04 / 05 / 2024

Türkan Parkı açıldımı

Türkan Parkı açıldımı

1984 yılında Bulgaristan'da şehit edilen Türkan bebeğin adı Yıldırım Belediyesi tarafından Millet Mahallesi'ne kazandırılan 'Türkan Parkı' ile yaşayacak.Türkan Parkı Millet Mahallesi'nde 4 bin metrekare alana kuruldu.

Emlak Konut GYO-THY Arnavutköy 2023 kuraları çekildi mi? Yenişehir Evleri 1+1, 2+1, 3+1 isim sorgulama ekranı açıldı mı?

Emlak Konut GYO-THY Arnavutköy 2023 kuraları çekildi mi ve Yenişehir Evleri 1+1, 2+1, 3+1 isim sorgulama ekranı açıldı mı sorularının yanıtı projeye başvuru yapanlar tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor... İşte konu ile ilgili detaylar...

YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? Üniversite 2023 sınav soruları erişime açıldı mı?

Üniversite hayali kuran milyonlarca aday dün ve bugün ÖSYM tarafından yapılan sınavda ter döktü. Peki, YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? Üniversite 2023 sınav soruları erişime açıldı mı? İşte detaylar...

Sabiha Gökçen metro açıldı mı? Sabiha Gökçen metro durakları belli oldu mu?

Sabiha Gökçen metro açıldı mı? Sabiha Gökçen metro durakları belli oldu mu? soruları vatandaşlar tarafından sürekli sorulmaktadır. İşte detaylar!

Tarım Kredi Kooperatif Market'in 205'inci şubesi Ankara'da hizmete açıldı!

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliğine (Tarım Kredi) bağlı "Tarım Kredi Kooperatif Market"in 205'inci şubesi Ankara'da gerçekleştirilen törenle hizmete açıldı.

Bursa İncirli Kültür Merkezi ve Kütüphanesi hizmete açıldı!

Bursa'da Yıldırım Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan İncirli Kültür Merkezi ve Kütüphanesi, ilçe sakinlerinin hizmetine açıldı.

Kocaeli Üniversitesi Sağlık Tesisleri ve Araştırma Merkezleri açıldı!

Kocaeli Üniversitesinin Umuttepe Yerleşkesi'ndeki Sağlık Tesisleri ve Araştırma Merkezleri açıldı.

Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi açılış için gün sayıyor!

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin ismiyle ve bütçesi ile dev yatırımları arasında yer alan Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi açılış için gün sayıyor.

Konut kredisi taleplerinde kredi muslukları açıldı mı?

Türkiye'de İlk koronavirüs vakasının 11 Mart'ta görülmesiyle beraber, ekonominin en az hasarla ilerleyebilmesi için pek çok önlem alındı. Peki koronavirüs salgını konut kredi taleplerinde kredi musluklarını nasıl etkiledi? Konut kredisi taleplerinde kredi muslukları açıldı mı?

Pendik Başıbüyük Eğitim ve Araştırma Hastanesi açıldı!

Marmara Üniversitesi (MÜ) Pendik Başıbüyük Eğitim ve Araştırma Hastanesi hizmete açıldı.

Rönesans Holding'in Rusya'daki Hayal Adası Parkı açıldı!

Rusya’da Türk şirketi Rönesans tarafından yapılan “Hayal Adası” Parkı açıldı...

Muğla Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi'nin yüzde 90'ı tamamlandı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi inşaatını inceledi.

TürkAkım doğal gaz boru hattı açıldı!

Rus doğal gazını Türkiye'ye ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya nakledecek TürkAkım doğal gaz boru hattı törenle hizmete açıldı.

Muğla Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi 2020'de tamamlanacak!

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, inşaatı yüzde 80 oranında tamamlanan ve 2020 yılının ilk aylarında hizmete açılacak olan Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’ndeki çalışmaları inceledi.

Türkan Parkı açıldımı Haberi

Türkan Parkı açıldımı

1984 yılında Bulgaristan'da şehit edilen Türkan bebeğin adı Yıldırım Belediyesi tarafından Millet Mahallesi'ne kazandırılan 'Türkan Parkı' ile yaşayacak.Millet Mahallesi'nde 4 bin metrekare alana kurulan Türkan Parkı, yoğun bir katılımın olduğu törenle hizmete açıldı. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, parkın en önemli özelliklerinden birinin ismi olduğunu söyleyerek, "80'li yıllarda özellikle Bulgaristan'ın belirli bölgelerinde Müslüman azınlığa karşı sistematik bir baskı vardı. O dönemin en etkili sembollerinden biri de şehidimiz Türkan bebektir. İşte o sembol şehit bebeğimizin adı bu parkta ilelebet yaşayacaktır. Umanm başka Türkanlar ölmez ve bu park barışın sembolü olur" dedi. 



AMACIMIZ YEŞİL BİR YILDIRIM 



Parkların mahalleler için önemine dikkat çeken Başkan Edebali, "Parklar mahalleler için olmazsa olmaz alanlardır. Nerede bir park, bir yeşil alan varsa o mahallelerin, o bölgelerin değeri...