02 / 05 / 2024

Türkiye çevre dostu yeşil bina sertifikalarında 10 sıraya girdi

Türkiye çevre dostu yeşil bina sertifikalarında 10 sıraya girdi

Amerikan Yeşil Bina Konseyi USGBC’nin 150 ülkeyi kapsayan araştırmasına göre, çevre dostu yeşil bina sertifikaları sıralamasında Türkiye ilk 10’a girmeyi başardı.

Türkiye Hazır Beton Birliği “THBB Çevre Ödülleri” kapsamında 12 şirkete ödül verdi!

Türkiye Hazır Beton Birliği'nin (THBB) üyesi olan şirketlerin çevreye uyumlu üretim yapmalarını teşvik etmek amacıyla hayata geçirdiği “THBB Çevre Ödülleri” 12 şirkete verildi.

Türkiye'de En Ucuz Elektrikli Araçlar Belli Oldu!

Son güncellemeye göre, Türkiye'de en uygun fiyatlı elektrikli araçlar belli oldu! Dünya genelinde ve ülkemizde çevre dostu sürüşe geçiş yapma isteğiyle birlikte elektrikli araçlara olan talep hızla artıyor.

Elektrikli araç satışı yüzde 157 arttı! Dünya devleri Türkiye'yi seçti...

Pandemiden sonra temiz havaya ne kadar ihtiyacımız olduğu bir kerede daha kanıtlandı. Çevre dostu olan elektrikli araçlar çevre kirliliğine de egzoz olmadığından gürültü kirliliğine de neden olmuyor. Türkiye'de de satışları yükselen araçların, meşhur markaları Türkiye odaklı bakışa sevk ettirdi. 

Yüzde 100 elektrikli Dacia Spring'in Türkiye'ye geleceği tarih açıklandı!

Aşırı tüketimden uzak modelleri, çevre dostu ve fiyat politikası felsefesiyle tüketiciler için akıllı bir seçenek olan Dacia, bu yaklaşımını Otomobilsiz Kent Günü'ne de taşıyarak ezber bozuyor. Dacia, düzenlediği etkinlikte yüzde 100 elektrikli Dacia Spring'in Türkiye'de satılacağı tarihi açıkladı.

Çevre Şehircilik Bakanlığı açıkladı! Türkiye genelinde 130 memur alınacak! Başvurular başladı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Türkiye geneli olmak üzere 130 memur alımı yapacağını açıkladı. İşte ilanın detayları...

Dorçe Prefabrik'ten dönüştürülebilir ve çevre dostu volumetrik modüler yapılar!

İnşaat sektöründe geleneksel yapı sistemlerinin aksine "dönüştürülebilir ve çevre dostu" olan Volumetrik Modüler yapıları ön plana çıkarken, yatırımlarına devam eden Dorçe Prefabrik de buna göre üretimler yapıyor.

Türkiye Çevre Ajansı kuruluyor! Belediyelerin yetkileri değişecek!

AKP milletvekilleri tarafından hazırlanan 39 maddelik yeni torba kanun teklifi ile çevreyi korumak ve geri dönüşümlü malzemelerde “depozito yönetim sistemini” oluşturmak amacıyla Türkiye Çevre Ajansı kurulacak...

CHP'den Türkiye Çevre Ajansı'nı kuran kanun hakkında açıklama!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Türkiye Çevre Ajansının Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi hakkında açıklama yaptı.

Çevre dostu yapılarla konutlarda enerji verimliliği!

5 Haziran Dünya Çevre Günü’ kapsamında açıklamalar yapan Türkiye İMSAD Başkanı Tayfun Küçükoğlu: "Çevre dostu enerji verimli binalar gelecekte ülkelerin en önemli gündemi olacak” dedi.

Türkiye’deki binalar çevre dostu şekilde inşa edilmeli!

Levent Gökçe, binalarda enerji verimliliğinin, çevresel sorunlarla mücadelede etkin uygulama olduğunu söyledi ve AB’de 2019'dan beri yeni kamu binalarının hepsinin neredeyse sıfır enerjili şekilde yapıldığını belirterek "Türkiye’de öncelikli hedefimiz bu konu olmalı" dedi...

Avrupa'nın ilk çevre dostu Cambridge Camisi İngiltere'de açıldı!

Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından finanse edilen Avrupa'nın ilk çevre dostu camisinin İngiltere'de açılışı yapıldı.

Levent Pelesen: Türkiye’de tüm binalar çevre dostu bir yapıya kavuşmalı!

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği-İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Levent Pelesen, Türkiye’deki binaların tümünün, daha az enerji harcayıp fosil yakıt tüketimini azaltan ısı yalıtımlı, çevre dostu bir yapıya kavuşması gerektiğini söyledi.

Türkiye Çevre Durum Raporu yayımlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye'de çevrenin mevcut durumunun ortaya konulması ve sorunlara yönelik erken uyarı olması amacıyla dört yılda bir hazırlanan "Türkiye Çevre Durum Raporu"nu yayımladı.

Türkiye çevre dostu yeşil bina sertifikalarında 10 sıraya girdi Haberi

Türkiye çevre dostu yeşil bina sertifikalarında 10 sıraya girdi

Toplam 2.95 milyon metrekarelik sertifikalandırılmış bina alanı, 23.74 milyon metrekare sertifikalı ve aday bina kapalı alanı ve toplam 477 adet sertifikasını almış ve aday projesi ile Türkiye, ABD hariç tüm dünya ülkeleri arasında 9. sırada yerini aldı.



Türkiye’nin gelişen gayrimenkul pazarındaki çevre dostu eğilimi dünya sahnesi taşıyarak yabancı yatırımcıların da ilgisini çekmesini sağlayacak olan bu veri, yeşil bina konusunda çalışan profesyonel kesimler için de bir fırsat doğuruyor.


Türkiye’deki sertifikalandırılmış alanların yaklaşık yüzde 70’ine imza atan Altensis’in kurucu ortaklarından Emre Ilıcalı; sonucun sevindirici olduğunu , ancak Türkiye gibi gayrimenkul sektöründe büyüyen ve bu konuda tüm dünyadan farklılaşmak isteyen bir ülkenin yeşil sertifikalı proje sayısının çok daha fazla olması gerektiğini belirtti. Ilıcalı, yılda 1 milyonun üzerinde konutun satıldığı, her sene markalı birçok yeni...