03 / 05 / 2024

türkiye en büyük jeotermal santral tesisi

türkiye en büyük jeotermal santral tesisi

Kurulu gücü 95 megavata ulaşan Türkiye'nin en büyük, dünyanın sayılı jeotermal santrallerinden biri olan Kızıldere Jeotermal Santrali yarın devreye alınacak. Törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız katılacak..

İmar barışıyla Türkiye'nin en büyük sorunu çözüldü!

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, imar barışı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin büyük sorununun çözüldüğünü belirten Nasır, kanunun devrim niteliğinde olduğunu söyledi. 

En büyük kentsel dönüşüm projesi İzmir'de başlıyor!

Türkiye'nin büyük kentsel dönüşüm projelerinden olan İzmir Karabağlar'daki dönüşüm için ilk kazma Çarşamba günü vurulacak. Törene Başbakan Binali Yıldırım ve Çevre Bakanı Mehmet Özhaseki katılacak.

Yurtbay Seramik,Türkiye'deki en büyük mağazasını İkitelli'de açıyor!

Yurtbay Seramik'in Türkiye genelindeki en büyük mağazası Çakmak Yapı A.Ş. Showroom, 1 Haziran Çarşamba günü İstanbul Avrupa Yakası İkitelli'de açılıyor.

Türkiye’nin en büyük otomasyonlu otoparkının yapım çalışmaları tamamlanıyor!

Manisa merkezde yaşanan otopark sorununu çözmek amacıyla Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehzadeler ilçesi Verem Savaş Dispanseri yanında projelendirilen Türkiye'nin en büyük tam otomasyonlu otoparkında yapım çalışmalarında son aşamaya gelindi.

Türkiye'nin en büyük kongre merkezi Antalya'da inşa edildi!

Antalya'da 22 Nisan'da açılışı yapılacak Expo 2016 sergi alanında inşa edilen ve 6 bin 500 kişilik 12 salondan oluşan kongre merkezi, Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın en büyük üç merkezinden biri oldu.

Türkiye'nin en büyük otoparkının inşaatında sona gelindi!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehzadeler ilçesi Verem Savaş Dispanseri yanında projelendirilen Türkiye’nin en büyük tam otomasyonlu otoparkında yapım çalışmalarında son aşamaya gelindi.

Türkiye'nin en büyük feribotu hizmete girdi!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Tatvan'da yapımı tamamlanan Türkiye'nin en büyük feribotunun tamamen Türk işçilerin ve mühendislerin el emeği göz nuru olduğunu söyledi.

Türkiye’deki en büyük 100 perakende şirketi belirlendi!

Perakende dünyasını buluşturan dergi ‘Perapost’, araştırma şirketi CRIF’le önemli bir işbirliğine imza attı. CRIF’in araştırmasıyla Türkiye’de faaliyet gösteren en büyük 100 perakende şirketi belirlendi.

Pasifik İnşaat, Türkiye'nin en büyük karma projesini yapacak!

Next Level markasıyla Ankara'nın ilk karma projesini gerçekleştiren Pasifik İnşaat, Ankara'da tek parsel üzerinde Türkiye'nin en büyük karma projesine imza atmaya hazırlanıyor. İşte projenin ayrıntıları...

Kentsel dönüşüm Türkiye'nin en büyük imar hareketi!

İMSİAD buluşmalarının bu haftaki konuğu, İMSİAD Üyesi Ali Tuğcu, Uludağ Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencileri ile bir araya geldi. Tuğcu, kentsel dönüşümü Türkiye'nin yaşadığı en büyük imar hareketlerinden biri olarak tanımladı.

Konutta en büyük fiyat artışı Türkiye'de oldu!

Küresel çapta konut sektörüne yönelik analizleriyle bilinen Knight Frank şirketi, üçüncü çeyrek küresel konut fiyatları endeksi raporunu açıkladı. Rapora göre, üçüncü çeyrekte en büyük fiyat artışı Türkiye’de gerçekleşti.

Mesut Sancak: Türkiye'nin en büyük inşaat firması olmayı hedefliyoruz!

İnşaat sektörünün İzmirli şirketi Folkart'ın Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, 5 yıl sonra Türkiye'nin en büyük inşaat firması olmayı hedeflediklerini söyledi. Sancak, "Stratejik planlarımızı yaptık" dedi

Türkiye'nin en büyük dönüşüm projesi Piyalepaşa İstanbul basınla buluşuyor!

Türkiye’nin özel sektör tarafından gerçekleştirilen en büyük kentsel dönüşüm projesi “Piyalepaşa İstanbul” 11 Kasım Çarşamba basınla bir araya geliyor

türkiye en büyük jeotermal santral tesisi Haberi

türkiye en büyük jeotermal santral tesisi

Santralin devreye alınması dolayısıyla düzenlenecek törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da katılacak.


Kızıldere Jeotermal Santrali, 1974'te 500 kilovatlık pilot sistem olarak çalışmaya başladı.


Denizli Sarayköy'deki saha, Türkiye'nin enerji üretimi amaçlı keşfedilen ilk jeotermal alanı olma özelliği taşıyor.


Zorlu Enerji, 2008'deki özelleştirme kapsamında Kızıldere Jeotermal Santrali'nin işletme hakkını 30 yıllığına aldı. Santral, Sarayköy'ün jeotermalle ısınması, bölgedeki seralar ve oteller için gerekli olan sıcak suyu sağlıyor. Ayrıca santralin yanındaki bir fabrikaya da karbondioksit gazı temin ediliyor. Santralde kullanılan sıcak suyun tamamı reenjeksiyon ile yer altına tekrar basılarak kaynağın sürdürülebilirliği sağlanıyor. Santralin kurul gücü yapılan iyileştirmelerle 15 megavata çıkarıldı.


Türkiye'nin en büyük kombine çevrim santrali olacak 80 megavat gücündeki Kızıldere 2 Jeotermal Santrali ise elektrik üretimine uygun keşfedilmiş...