30 / 04 / 2024

Türkiye İMSAD ilk Sürdürülebilirlik Raporu

Türkiye İMSAD ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İnşaat malzemesi sanayini temsil eden Türkiye İMSAD' ın raporu, sektör paydaşlarına, gelecek stratejilerine ilişkin önemli kaynak oluşturacak saptamaları içeriyor. Türkiye İMSAD Sürdürülebilirlik 2013 Raporu'nu açıkladı...

Türkiye'nin ilk çelik camisi Altunizade'de inşa ediliyor!

Üsküdar Altunizade'de yapımı süren Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi, 500 ton çelik kullanılarak inşa ediliyor. Türkiye'nin ilk çelik camisi olacak caminin inşaatı 2 yıldır devam ediyor..

Antyapı'nın Türkiye'deki ilk ofis projesi: Antplato!

Ant Yapı yurtdışı projelerine hız verdi. 3.30 milyar dolarlık 30 projeyi aynı anda yürüten şirket, yurtiçindeki ilk ofis yatırımını da satışa çıkardı. Firma, Türkiye'deki ilk ofis projesi Antplato'yu Halkalı'da inşa ediyor...

Morgans Grup Türkiye'deki ilk otelini Karaköy'de açtı!

Dünyanın en önemli butik otel zincirlerinden Morgans Grup’un en yeni oteli 10 Karaköy, A Morgans Original, 18 Kasım 2014 tarihinde kapılarını açtı. Otel, grubun Türkiye'deki ilk yatırımı...

Mulson Yaşam Konutları Türkiye'nin ilk ekolojik konut projesi olacak!

WEST Orion Group'un yapımını sürdürdüğü Mulson Yaşam Konutları, kurulacak güneş tarlası sayesinde kendi elektrik giderlerini karşılayacak. Proje, Türkiye'nin ilk ekolojik konut projesi olma özelliğine sahip olacak...

Bezmi Alem Vakıf Hastanesi'ne Türkiye'nin ilk Fitoterapi Merkezi kurulacak!

Bezmi Alem Vakıf Gureba Hastanesi'nin fırını olarak hizmet veren bina, İstanbul Kalkınma Ajansı'nın 1 milyon 361 bin TL'lik desteğiyle kurulan Türkiye'nin ilk ve tek Fitoterapi Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi'ne ev sahipliği yapacak..

Türkiye'nin ilk mermer fabrikası çürüyor!

Türkiye'nin ilk mermer fabrikası göz göre göre çürüyor. Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, 2 bin 500 yıldır mermer çıkarılan Marmara adasındaki ilk mermer fabrikasının müze yapılması için girişimlerde bulundu.

Türkiye'nin ilk su ürünleri organize sanayi bölgesi İzmir'de kurulacak!

Türkiye'de ilk kurulacak Su Ürünleri Organize Sanayi Bölgesinde balık işleme, paketleme tesisleri, soğuk hava depoları, ağ bakım ve yıkama tesisleri, strafor tesisleri, yem tesisleri gibi sektörle ilgili tüm tesisler, bir arada olacak...

Türkiye'nin ilk su ürünleri organize bölgesi İzmir'de kuruluyor!

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Türkiye'nin ilk su ürünleri organize bölgesini kurmak için çalışmalara başladıklarını açıkladı. Türkiye'nin ilk su ürünleri organize bölgesi İzmir'de kurulacak.

Tosyalı Holding Türkiye’nin ilk yüksek teknolojili özel çelik tesisini kuruyor!

Tosyalı Holding, şimdi de Japon ortağı ile birlikte Türkiye’nin ilk yüksek teknolojili çelik tesisinin temelini atmaya hazırlanıyor. Tesiste Apple gibi teknoloji devlerinin telefonlarda ve tabletlerde kullandığı hassas çelik plakalar da üretilecek,

Hassas Çelik Türkiye’nin ilk yüksek teknolojili çelik tesisinin temelini atıyor!

Yassı çelik üretiminde ilk yerli özel sektör üreticisi Tosyalı Holding, şimdi de Japon ortağı ile birlikte Türkiye’nin ilk yüksek teknolojili çelik tesisinin temelini atmaya hazırlanıyor.

Türkiye’nin ilk hokey sahası Osmaniye’ye yapılıyor!

Türkiye’nin ilk hokey sahası Osmaniye’ye yapılıyor. Spor Genel Müdürlüğü Tesisler Daire Başkanlığı'nın yaptırdığı sahanın yıl sonuna tamamlanması hedefleniyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir konu ile ilgili açıklama yaptı.

Assa Abloy, Türkiye’deki ilk showroomunu açtı!

Kapı açma çözümlerinde dünya lideri konumunda bulunan ASSA ABLOY, Türkiye’ deki ilk showroomunu İstanbul’da açtı. Merkezin açılışına ASSA ABLOY EMEA Başkanı Tzachi Wiesenfeld de katıldı.

Vodafone Arena Türkiye’nin ilk çevreci stadı!

Beşiktaş Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Orman, Türkiye’nin ilk yeşil stadyumu Vodafone Arena Stadı ve Beşiktaş’ın sürdürülebilirlik öyküsünü anlattı.Vodafone Arena Türkiye’nin ilk çevreci stadı olacak.

Türkiye İMSAD ilk Sürdürülebilirlik Raporu Haberi

Türkiye İMSAD ilk Sürdürülebilirlik Raporu

Türkiye İMSAD, Küresel Raporlama Girişimi'nin (GRİ) G4 Rehber'i kapsamında inşaat malzemeleri sektöründe ilk Sürdürülebilirlik Raporu'nu açıkladı. İnşaat malzemesi sanayini temsil eden Türkiye İMSAD'ın raporu, sektör paydaşlarına, gelecek stratejilerine ilişkin önemli kaynak oluşturacak saptamaları içeriyor. 


Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Sürdürülebilirlik 2013 Raporu'nu açıkladı. İnşaat malzemeleri sektörünün, geleceğe yönelik yaürım alanlarına ışık tutan Sürdürülebilirlik Raporu ile Türkiye İMSAD, sürdürülebilir üretime rehber oluyor. Raporda, inşaat malzemelerinde ülkemizin önde gelen Türkiye İMSAD üyesi sanayi firmalarının gerçekleştirdikleri en iyi sürdürülebilirlik uygulamaları ve yaürım projeleri örnekleri de yer alıyor. 

Türkiye İMSAD üyeleri ve paydaşlarının, gündemlerinde bulunan yüksek öncelikteki konuların baz alınarak hazırlandığı Sürdürülebilirlik Raporu, Küresel Raporlama Girişimi'nin (GRİ) G4 rehberi kapsamında hazırlandı. 

Raporun çerçevesi, Enerji KullanımıVerimliliği, Sera Gazı Azalümı, Doğal Kaynak ve Su Kullanımı, Atık...