06 / 05 / 2024

Türkiye Bulgaristan yeni doğalgaz hattı

Türkiye Bulgaristan yeni doğalgaz hattı

Bulgaristan Ekonomi ve Enerji Bakanlığı, ülkenin Türkiye ile arasındaki doğalgaz boru hattı inşaatına ilişkin görüşmelerin başarı ile tamamlandığını duyurdu. Yeni boru hattı 114 kilometre uzunluğunda olacak...

Türkiye'de yaşayan yabancı nüfusu Komşu’yu da solladı! Yabancılar 1 milyon 518 bin 462 konutu kullanıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, Türkiye'de yaşayan yabancı sayısının Bulgaristan nüfusunu geçtiğini belirtti. Ayrıca, Gökçe yabancıların Türkiye genelinde 1 milyon 518 bin 462 konutu kullandığını söylüyor.

Ucuz havayolu şirketi Türkiye uçuşlarına başlıyor

Ylda 800 bin yolcu taşıyacak Macirastan merkezli ucuz havayolu şirketi Wizz Air, Türkiye uçuşlarına başlıyor. Şirket ilk etapta İngiltere, Macaristan ve Bulgaristan'dan direkt uçuşlar gerçekleştirecek.

Türkiye dış satımda rekor üstüne rekor kırdı! Yılın en yüksek seviyesinde

Türkiye, yılın en yüksek seviyesi ile 4 milyarlık ihracat rakamını Bulgaristan'a yaptı. Türkiye'nin rekor kırdığı ihracat oranı sanayi alanından geldi.

Türkiye ile Bulgaristan arasına köprü yapılacak!

Kırklareli Valisi Osman Bilgin yaptığı açıklamada Türkiye ile Bulgaristan sınırını oluşturan Türkiye'nin en kuzeybatısı ile Bulgaristan'ın en güneydoğusunda konumlanan Mutlu deresine köprü kurulması için proje çalışmalarına başlanıldığını söyledi.

Ruslar Türkiye'den ev alıyor!

Rusya'da yayımlanan resmi kararların yer aldığı Rossiyskaya Gazeta'nın haberine göre, Rusların yurtdışında gayrimenkul alımlarının arttı. Ruslar, yazlık ev alımlarında Bulgaristan'dan sonra en çok Türkiye'yi tercih ediyor.

Türkiye'den Bulgaristan’a giden turist sayısı 2 kat arttı!

Türkiye'den geçen yıl kış döneminde Bulgaristan’a giden turist sayısının, önceki yıla göre iki kat arttığı bildirildi. Geçen yıl tatilini yurt dışında geçiren Türk turistlerden 1,7 milyonu Bulgaristan'ı ziyaret etti.

Türkiye Bulgaristan sınırına 82 kilometrelik duvar örülecek!

Bulgaristan Türkiye ile sınırına duvar örme kararı aldı. Söz konusu duvar tam 82 kilometre uzunluğunda olacak. Söz konusu duvar Kaçak geçişleri önlemek adına yapılacak.

Türkiye'nin elektrik ticareti hacmi yüzde 45,3 arttı!

Türkiye'nin komşularıyla elektrik ticareti hacmi, geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 45,3 artarak 527 milyon dolara ulaştı. Türkiye 2014'te Bulgaristan'a da 10 milyon 381 bin kilovatsaat elektrik sattı.

Güney Akım Doğalgaz Boru Hattı'nda belirleyici ülke Türkiye!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Güney Akım Doğalgaz Boru Hattı 'nın Bulgaristan yerine Türkiye'den geçebileceğine yönelik açıklaması, Rusya'nın batıya karşı stratejik hamlelerinden biri olarak nitelendirildi...

Yeni boru hattı projesinde belirleyici ülke Türkiye!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Güney Akım Doğalgaz Boru Hattı'nın Bulgaristan yerine Türkiye'den geçebileceğine yönelik açıklaması, Rusya'nın batıya karşı stratejik hamlelerinden biri olarak nitelendirildi.

Türkiye'nin İran, Bulgaristan ve Yunanistan'dan aldığı elektrik miktarı yüzde 63 arttı!

Türkiye'nin 2014'ün yılın ilk 2 ayında İran, Bulgaristan ve Yunanistan'dan aldığı elektrik miktarı, yaklaşık yüzde 63 artarak 1 milyar 398 milyon 571 bin kilovatsaate ulaştı

Karadeniz’deki gemi turlarının rotası Türkiye’ye çevrildi!

Uluslararası turizm şirketleri, gezi güzergahlarını Bulgaristan, Türkiye ve Yunanistan ’daki limanlara kaydırdı. Karadeniz’deki gemi güzergahlarını değiştirdiği kaydedilirken, bazı turizm şirketlerinin ise beklemeyi tercih ettikleri duyuruldu.

Bulgaristan-Türkiye doğal gaz boru hattı başlıyor!

Bulgaristan Ekonomi ve Enerji Bakanlığı, ülkenin Türkiye ile arasındaki doğalgaz boru hattı inşaatına ilişkin görüşmelerin başarı ile tamamlandığını duyurdu. Bulgaristan-Türkiye doğal gaz boru hattı başlıyor...

Türkiye Bulgaristan yeni doğalgaz hattı Haberi

Türkiye Bulgaristan yeni doğalgaz hattı

Bulgaristan Ekonomi ve Enerji Bakanlığı, ülkenin Türkiye ile arasındaki doğalgaz boru hattı inşaatına ilişkin görüşmelerin başarı ile tamamlandığını duyurdu. 114 kilometre uzunluğunda olacak yeni boru hattının Türkiye bölümü Türkiye tarafından, Bulgaristan bölümünün de Bulgaristan tarafından inşa edilecek. Ayrıca yapım öncesi, Avrupa Birliği'nden finansman bulunması konusunda araştırmalar da gerçekleştirilecek. 


Yeni Şafak...