08 / 07 / 2024

Türkiye Bulgaristan Sel Proje

Türkiye Bulgaristan Sel Proje

Başbakan Tayyip Erdoğan, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ve Katar Başbakanı El Tani ile Varna’da bir araya gelerek üçlü işbirliğine imza attı.

Türkiye'de yaşayan yabancı nüfusu Komşu’yu da solladı! Yabancılar 1 milyon 518 bin 462 konutu kullanıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, Türkiye'de yaşayan yabancı sayısının Bulgaristan nüfusunu geçtiğini belirtti. Ayrıca, Gökçe yabancıların Türkiye genelinde 1 milyon 518 bin 462 konutu kullandığını söylüyor.

Ucuz havayolu şirketi Türkiye uçuşlarına başlıyor

Ylda 800 bin yolcu taşıyacak Macirastan merkezli ucuz havayolu şirketi Wizz Air, Türkiye uçuşlarına başlıyor. Şirket ilk etapta İngiltere, Macaristan ve Bulgaristan'dan direkt uçuşlar gerçekleştirecek.

Türkiye dış satımda rekor üstüne rekor kırdı! Yılın en yüksek seviyesinde

Türkiye, yılın en yüksek seviyesi ile 4 milyarlık ihracat rakamını Bulgaristan'a yaptı. Türkiye'nin rekor kırdığı ihracat oranı sanayi alanından geldi.

Dolar 8 gün sonra o rakama ulaşacak! Türkiye’nin en ünlü ekonomisti açıkladı

Türkiye’nin ünlü ekonomistlerinden Selçuk Geçer, eylül ayının sonlarına yaklaşmamız ile beraber dolar ile ilgili olarak bu ayın sonunda 21 TL’yi işaret etti. Geçer, tüm bunların yanında doların 70 TL’yi bile görebileceğini ifade etti. İşte detaylar…

Türkiye Avrupa'da asgari ücreti en fazla artıran ikinci ülke oldu!

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, asgari ücretin satın alma gücü paritesine oranında Avrupa'da 8'inci sıraya yükselen Türkiye'nin aynı zamanda asgari ücreti en fazla artıran ikinci ülke olduğunu bildirdi.

Türkiye ile Bulgaristan arasına köprü yapılacak!

Kırklareli Valisi Osman Bilgin yaptığı açıklamada Türkiye ile Bulgaristan sınırını oluşturan Türkiye'nin en kuzeybatısı ile Bulgaristan'ın en güneydoğusunda konumlanan Mutlu deresine köprü kurulması için proje çalışmalarına başlanıldığını söyledi.

Ruslar Türkiye'den ev alıyor!

Rusya'da yayımlanan resmi kararların yer aldığı Rossiyskaya Gazeta'nın haberine göre, Rusların yurtdışında gayrimenkul alımlarının arttı. Ruslar, yazlık ev alımlarında Bulgaristan'dan sonra en çok Türkiye'yi tercih ediyor.

Türkiye’nin En Etkin 50 CMO’su açıklandı!

Türkiye’nin en etkin 50 CMO’su açıklandı. Fortune Türkiye ve DataExpert işbirliği ile yapılan araştırmaya göre listede, Nef Satış ve Pazarlama Direktörü Selçuk Çelik ve Sur Yapı Genel Müdür Yardımcısı Barış Ekener'de listede yer aldı.

Türkiye’de sürdürülebilir mimarlık için inovasyonda yaptırımlar olmalı!

Ekolojik mimarlığın Türkiye’deki öncü isimlerinden Avcı Architects kurucusu Mimar Selçuk Avcı, mimaride inovasyonun, sürdürülebilir, sosyal ve ekonomik iyileşmeye önemli katkılarda bulunduğunu dile getiriyor.

Sakarya emlak fiyatlarında Türkiye birincisi!

Sakarya Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Selçuk Başak, "150 bin liralık daire fiyatı 300 bin lira oldu. Bir senede Türkiye'de gayrimenkul fiyatlarının, yükselmesindeki birinci neden ilimizdeki fiyat artışları, başka şehirlerde fiyatlar bu kadar yükselme

Türkiye'den Bulgaristan’a giden turist sayısı 2 kat arttı!

Türkiye'den geçen yıl kış döneminde Bulgaristan’a giden turist sayısının, önceki yıla göre iki kat arttığı bildirildi. Geçen yıl tatilini yurt dışında geçiren Türk turistlerden 1,7 milyonu Bulgaristan'ı ziyaret etti.

Türkiye Bulgaristan sınırına 82 kilometrelik duvar örülecek!

Bulgaristan Türkiye ile sınırına duvar örme kararı aldı. Söz konusu duvar tam 82 kilometre uzunluğunda olacak. Söz konusu duvar Kaçak geçişleri önlemek adına yapılacak.

Türkiye'nin elektrik ticareti hacmi yüzde 45,3 arttı!

Türkiye'nin komşularıyla elektrik ticareti hacmi, geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 45,3 artarak 527 milyon dolara ulaştı. Türkiye 2014'te Bulgaristan'a da 10 milyon 381 bin kilovatsaat elektrik sattı.

Türkiye Bulgaristan Sel Proje Haberi

Türkiye Bulgaristan Sel Proje

Üçlü zirvede, Bulgaristan’daki Varna-Burgaz-İstanbul arasında yapımı planlanan otoyol, Türkiye’den doğalgaz sevkiyatı ve Güney akım Projesi ele alınırken, Türkiye-Bulgaristan sınırında yıllardır çözümlenemeyen ve tarım alanlarına büyük zarar veren sel felaketlerini önlemek amacıyla baraj prolerine başlanması da kararlaştırıldı.


Haftaya üçlü buluşma


Karadeniz kıyısında bulunan Evksinovgrad Sarayı’ndaki görüşmenin ardından konuşan Başbakan Erdoğan, 3 dost ülke olarak bir araya geldiklerini belirterek, geleceğe yönelik adımları görüştüklerini, bu kapsamda Tunca ve Rezve üzerindeki dere barajlarla ilgili çalışmaları ele alarak, ilgili bakanları görevlendirdiklerini söyledi. Otoyol ve otoban konusunda 3 ülkenin yürüteceği çalışmalarla ilgili görevlendirilecek yetkililerin, önümüzdeki hafta bir araya gelerek çalışmalara başlayacağını belirten Erdoğan, bu sürecin başarılmasının, Asya, Avrupa, Ortadoğu bağlamında önemli bir sıkıntının çözülmesine fırsat tanıyacağını vurguladı.


Katar yatırım yapacak


Bulgaristan Başbakanı Borisov da Katar’ın Bulgaristan’da milyarlarca dolar ve...