28 / 07 / 2024

türkiye avm gelişim hızı

türkiye avm gelişim hızı

2000 yılında yalnızca 10 ilde toplam 36 adet AVM bulunuyorken bu sayı 2015’te 58 farklı ilde yüzde 903 artışla 361’e çıktı. Ancak beş yıllık dönemler dikkate alındığında alışveriş merkezlerinin gelişim hızının yavaşlamakta olduğu görülüyor.

Dünyanın önde gelen iki bankası açıkladı! Türkiye’de seçim sonrası faiz oranı bu kadar artacak!

Dünyanın önde gelen bankalarından JP Morgan ve Goldman Sachs, Türkiye’de 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası politika faiziyle ilgili tahminlerini paylaştı. İşte detaylar…

Reuters'tan flaş haber: "Türkiye, ekonomide köklü önlemlere gidiyor"

Reuters, Türkiye'de seçim tarihi yaklaşırken AK Parti hükümetinin ekonomide değişime gideceği iddiasında bulundu.

Süleyman Pampal: Türkiye'nin her yeri için alarm zilleri çalıyor!

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, Elazığ'da yaşanan depremlere ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Pampal, depremle ilgili olarak "Bu Türkiye'de yerleşim yerlerinin içinden geçen çok önemli ve çok büyük depremler olmuş bir fay" dedi. 

ECE Türkiye AVM’lerinin yeşil bina sertifikası mükemmel derece ile uzatıldı!

ECE Türkiye yönetiminde yer alan İstanbul’daki Marmara Park ve Eskişehir’deki Espark alışveriş merkezlerinin geçtiğimiz sene almış oldukları BREEAM In-Use sertifikaları “mükemmel” derece ile uzatıldı

Avrupa'da en fazla AVM Türkiye'de açıldı!

Avrupa Alışveriş Merkezleri Geliştirme Raporu'na göre, Avrupa'da en fazla AVM Türkiye'de açıldı. En yüksek arz konusunda başı 525 bin metrekareyle Türkiye çekti.

Türkiye Avrupa AVM pazarında liderliğini korudu!

"Avrupa Alışveriş Merkezleri Geliştirme Raporu”nun 2018 sonuçları açıklandı, rapora göre Türkiye Avrupa AVM pazarında liderliğini korudu!

Türkiye Finans'tan 800 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı!

Türkiye Finans Hazine Genel Müdür Yardımcısı Uzun, "2019 başından itibaren kira sertifikası ihraçlarında toplamda yaklaşık 3,5 milyar lira değere ulaşan bankamız, sadece kendi portföyüne değil, katılım bankacılığı sektörünün ve Türkiye ekonomisinin gelişimine ivme kazandırdı" dedi...

Ortaç Özortaç, JLL Türkiye AVM Kiralama Direktörü oldu!

Ticari gayrimenkulde profesyonel hizmetler sunan JLL Türkiye'nin yeni AVM Kiralama Direktörü Ortaç Özortaç oldu.

Türkiye’nin yeni bir kırsal gelişim politikasına ihtiyacı var!

İmpo İmar’ın Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Oflaz, Türkiye’nin yeni bir kırsal gelişim politikasına ihtiyacı olduğunu söyledi...

Türkiye-Malezya İş Geliştirme toplantısı yapıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın ev sahipliğinde 8-10 Mart'ta İstanbul'da gerçekleştirilen "Türkiye-Malezya İş Geliştirme Birinci İstişare Toplantısı"nda inşaat ve altyapı, ulaştırma, müşavirlik ve enerji alanlarında iş birlikleri konuşuldu. 

Yabancılar Türkiye'ye yatırım yapıyor!

Türkiye’de gelişen gayrimenkul piyasası, konut satışlarının çeşitli bölgelerde sürekliliğini devam ettirmesini sağlıyor. Türk vatandaşların yanı sıra yabancılar da Türkiye'ye yatırım yapıyor. Yatırımda en çok kamu projelerine olan yakınlığa dikkat ediliyor..

Hawa Bibi Khan: Türkiye'de gelişmiş bir inşaat sektörü var!

Hawa Bibi Khan, Güney Afrika'nın yerleşmiş inşaat endüstrisine sahip olduğunu ifade ederek, "Türkiye'de de gelişmiş bir imalat ve inşaat sektörü var." dedi.

Dünya'nın en modern AVM'leri Türkiye'de!

Ak Parti Ankara Milletvekili ve Başkent Ankara Meclisi Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Ceylan “Türkiye AVM’leri yapmaya geç başladı ancak hızlı bir şekilde Türkiye’nin her yerine AVM’ler yapıldı” dedi. Ceylan sözlerine "AVM'lerin en modernleri, en gelişmişleri Türkiye’de bulunuyor" diye devam etti.

türkiye avm gelişim hızı Haberi

türkiye avm gelişim hızı

Türkiye’nin en büyük veri tabanı kaynağı, yazılım ve danışmanlık şirketi Maptriks, Türkiye’de Alışveriş Merkezlerinin Gelişimi ile ilgili araştırma sonuçlarını yayınladı.


361 AVM mevcut


Türkiye’deki alışveriş merkezlerinin (AVM) 2000 – 2020 yılları arasındaki gelişimini beş yıllık dönemler şeklinde ortaya koyan araştırmaya göre 2000 yılında yalnızca 10 ilde toplam 36 adet AVM bulunuyorken bu sayı 2015’te 58 farklı ilde yüzde 903 artışla 361’e çıktı.


Ancak beş yıllık dönemler dikkate alındığında alışveriş merkezlerinin gelişim hızının yavaşlamakta olduğu görülüyor. 2010 yılında 216 olan AVM sayısı göz önüne alındığında geçen 5 yıllık dönem içerisinde artış hızı yüzde 67 oldu. Bu yıl inşaat ve proje halindeki 114 alışveriş merkezi planı dikkate alındığında Türkiye’deki AVM sayısının 2020’de bu yıla kıyasla yüzde 32 artması bekleniyor. Bu da gelecek beş yıl...