15 / 05 / 2024

TÜRKEV perihan balcı

TÜRKEV perihan balcı

Türkiye Tarihi Evleri Koruma Derneği (TÜRKEV) kurucularından olan Fotoğraf Sanatçısı Perihan Balcı yaşama veda etti. Perihan Balcı, ömrünü tarihi Türk konutlarının fotoğraflarını çekmeye adayan fotoğraf sanatçısıydı...

Tarihi Evleri Koruma Derneği kurucularından Perihan Balcı yaşamını yitirdi!

Türkiye Tarihi Evleri Koruma Derneği (TÜRKEV) kurucularından, ömrünü tarihi Türk konutlarının fotoğraflarını çekmeye adayan fotoğraf sanatçısı Perihan Balcı yaşamını yitirdi. Perihan Balcı'nın cenazesi bugün öğle namazında Levent Camii'nden kaldırılacak.

Ragıp Balcıoğlu, İngiltere ve İrlanda’da hangi görevlerde bulundu? Şu an ne iş yapıyor?

Ragıp Balcıoğlu kimdir? Kaç yılında ve hangi üniversiteden mezun oldu? Arçelik’te hangi alanlarda çalıştı? Şu an Arçelik’te hangi görevi yürütüyor? İşte Ragıp Balcıoğlu’na ilişkin tüm merak edilen detaylar...

Balcıoğlu İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Balcıoğlu İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sultangazi'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Metin Balcı tarafından kuruldu.

Beba İnşaat Taahhüt Ve Proje Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Beba İnşaat Taahhüt Ve Proje Sanayi Ticaret Limited Şirketi Kadıköy'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Can Balcı ve Sercan Bektaş ortaklığında kuruldu.

Türkev Gayrimenkul Proje Pazarlama Anonim Şirketi kuruldu!

Türkev Gayrimenkul Proje Pazarlama Anonim Şirketi Küçükçekmece'de Ervanur Özçelik tarafından kuruldu.

Gomas İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gomas İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi Bakırköy'de Gomidas Balcı tarafından kuruldu.

Töre Vinç İnşaat Nakliyat Turizm Hizmetleri Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Töre Vinç İnşaat Nakliyat Turizm Hizmetleri Ve Ticaret Limited Şirketi Arnavutköy’de  1 milyon TL  sermaye bedeli ile Rümeysa Balcı tarafından kuruldu.

Point Project Mühendislik Müşavirlik Ve Taahhüt Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Point Project Mühendislik Müşavirlik Ve Taahhüt Hizmetleri Limited Şirketi bugün Üsküdar'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Erhan Balcı tarafından kuruldu.

Hakan Tütüncü: Kepez'in gecekondu çehresi değişti!

Antalya Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Perihan-Esat Aral Okulu'nda devam eden spor salonu inşaatında yaptığı konuşmasında, ilçe genelinde yapılan çalışmalarla gecekondu çehresinin değiştirildiğini dile getirdi. 

Ankara'daki AKM yerleşkesine TÜBİTAK Bilim Merkezi inşa edilecek!

Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı yaptığı açıklamada Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim Merkezi binasnın millet bahçesinin devamı olacak şekilde Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Yerleşkesi'ne yapılacağını söyledi.

MBP Proje Mühendislik Mimarlık İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

MBP Proje Mühendislik Mimarlık İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Muzaffer Balcı tarafından kuruldu. 

İzçınar Mimarlık Taahhüt Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İzçınar Mimarlık Taahhüt Ticaret Limited Şirketi Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Perihan İzçınar tarafından kuruldu. 

Mimar Emel Balcı: Türkiye'nin en popüler dekorasyon trendi avangart!

Yurt dışında yaygın olarak uygulanan dekorasyon yöntemi olan ‘TOUCHING’in (Mimari Dokunuş)  3 yıldır Türkiye’deki öncüsü ve uygulayıcısı  olan Yüksek Mimar Emel Balcı  Türkiye’deki en popüler dekorasyon trendinin “avangart” olduğunu belirtti...

Dalga Balcı: Mimari bir sanattır!

Genç mimar Dalga Balcı, mimari üzerine merak edilen herşeyi anlattı. Genç mimar, ''Mimarlık Sanat mıdır?'' sorusuna ise ''Mimarlık bütün sanatların anasıdır'' diyerek cevap verdi.

TÜRKEV perihan balcı Haberi

TÜRKEV perihan balcı

Perihan Balcı..

Türkiye Tarihi Evleri Koruma Derneği (TÜRKEV) kurucularından, ömrünü tarihi Türk konutlarının fotoğraflarını çekmeye adayan fotoğraf sanatçısı Perihan Balcı yaşama veda etti. Perihan Balcı'nın cenazesi 14 Eylül 2013'te (bugün) öğle namazında Levent Camii'nden kaldırılacak. 


Perihan Balcı kimdir?

26 yaşında tarihi Türk evlerini fotoğraflamaya başlayan Perihan Balcı'nın çocukluğu Aksaray'da, konakların bulunduğu bir mahallede geçti. 6 yaşındayken babasını kaybeden Perihan Balcı, annesi ve abisiyle birlikte yaşamına devam etti.


Ortaokula gittiği dönemde İsmail Ağa Camii'nin yıkıldığına tanıklık eden ve dönemin İstanbul valisine camiyle ilgilenmelerini rica eden bir mektup yazan Perihan Balcı, tarihi yapı merakı, o günlerde başladı. 


Gün geçtikçe bu merakı artan Balcı, 26 yaşında tarihi Türk evlerini fotoğraflamaya başladı.


Perihan Balcı, fotoğraf ve fotoğraf üzerine yazılan bilgilerden oluşan sergisini 1967'de Beyoğlu Şehir Galerisi'nde açtı. Sergi, daha...