19 / 05 / 2024

Her yıl 1 milyon konutun parası faize gidiyor!

Her yıl 1 milyon konutun parası faize gidiyor!

Saadet Partisi İl Başkan, Türkiye'nin 560 milyar dolar borcu olduğunu ve borçların faizinin bulunduğunu söyledi. Gençay, "Yılda ortalama bir milyon konutun parası faize gidiyor" diye konuştu.



Hükümetin hazırladığı 2017 Bütçesinde 80 milyar 300 milyon TL'nin faize ayrıldığını ifade eden Saadet Partisi İl Başkanı, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; "İktidara geldiğimizde bıraktığımız yerden devam edeceğiz. Üretime, sanayileşmeye sonuna kadar destek vereceğiz. Hesap ediyorum AKP döneminde sadece bütçeden 600 milyar TL faiz ödemişiz. Ayrıca bütçe dışı ödenenler de var. 

 

"ÖDENEN FAİZLE  TOKİ  EVLERİNDEN 1 MİLYON ADET YAPILIR" 

Bu da şu anlama geliyor. Ortalama yıllık 50 milyar TL TOKİ'nin yaptığı yaklaşık bir milyon konuta eş değerde para, her sene dışarıya faiz olarak ödeniyor. Türkiye hak ettiği yerde değil. Benim insanım kazanıyor, dışarı insanı yiyor. Neden ben bir milyon konuta tekâmül eden parayı dışarıya faiz olarak vereyim. Ancak, milli görüş iktidarı geldiği zaman bütün bunların önüne geçeceğiz" dedi. 

 

"SAADET PARTİSİ OLARAK HER ZAMAN HALKA HİZMET HAKKA HİZMETTİR' ANLAYIŞI İÇİNDE ÇALIŞIYORUZ" 

45 yıldır tek gayelerinin halka hizmet olduğunu vurgulayan Başkan Gençay, Milli Görüş'iin tek temsilcisinin Saadet Partisi olduğunu belirterek, Türkiye'nin her zamankinden daha fazla Milli Görüşe ihtiyacı olduğunu söyledi. Gençay, konuşmasının devamında; "Biz gerek genel gerek yerel iktidar dönemlerimizde görevlerimiz 'halka hizmet ibadettir' anlayışı çerçevesinde gerçekleştirdik. Bizim kadrolarımızın bulunduğu hiçbir yerde kanunlara aykırı bir çalışma olmaz. 

 

"BORÇ KAPATILDI İSE BU FAİZ ÖDENEĞİ NEDİR?" 

Saadet Partisi olarak gücün, menfaatin, çıkar ilişkilerinin değil sadece halkın yanındayız. Hükümet üyeleri tarafından zaman zaman IMF'ye olan borcun kapatıldığına yönelik açıklamalar yapılıyor. Eğer hükümet borcu kapattığını iddia ediyorsa 2017 yılı bütçesinden 80 milyar TL faiz ödemesi kime ya da kimlere yapılıyor? Vatandaşların ödediği vergilerle hazırlanan 2017 bütçesinde 80 milyar lira faiz ödemesinin öngörülmesi ne anlama geliyor? Borcumuz bittiyse 80 milyar lira faizi kime ödüyoruz? Faiz lobileri, bu hükümetten memnun olmadığı için çeşitli eylemler yapıyorlarsa bu lobilere 10 yılda 600 milyar lira faizi kimin ve niye ödediğinin sorulması lazım. 80 milyar liraya bugün Türkiye'de 1 milyon konut alıyorsunuz arkadaşlar. Yani bugün TOKİ, 2+1 daireleri 80 - 90 bin veya 100 bin liraya satıyor ama bunun maliyeti çok ucuz. Düşünün yani 80 milyar liraya bir milyon konut alıyorsunuz. Her yıl Türkiye'de gariban ve fakir insanların ödedikleri vergilerle 500 bin daire faize gidiyor. Bugün Türkiye'deki konut sayısı 17 milyondur. Türkiye'deki evlerin tamamı neredeyse 10 yılda faize ödenmiş. Faiz, onun için Türkiye'yi kemiriyor ve içinden çıkılmaz noktaya getiriyor" dedi. 

 

"HER SECİME BİZE ÖDENEK VERİLMEDEN GİDİYORUZ" 

Partilerinin hâzineden hiçbir yardım almadığına dikkat çeken Saadet Partisi İl Başkanı; "Bu durum adaletsiz bir uygulama. İktidar partisi 170 milyon lira, CHP 100 milyon lira ve MHP 70 milyon lira devletten para aldı. Benim vergilerimden benim dışımdaki partiler pay alıyor ama ben alamıyorum. Bu kadar adaletsizlik olur mu? Hiç olmazsa her partiye aldığı oy kadar para verin. Senin kasanda şu kadar para, benim kasamda hiç yok. Sen vergi veriyorsun, senin verginden Ak Partiye, CHP ve MHP'ye para gidiyor. Ben diyorum ki vatandaşlarımızın verdiği vergiden sürekli 3 parti para alıyor ama biz alamıyoruz. Seçimlere de süreli böyle eşit şartlar olmadan giriyoruz" şeklinde konuştu.

 

 

Demokrat Gazetesi


Geri Dön