02 / 05 / 2024

Sakarya emlak fiyatlarında Türkiye birincisi!

Sakarya emlak fiyatlarında Türkiye birincisi!

Sakarya Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Selçuk Başak, "150 bin liralık daire fiyatı 300 bin lira oldu. Bir senede Türkiye'de gayrimenkul fiyatlarının, yükselmesindeki birinci neden ilimizdeki fiyat artışları, başka şehirlerde fiyatlar bu kadar yükselme



Sakarya Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Selçuk Başak, "150 bin liralık daire fiyatı 300 bin lira oldu. Bir senede Türkiye'de gayrimenkul fiyatlarının, yükselmesindeki birinci neden ilimizdeki fiyat artışları, başka şehirlerde fiyatlar bu kadar yükselmedi" dedi.


Başkan Selçuk Başak. Sakarya'da emlak fiyatları mu artmaya devam etliğini ve buna müdahale edil nıcsi gerektiğini ifade ederek, "Gayrimenkul fiyatları aşın derecede artmaya devanı ediyor, hu şehrimizin gelişimi açısından büyük sonııı. Bu şehri yönetenler hu konuya bir el atmalı, bu sorunu odaların, sendikaların, milletvekillerinin katılacağı bir açık oturumda irdelemeli. hu konuyu ele almalı" dedi. 


BİRİNCİ NEDEN İLİMİZ 


"Geçen sene 150 hin liraya alınan bir daireyi hu sene 250 hin liraya alamıyorsun" diyen Başkan Başak, "150 iıin liralık daire fiyatı 30(1 hin lira oldu. Bir sene /arlında Türkiye'de gayrimenkul liyaüannın.arsa ve daire fiyatları tıın yükselmesindeki birinci neden ilimizdeki liyat artışları, başka şehirlerde fiyatlar hu kadar yükselmedi. 

Tamam, malzemeye anı gelir, fiyatı arttırsınız ama bu çok fazla" diye konuştu. 


YÜZDE 150 ARTIŞ OLDU 


İlimizdeki fiyatların son bir yılda yüzde 150'ye varan oranlarda arttığına dikkati çeken Başkan Başak,"Bu işin çözümü merkezde, eski yapılaşmaların olduğu alanlardan haşlayarak uygıın imar ve katla, kentsel dönüşüm yapmaktan geçiyor, l.ğer merkezde hir kentsel dönüşüm yapılırsa, 10-15 sene şehir dışında konul alanları açılmasına gerek olmaz, ama bende dahil kimse taşın altına elini koymuyor" dedi. 



Yeni Sakarya



Geri Dön