29 / 11 / 2024

türkiye inşaat kalitesi

türkiye inşaat kalitesi

İMKON Başkanı Tellioğlu: Deprem felaketinin üzerinden 17 yıl geçmesine rağmen yapı kalitesizliğini iyileştirme ve müteahhitlik mesleğini disipline etme anlamında hiç yol katedilemedi

Türkiye inşaat malzemesi sanayi üretimi yüzde 5,7 yükseldi! İşte İMSAD'ın sektör raporu...

Türkiye İMSAD tarafından, güncel ekonomik verilerle hazırlanan 2023 yılı Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu'na göre; Türkiye inşaat malzemesi sanayi üretimi yüzde 5,7 artış gösterdi. İşte detaylar... 

Türkiye inşaat malzemesi sanayisi 2024 yılında yüzde 5 büyüyecek!

Türkiye İMSAD (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) tarafından 56’ncı kez düzenlenen ‘Gündem Buluşmaları’nda önemli değerlendirmeler yapıldı. Söz konusu buluşmada Türkiye inşaat malzemesi sanayisinin 2024 yılında yüzde 5 büyüyeceği belirtildi.

Türk inşaat şirketlerinin konut projelerinde en gözde pazarı ABD!

Türk inşaat şirketleri konut projeleri için rotayı ABD'ye çevirdi. Türkiye'deki inşaat sektöründeki yavaşlama şirketleri başka pazarlara yönlendirdi.

İlham Aliyev'den Türk inşaat şirketlerine ilişkin açıklama!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin kardeş şehri olarak nitelendirilen Azerbaycan Şuşa'ya gitti. Burada Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. İlham Aliyev Türk inşaat şirketlerine ilişkin açıklama yaptı.

Türk inşaat firmaları, Sırbistan'daki projelerde yer alacak!

Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoy yaptığı açıklamada, Sırbistan İnşaat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile iş birliği ile hayata geçirilecek olan projelerde Türk inşaat firmalarına yer verileceğini söyledi.

Giresun'daki gölet ve barajların inşaat kalitesi TBMM gündeminde!

Giresun'da bulunan bazı gölet ve barajların inşaat kalitesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tığlı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Türk inşaat sektörü uluslararası pazarda marka haline geldi!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, Türk inşaat sektörünün uluslararası pazarda marka haline geldiğinin altını çizdi. Yenigün, yurt dışında yıllık 20 milyar dolar, orta vadede ise 50 milyar doların üzerinde proje üstlenme hedefini koruduklarını söyledi.

Çekya'da Türk inşaat sektörüne fırsat var!

Türkiye'nin Prag Büyükelçisi Egemen Bağış, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nca (DEİK) düzenlenen "Türkiye-Çekya İş Birliği Fırsatları" webinarında açıklamalarda bulundu. Bağış, "Türk yatırımcılar dışında, Türk inşaat şirketleri de bize nasıl mükemmel yollar inşa edilebileceğini göstermeli" dedi.

Fransa'da kaçak işçi çalıştıran Türk inşaat patronuna hapis!

Fransa'da faaliyet gösteren Türk inşaat patronu; vergi kaçırma, kaçak işçi çalıştırma ve usulsüz olarak parasını Türkiye'ye göndermesi sebebiyle 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

Türk inşaat şirketlerinden Katar'daki altyapı projelerine destek!

Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Dr. M. Mustafa Göksu, Türkiye ve Katar arasındaki ticari faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Göksu, açıklamasında Türk inşaat şirketlerinin Katar'daki alt yapı projelerine destek verdiğini söyledi.

Türkiye inşaat malzemesi sanayisi daha da güçlenecek!

İnşaat malzemelerinin yüzde 100 yerli olması için başlatılan çalışmalarla ilgili konuşan İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, “Ürünlerimizin kalitesi ve ihracat performansımız Türkiye inşaat malzemesi sanayisinin gücünü yansıtıyor'' dedi.

Libya'da Türk inşaat şirketleri için konut potansiyeli büyük!

Türk firmalar, Libya’nın başkenti Trablus’ta 5 bin prefabrik konut inşa edecek. DEİK Türkiye-Libya İş Konseyi Başkanı Murtaza Karanfil, "Libya'da ciddi bir konut ihtiyacı var. Türk inşaat şirketleri için orada çok ciddi bir potansiyel bulunuyor" dedi...

Türk inşaat sektörü, Güney Afrika'da çok başarılı işler çıkarabilir!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK)/Türkiye-Güney Afrika İş Konseyi Başkanı ve Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu yaptığı açıklamada "Türk inşaat sektörü, Güney Afrika'da çok başarılı işler çıkarabilir" dedi.

türkiye inşaat kalitesi Haberi

türkiye inşaat kalitesi

İMKON Başkanı Tellioğlu: Deprem felaketinin üzerinden 17 yıl geçmesine rağmen yapı kalitesizliğini iyileştirme ve müteahhitlik mesleğini disipline etme anlamında hiç yol katedilemedi


İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, Marmara Depremi'nin üzerinden 17 yıl geçmesine rağmen yapı kalitesini iyileştirme ve müteahhitlik mesleğini disipline etme anlamında hiç yol katedilemediğini belirtti.

Marmara Depreminin 17. yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımlayan Tellioğlu, depremin Türk milletinin yaşadığı en acı felaketlerden biri olduğuna işaret ederek, depremde hayatını kaybedenlere rahmet diledi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bütün çabalarına rağmen, Türkiye'deki kentsel dönüşüm mücadelesinin amacına uygun işlemediğinin altını çizen Tellioğlu, ülkedeki 21 milyon yapı stokunun yaklaşık 7 milyonunun çürük ve niteliksiz olduğunu kaydetti. Bu anlamda Çevre ve Şehircilik Bakanlığına büyük görev düştüğünü aktaran Tellioğlu, şunları kaydetti:


"Bakanlık, Müteahhitlik Hizmet Kanunu'nu bir an önce...