30 / 04 / 2024

türk yatırımcılar konut yatırımları

türk yatırımcılar konut yatırımları

ABD yurt dışında yatırım yapanların en gözde ülkesi. Uzmanlar özellikle Florida’daki evlerin kira getirisinin çok yüksek olduğunu belirtiyor.

Konut fiyatları arttı, Türk yatırımcılar rotayı Dubai, Almanya ve Londra'ya çevirdi!

Türkiye'de konut fiyatlarının artması vatandaşların Londra, Dubai, Almanya'ya yatırım yapmaya itti. 2023'te toplamda 120 bin Türk yurt dışından konut aldı. 

Konut yatırımcısı Dubai'ye akın etti ve ilk sıralara yerleşti! Niçin Dubai tercih ediliyor?

Türk yatırımcılar Dubai'ye akın etti. İlk kez Türkler Dubai'de konut yatırımında ilk sıralara yerleşti. Niçin Dubai tercih ediliyor?

Türk yatırımcılarının Dubai'ye ilgisi artıyor! Dubai niçin bu kadar çok tercih ediliyor? İşte nedenleri...

Son dönemlerde Türk yatırımcılarının Dubaiye ilgili çığ gibi büyüdü. Yatırımcıların Dubai'de yatırım yapmasının bazı nedenleri bulunuyor. Yatırımcılar niçin Dubai'yi tercih ediyor?

Mert Başaran: Türkiye’deki konut pazarı sıkıntıda, yatırımcılar yurt dışına yöneldi!

Master Haber Youtube kanalında önemli açıklamalar yapan Ekonomist Mert Başaran, Türkiye’deki konut pazarının sıkıntıda olduğunu söyleyerek, yatırımcıların yurt dışına yöneldiğini söyledi.

Konut fiyatlarındaki artış yatırımcıların gözünü yurt dışına çevirdi!

Gayrimenkul Hizmet Ortaklığı (GHO) Kurucusu Hasan Can Çalgır, Türkiye’de her geçen gün artan konut fiyatlarından dolayı yatırımcıların gözünü yurtdışındaki alternatiflere çevirdiğini söyledi.

Türk yatırımcılar konut arayışında rotayı yurt dışına çevirdi! Konut fiyatları yurt dışı ile yarışır halde...

Bir yandan amortisman süresini bir yandan sunulan imkanları değerlendiren Türk yatırımcılar rotayı yurt dışına çevirdi.

Yabancı yatırımcılar Türk hisse senedi ve tahvillerinin net alıcısı haline geldi! 6 yıl sonra bir ilk...

Türk hisse senedi piyasasında yaşanan keskin yükseliş yabancıların da dikkatini çekti. Yabancı yatırımcılar Türk hisse senedi ve tahvillerinin net alıcısı haline geldi.

Kıbrıs Başbakan Yardımcısı Ataoğlu'ndan yatırım çağrısı: Türk yatırımcıları Kıbrıs'a yatırım yapmaya davet ediyoruz!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye'deki yatırımcılara çağrıda bulunarak, ''Türkiye'deki yatırımcıları da KKTC'de yatırım yapmaya davet ediyoruz" dedi.

Kaliteli konut arayışındaki yatırımcıların tercihi o il oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine göre Türkiye’nin en çok iç göç alan 18. şehri olan Sakarya'da konut yatırımlarına talep yükseliyor. Yine verilen detaylara göre, Kaliteli konut arayışındaki yatırımcılar Sakarya'yı tercih etti.

Güney Florida'daki cazip lokasyonlar Türk gayrimenkul yatırımcılarının radarına girdi!

Amerika'nın en büyük lüks gayrimenkul uzmanları arasında yer alan Related Group, Güney Florida'daki cazip lokasyonların Türk gayrimenkul yatırımcılarının radarına girdiğini kaydetti.

İngiltere'de Türk yatırımcılar için konut projeleri yapılıyor! 25 yıl boyunca yıllık yüzde 10 kira garantili!

İngiltere, Türk vatandaşlarına banka ve borsaya alternatif bir yatırım aracı sunuyor.  Deutsche Bank, UBS gibi yatırım bankaları tarafından toplu olarak alınan özel emlak projelerinden artık perakende satış işlemleri de yapılmaya başlandı.

Londra'daki lüks konutlara Türk yatırımcılarından büyük talep!

İngiltere emlak sektörünün önde gelen şirketlerinden Barratt London lansmanında, Londra'daki lüks konutlara Türk yatırımcılarından büyük talep geldiği belirtildi. 

Dolar yükselecek mi? sorusuna net yanıt geldi! Yatırımcılar bunu kaçırırsanız yandınız! 

Dolar/TL kurunda son dakika gelişmeler yatırımcılar tarafından merakla araştırılıyor. Dolar yükselecek mi? sorusu en çok merak edilirken, net yanıt geldi. Peki dolar yükselecek mi, düşecek mi?

türk yatırımcılar konut yatırımları Haberi

türk yatırımcılar konut yatırımları

Yurt dışında konut alıp yeni bir hayata yelken açanların ya da gayrimenkulleri yatırım amaçlı değerlendirenlerin sayısı çığ gibi yükseliyor.

Korkusuz Gazetesi'nde yer alan habere göre; bu kapsamda en çok tercih edilen ülkelerin başında 2008’de meşhur Lehmen Brothers krizinin patlak vermesiyle ABD oldu. ABD’de 2006 yılının kasım ayında 230 bin dolar olan ev fiyatlan, 2011 yılının sonunda 92 bin 500 dolara kadar düştü. 2017 yılının sonunda ise 176 bin dolara kadar çıktı.

Emlak uzmanları yükselişin devam edeceğini öngörüyor. Amerika’da yatırım yapmak isteyenlere yol gösteren isteamerika'nın kurucusu Bahtiyar Yurtoğlu, Amerika’da ev sahibi olmanın düşünüldüğü kadar zor olmadığını vurguladı. ABD'deki ev fiyatlarının hâlâ yükselmeye devam ettiğine vurgu yapan Yurtoğlu, satın alınacak evlerin kira getirisinin yüksek olduğuna dikkat çekti.