18 / 05 / 2024

türkiye demiryolu projeleri

türkiye demiryolu projeleri

Anadolu'nun çelik rayları 162 yıl önce "kara tren"le tanışırken giderek genişleyen Türk demiryolu ağında, 2003'ten sonra yeni bir döneme giriş yapıldı. 

Türk demiryollarının omurgası iki kıtaya bağlanıyor!

Ulaştırma Bakanı Arslan, "Kars-Iğdır-Aralık-Dilucu Demiryolu hattı üzerinden milyonlarca ton yük taşınacak. Etüt projesi, 2018 yılı sonunda ya da 2019 yılı başında başlayacak." dedi...

Türkiye’nin doğusu ve batısı YHT hatlarıyla bağlanacak!

Türkiye 2023 hedeflerine giden yolda demir ağlarla örülüyor. 1.520 kilometre YHT, bin kilometre hızlı tren hattı yapım ve ihale aşamasında, 12 bin kilometre hat da proje aşamasında bulunuyor.

Türkiye yüzyılı projeleri için kollar sıvandı! Dev projeler geliyor...

Türkiye yüzyılı projeleri için kollar sıvandı. Bu kapsamda Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren ihalesine bu yıl çıkılacak. Çukurova Havalimanı önümüzdeki günlerde açılacak. İşte detaylar...

Türkiye'nin 81 ilinde kiralık sosyal konut üretilmeli!

Türkiye'de son iki yıldır konut ve kira fiyatları uçtu, ev satış oranları düştü. Konut satışlarında düşüş gerçekleşirken uzmanlar sosyal konut projeleri ve KDV indirimleri uygulanması tavsiyesinde bulunuyor.

Bosna Hersek ile Türkiye arasında inşaat projeleri için anlaşma imzalanacak! 

Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Turkovic, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Turkovic, Bosna Hersek ve Türkiye arasında inşaat projeleri için anlaşmaların gündemlerinde yer aldığını dile getirdi.

İşte Türkiye'nin mega projeleri!

Türkiye'de 2023 vizyonu kapsamında mega projeler hayata geçirildi. O projeler, gündeme damga vurdu. İşte o projeler... 

Türkiye'nin altyapı projeleri küresel arenada ilgi görüyor!

Dünyanın dört bir tarafından en iyi altyapı projelerinin tanıtıldığı 13. Küresel Altyapı Liderleri Forumu'nda, Türkiye de ulaştırma alanındaki altyapı projeleriyle yer aldı.

Musul ve Türkiye arasında demiryolu inşa edilecek!

Irak'ın kuzeyindeki Musul vilayetinden Türkiye sınırına kadar modern bir demiryolu yapılacağı bildirildi.

Adil Karaismailoğlu: Türkiye’yi bir baştan bir başa şantiyeye çevirdik!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Türkiye’yi bir baştan bir başa şantiyeye çevirdik. Asırdır çözülmemiş sorunları çözdük, bitmeyen projeleri tamamladık" dedi...

Katar ve Türkiye arasında 'kentsel dönüşüm' anlaşması!

Katar ve Türkiye arasında ‘Şehircilik İş Birliği Anlaşması’ imzalandı. Buna göre iki ülke ortaklaşa kentsel dönüşüm projeleri hayata geçirilecek.

Türkiye’deki konut projeleri Arap dünyasında tanıtılacak!

TÜRAP ve TurabExpo, tarafından bu yıl üçüncüsü gerçekleşecek “Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı”nda bin 500 Arap yatırımcı Türkiye’deki gayrimenkul firmalarıyla buluşacak.

Bakü-Kars Demiryolu'yla Türkiye'den yurt dışına inşaat malzemesi taşınıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, "Avrupa ile Orta Asya, Çin ve Orta Doğu aksını ekonomik, güvenli ve elverişli rota haline getiren Bakan Turhan, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı vasıtasıyla Türkiye'den yurt dışına inşaat malzemesi, demir cevheri gibi ürünler taşınıyor." dedi.

Türkiye’nin dev projelerinde İtalyan GBC markalı ürünler kullanılıyor!

Türkiye temsilciliğini yürüten Habib Makina iş birliği ile Türkiye’deki işlerini büyüten GBC, son dönemde Türkiye’nin en büyük projeleri olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü ve Çanakkale Boğazı köprüsü inşaatlarına ürün temin etti.

Türkiye’deki demiryolu hat uzunluğu nedir?

TCDD'nin lojistik merkezlerine, limanlarına ve hattına ilişkin soru önergesi hazırlayan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Türkiye’deki demiryolu hat uzunluğunu sordu..

Türkiye İçin Kazanç Vakti kampanyasına KİPTAŞ 4 proje ile katıldı!

KİPTAŞ, Türkiye İçin Kazanç Vakti kampanyasına 5.Levent Güzeltepe, Venezia Mega, Maltepe Evlapark, Vaditepe Gölevleri projeleri ile dahil oldu...

türkiye demiryolu projeleri Haberi

türkiye demiryolu projeleri

Anadolu'nun çelik rayları 162 yıl önce "kara tren" olarak da bilinen buharlı trenle tanışırken Cumhuriyetin ilk yıllarında yatırımlarla genişleyen Türk demiryolu ağında, 2003'ten sonra yolcu taşımacılığında yüksek hızlı trenlerle (YHT) hızlı ve konforlu hizmet sunulan yeni bir döneme giriş yapto. 

Anadolu Ajansı muhabiri, Demiryolu Haftası dolayısıyla Osmanlı İmparatorluğu'ndan bugüne demiryolu ağlarının gelişim sürecini derledi. Osmanlı döneminde, Avrupa'da buhar gücünün demiryollarında kullanılmaya başlanmasından 26 yıl sonra 1856'da çelik ağlarla tanışıldı. Türk demiryolu serüveni, bir İngiliz şirketine verilen imtiyazla 162 yıl önce ilk demiryolu hattı olan 130 kilometrelik İzmir-Aydın hattına kazma vurulmasıyla hayata geçirilmeye başlandı. 

Osmanlı'dan Türkiye Cumhuriyeti'ne, yabancı şirketlere ait 2 bin 282 kilometrelik normal genişlikte hat ve 70 kilometrelik dar hat ile devlet yönetiminde bin 378 kilometrelik normal genişlikte hat kalırken,...