05 / 07 / 2024

türkiye enflasyon rakamları

türkiye enflasyon rakamları

İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Özince'ye göre tüketici, enflasyonu çift haneli yaşıyor. Enflasyona farklı bir örnekle de yaklaşan Özince, “Eskiden 2 araba parasına bir ev alıyorduk. Şimdi aynı evi 12 otomobil parasını biriktirerek alabiliyoruz" dedi

Dev Bankalardan Türkiye için yıl sonu enflasyon tahminleri geldi! 

JPMorgan, Goldman Sachs ve Barclays, gibi dünyaca ünlü dev bankalar, haziran ayı TÜFE verilerinin açıklanmasından sonra Türkiye için yıl sonu enflasyon tahminlerini açıkladı. 

Ekonomist Selçuk Geçer'den enflasyon rakamları sonrası zamlara tepki geldi: Nasıl iyi mi?

Haziran 2024 enflasyon rakamları resmen açıklandı. Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 71,60, aylık yüzde 1,64 arttı. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer rakamlar sonrası 'işçi, memur emeklisi ve kira zamlarını değerlendirerek 'Nasıl iyi mi?'' diye sordu.

Milyonlarca kişi bekliyordu, Haziran 2024 enflasyon rakamları açıklandı! İşte son dakika TEFE TÜFE rakamları!

Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen Haziran 2024 enflasyon rakamları resmen açıklandı. İşte TÜİK tarafından açıklanan o rakamlar...

CHP'li Cumhur Uzun'dan 'Türkiye parselleniyor' tepkisi: Yabancılara 2.730 futbol sahası büyüklüğünde arazi satıldı!

CHP'li Milletvekili Cumhur Uzun, yabancılara satılan toplam konut ve arsa rakamlarını açıkladı. Yabancılara 2.730 futbol sahası büyüklüğünde arazi satıldığını söyleyen Uzun 'Türkiye parselleniyor' diyerek tepki gösterdi. 

Ünlü ekonomist Türkiye’den ev de arsa da almayın dedi

Merkez Bankası tarafından açıkladığı rakamlara göre konut fiyatları bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 48,42 arttı. Ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu, rakamların açıklanmasının ardından, Türkiye’den konut ve arsa almayı önermediğini belirtti.

Türkiye’den yurt dışına yapılan gayrimenkul yatırımları rekora koşuyor! 

Yurtdışına Türkiye’den yapılan doğrudan yatırımlarda 2024 Ocak-Nisan döneminde hizmetler sektörünün ağırlığı yüzde 72,1’e çıkarken, yatırımların yüzde 41’inin gayrimenkul için giden tutarlardan meydana geldiği görüldü. İşte o rakamlar...

Mayıs 2024 enflasyon rakamları az önce resmen açıklandı! İşte son dakika TEFE TÜFE rakamları!

Milyonlarca kişinin merak ettiği ve araştırdığı Mayıs 2024 enflasyon rakamları az önce Türkiye İstatistik Kurumu tarafından resmen açıklandı. İşte TEFE TÜFE rakamları...

Türkiye ekonomisi yüzde 5.7 büyüdü! Büyümeye en büyük katkı inşaat sektöründen geldi!

Türkiye ekonomisi enflasyon, vergi zamları, inşaat ve seçim harcamalarının etkileriyle 2024 yılının ilk 3 ayında yüzde 5.7 büyüdü. Büyümeye en büyük katkı yüzde 11.1’le inşaat sektöründen geldi.

Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı! TÜİK resmen duyurdu! Yıllık enflasyon yüzde 69,80 oldu!

Nisan 2024 enflasyon rakamları Türkiye İstatistik Kurumu,  tarafından açıklandı. Resmi rakamlara göre, aylık enflasyon yüzde 3,18; yıllık enflasyon ise yüzde 69,80 olarak kaydedildi.

Prof. Dr. Ahmet Ercan açıkladı! Rakamlar Türkiye'nin deprem gerçeğini ortaya koyuyor...

Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan , Türkiye'deki deprem sıklılığı ve büyüklüğü ile ilgili bir açıklama yayınladı. Buna göre, Türkiye'nin deprem ülkesi olduğuna bir kez daha belirterek dikkatleri çeken Prof. Dr. Ercan, "Çare sağlam yerde sağlam yapı" diye konuştu.

IMF açıkladı: Türkiye’de enflasyon da dolar da yüksek kalmaya devam edecek!

IMF Bahar toplantısında Dünya Ekonomik Görünümü raporunda Türkiye ile ilgili tahminlerini de paylaştı. Raporda 2024 yılı için enflasyon tahmini yüzde 45 seviyelerinde açıklanırken doların da yükselişine devam edeceği görüldü..

Mart 2024 enflasyon rakamları az önce açıklandı! İşte son dakika TEFE TÜFE rakamları!

Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen ve emekli maaşlarından tutun da gıda, tüketim gibi pek çok ürünün fiyatını da etkileyen Mart 2024'e ilişkin enflasyon rakamları az önce Türkiye İstatistik Kurumu tarafından resmen açıklandı. İşte son dakika Mart 2024 TEFE TÜFE rakamları...

Türkiye'de işsizlik oranı, son 10 senenin en düşük seviyesini gördü!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre Türkiye'de işsizlik oranı, 2023 yılında bir önceki seneye göre 1 puan azalış gösterdi ve yüzde 9,4'e geriledi. Böylece de işsizlik rakamlarında son 10 yılın en düşük seviyesi görülmüş oldu.

türkiye enflasyon rakamları Haberi

türkiye enflasyon rakamları


İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, enflasyonla mücadelenin önemine dikkat çekerek “Türkiye’de üretim maliyetleri artık emsal ülkelere nazaran avantajlı konumda değil. Bu da doğal olarak maalesef üretimi, yatırımları yurt dışına kaçırabilir” uyarısında bulundu. Türkiye’nin içinde bulunduğu coğrafyanın sürprizlere açık olduğuna, uluslararası piyasalarda rüzgarların yön değiştirdiğine değinen Özince, geride kalan dönemi ‘balayı’ olarak nitelendirdi. 


İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince ile hem Türkiye ekonomisindeki gelişmeleri hem de bankacılıktaki gelişmeleri konuştuk. Özince, 1999 yılından beri ‘patronsuz müessesede kurumsallaşma ve sermaye’yi çalıştığını ve artık daha fazla bu konuya fokuslandığını anlattı. Özince’yle, konuşurken, gündemdeki gelişmeleri nasıl değerlendirdiğini sorduğumuzda ilk uyarıyı baştan yaptı. Özince, esprili bir dille “Ben ekonomist değilim” dedi ve ekledi: “Benim değerlendirmelerim, bankacılık perspektifinden ziyade, dokunduğumuz kitlelerin eğilimlerinin ifade edilme...