29 / 07 / 2024

türkiye borcu

türkiye borcu

Saadet Partisi İl Başkan, Türkiye'nin 560 milyar dolar borcu olduğunu ve borçların faizinin bulunduğunu söyledi. Gençay, "Yılda ortalama bir milyon konutun parası faize gidiyor" diye konuştu.

Türkiye’nin dış borcu 475,7 milyar dolar oldu!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 31 Mart tarihi itibarıyla Türkiye'nin brüt dış borç stokunun 475,7 milyar dolar olduğunu belirtti.

Türkiye, 20 yıl vadeli borcu kimden alacak?

Merkez Bankası Başkanı Kocatopçu'nun "Hazine 20 yıllık tahvil çıkarmayı düşünmeli" sözlerinin üzerinden başlayan tartışma büyüyor. Türkiye uzun vadeli borcu dışardan bulabilir mi? İçerde bu tahvilleri alabilecek kim var? Bankalar buna zorlanırsa finans krizi yaşanır mı? İşte kulislerde konuşulanlar.

Hazine ve Maliye Bakanlığı açıkladı! Türkiye'nin dış borcu 444,4 milyar dolar!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Türkiye'nin brüt dış borç stokunun 30 Haziran itibariyle 444,4 milyar dolar, net dış borç stokunun ise 232,5 milyar dolar olduğunu açıkladı.

Merkez Bankası açıkladı! Türkiye’nin dış borcu haziran ayında yüzde 10,9 arttı!

Merkez Bankası, Türkiye'nin kısa vadeli dış borç stoku haziran ayında %10,9 artarak 134,8 milyar dolara yükseldiğini açıkladı. İşte detaylar!

Reuters: Dolar/TL kurunun 8'e yaklaşması Türkiye ekonomisinde üç alanda baskıyı artırıyor!

Reuters haber ajansı, Dolar/TL kurunun son zamanlarda hızlı yükselmesinin Türk ekonomisinde üç alanda baskıyı artırdığını yazdı. Ajans baskı alanlarını özel sektörün döviz borcu, enflasyon ve Türkiye'nin düşük petrol fiyatlarından yararlanamaması olarak sıraladı.

Türkiye'nin dış borcu milli gelirin yüzde 60'ına ulaştı!

Türkiye'nin dış borç stoku yaklaşık 434 milyar dolarla milli gelirin yüzde 59'una ulaştı. AB tanımlı genel yönetim borç stoku 1 trilyon 319.6 milyar lira olarak kayıtlara geçti.

Ed Parker: Türkiye'nin kredi notu açısından güçlü yönlerinin farkındayız!

Fitch Ratings'in Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) Ülke Notları Grubu Direktörü Ed Parker, "Türkiye'nin kredi notu açısından güçlü yönlerinin farkındayız. Düşük kamu borcu ve dinamik bir ekonomi olması güçlü yanları." ifadesini kullandı.

TÜİK verilerine göre Türkiye'de 57 milyon kişinin borcu var!

Türkiye'de yaşayan zenginlerin geliri artarken, yoksulların da borcu arttı. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre, en zenginlerin gelirden aldığı pay yüzde 47.6'ya yükseldi. 'Borcum var' diyenlerin oranı yüzde 70.4 oldu.

Türkiye'de inşaat şirketlerin artan borcu tehlike sinyalleri veriyor!

Dünyanın en yüksek performanslı konut piyasası Türkiye'de patlamaya hazır bir balona ilişkin pek fazla işaret olmasa da konutları inşa eden şirketlerin borcu giderek artıyor.

Dumankaya: Türkiye’ye 100 milyon dolar para girişi sağladık

Körfez’in büyük şirketlerinden Al Mazaya’yı Ritim İstanbul’a ortak ettiklerini belirten Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, “Borcu olmayan bir firmayı Türkiye’ye getirdik.” dedi.

Moody's: Türkiye'nin güçlü mali tamponları var!

Türkiye ekonomisinin değişen küresel ekonomik koşullara karşın bir takım güçlü yanları olduğunu anlatan Banerji, Türkiye'nin düşük kamu borcu ve ılımlı kamu borçlanma ihtiyacı açısından güçlü mali tamponları olduğunu belirtti...

Türkiye'nin borçlarına 2B arazilerinin satışı yama olacak!

Katma değeri yüksek, bilgi yoğun üretim yapmayıp, 'tüketerek' büyüyen Avrasya'nın hızlı kapitalisti Türkiye'de, halkın bankalara borcu 7 Avrupa ülkesinin kamu borcunu geçmişti

DHL Express Amerika'yı Türkiye'ye getiriyor

DHL Express, Easy Shop adını verdiği yeni ürünü ile Türkiye'deki müşterilerinin Amerika'da alışveriş yapmasına olanak sağlıyor

 

türkiye borcu Haberi

türkiye borcu

Hükümetin hazırladığı 2017 Bütçesinde 80 milyar 300 milyon TL'nin faize ayrıldığını ifade eden Saadet Partisi İl Başkanı, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; "İktidara geldiğimizde bıraktığımız yerden devam edeceğiz. Üretime, sanayileşmeye sonuna kadar destek vereceğiz. Hesap ediyorum AKP döneminde sadece bütçeden 600 milyar TL faiz ödemişiz. Ayrıca bütçe dışı ödenenler de var. 

"ÖDENEN FAİZLE TOKİ EVLERİNDEN 1 MİLYON ADET YAPILIR" 

Bu da şu anlama geliyor. Ortalama yıllık 50 milyar TL TOKİ'nin yaptığı yaklaşık bir milyon konuta eş değerde para, her sene dışarıya faiz olarak ödeniyor. Türkiye hak ettiği yerde değil. Benim insanım kazanıyor, dışarı insanı yiyor. Neden ben bir milyon konuta tekâmül eden parayı dışarıya faiz olarak vereyim. Ancak, milli görüş iktidarı geldiği zaman bütün bunların önüne geçeceğiz" dedi. 

"SAADET PARTİSİ OLARAK...