02 / 08 / 2024

türk yatırımcılar nerelerden konut alıyor

türk yatırımcılar nerelerden konut alıyor

Türkler gayrimenkulde tercihlerini Amerika, İngiltere, Yunanistan, İspanya ve Fransa’dan yana kullanıyor. Nedeni ise hem yüksek kira getirisi hem de vatandaşlığa geçişin ilk adımı.

KKTC’de Airbnb yapmak isteyen Türk yatırımcılar için yeni yasa! Daha fazla konut alınabilecek!

KKTC’de Airbnb önemli bir kaynak haline gelirken, Eylül’de meclise gelecek yeni yasayla Türk yatırımcıya 3 konut alma hakkı tanınacak. Airbnb taahhüdü verildiğinde daha fazla konut alma imkanı olacak. İşte ayrıntılar...

Arazi yatırımcıları dikkat! Nerelerden imara yakın arazi satın almalısınız?

Arazi yatırımcılarının merak ettiği "Nerelerden imara yakın arazi satın almalısınız?" sorusunun yanıtını Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül verdi. 

Türkler akın akın o ülkeye göç ediyor! İşte yatırımcıların yeni adresi!

Son dönemde yeni vergi taslağı konuşulmaya devam ederken, bir çok Türk yatırımcı yüksek enflasyondan dolayı rotayı o ülkeye çevirdi. İşte yatırımcıların yeni adresi...

Kıbrıs; konut almak isteyenlerin radarında! Dövizle kira getirisi Türk yatırımcılarını cezbediyor!

Dünyaca ünlü bir dergi, neredeyse yarı yarıya daha ucuz olduğunu hesaplayarak Amerikalılara mülk satın almak için tavsiye ettiği lokasyonların ilk sırasına Kuzey Kıbrıs’ı yerleştirdi. Özellikle Dövizle kira getirisi Türk yatırımcıları cezbediyor.

İstanbul'da arsa stokları tükenince yatırımcılar rotayı o ile çevirdi! Arsa yatırımında büyük patlama!

Konut alamayan yatırımcılar yatırımlarını arsaya yapmaya başladı. Özellikle İstanbul'da arsa yatırımı tavan yaparken, yatırımcılar artık alacak arsa bulamıyor. 

Kıbrıs'a Türk yatırımcı ayarı! Türkler artık üç tapu sahibi olabilecek!

Son zamanlarda Türk yatırımcıları rotayı Kıbrıs'a çevirdi. Yüksek kira getirisi ve konutta ödeme kolaylığından dolayı Kıbrıs Türk yatırımcıları tarafından büyük ilgi görüyor. Kıbrıs'ta Türk yatırımcılarını teşvik edici yeni düzenlemeye gidildi. Türkler Kıbrıs'tan artık üç tapu sahibi olabilecek.

 Türk yatırımcıları rotasını Karadağ'a çevirdi! 

Emlak piyasası, 2024 için yatırımcılara umut vaat ediyor. Büyüyen pazardan pay almak isteyen Türk yatırımcılar da rotasını geri dönüşü en kârlı olabilecek ülkelere çeviriyor. Bunların ilk sırasında Güneydoğu Avrupa ülkelerinden Karadağ geliyor. 

Konut fiyatları arttı, Türk yatırımcılar rotayı Dubai, Almanya ve Londra'ya çevirdi!

Türkiye'de konut fiyatlarının artması vatandaşların Londra, Dubai, Almanya'ya yatırım yapmaya itti. 2023'te toplamda 120 bin Türk yurt dışından konut aldı. 

Konut yatırımcısı Dubai'ye akın etti ve ilk sıralara yerleşti! Niçin Dubai tercih ediliyor?

Türk yatırımcılar Dubai'ye akın etti. İlk kez Türkler Dubai'de konut yatırımında ilk sıralara yerleşti. Niçin Dubai tercih ediliyor?

Türk yatırımcılarının Dubai'ye ilgisi artıyor! Dubai niçin bu kadar çok tercih ediliyor? İşte nedenleri...

Son dönemlerde Türk yatırımcılarının Dubaiye ilgili çığ gibi büyüdü. Yatırımcıların Dubai'de yatırım yapmasının bazı nedenleri bulunuyor. Yatırımcılar niçin Dubai'yi tercih ediyor?

Türk yatırımcılar konut arayışında rotayı yurt dışına çevirdi! Konut fiyatları yurt dışı ile yarışır halde...

Bir yandan amortisman süresini bir yandan sunulan imkanları değerlendiren Türk yatırımcılar rotayı yurt dışına çevirdi.

Yabancı yatırımcılar Türk hisse senedi ve tahvillerinin net alıcısı haline geldi! 6 yıl sonra bir ilk...

Türk hisse senedi piyasasında yaşanan keskin yükseliş yabancıların da dikkatini çekti. Yabancı yatırımcılar Türk hisse senedi ve tahvillerinin net alıcısı haline geldi.

Kıbrıs Başbakan Yardımcısı Ataoğlu'ndan yatırım çağrısı: Türk yatırımcıları Kıbrıs'a yatırım yapmaya davet ediyoruz!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye'deki yatırımcılara çağrıda bulunarak, ''Türkiye'deki yatırımcıları da KKTC'de yatırım yapmaya davet ediyoruz" dedi.

türk yatırımcılar nerelerden konut alıyor Haberi

türk yatırımcılar nerelerden konut alıyor

Türkler gayrimenkulde tercihlerini Amerika, İngiltere, Yunanistan, İspanya ve Fransa’dan yana kullanıyor. Nedeni ise hem yüksek kira getirisi hem de vatandaşlığa geçişin ilk adımı.


Gayrimenkul Türkiye’yi son 2 yıldır en çok Körfez ülkelerinden Araplar ve Suriyeleliler tercih ederken, Türkler de konut alımında yurtdışına yöneldi. Bu yılın ilk sekiz ayında yabancıların ülkemizde satın aldığı 14 bin 424 konuta karşılık, Türkler sadece beş ülkede 4 bin 100 gayrimenkulün sahibi oldu. Türklerin gayrimenkul alımında tercih ettiği ülkeler ise Amerika, İngiltere, Yunanistan, İspanya ve Fransa oldu. Türkler bu yıl ABD’de bin 400 ev satın alırken,Texas, 900 konutla en çok ilgi gören eyalet oldu. New York Manhattan’da 3 milyon liraya satın alınan gayrimenkulden aylık 18 bin lira, Harlem’de 600 bin liralık bir evden 4 bin 500...