22 / 05 / 2024

türkiye jeotermal saha

türkiye jeotermal saha

Jeotermalde Avrupa birincisi Türkiye, şu an bu kaynakla 100 metrekarelik 4 milyon evi ısıtabilecek kapasiteye sahip. Sondajla arama faaliyetleri yıllık 2 binden 28 bin metrelere çıkarken, keşfedilmiş jeotermal sahası 225’e yükseldi.

Türkiye için sevindiren gelişme! Beyaz petrol fırsatı

Dünya genelinde ısınma ve tarım gibi birçok alanda kullanılan ve beyaz petrol olarak bilenen jeotermal enerji Türkiye'ye üst sıralara yükseltiyor. Jeotermal enerjide Türkiye, dünyada 7'nci Avrupa'da 1'inci sıraya çıktı.

Türkiye'ye yatırım yapan yabancı yatırımcıların yüzde 93'ü gayrimenkulü elinde tutuyor!

Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER), yabancı yatırımcıların eğilim ve beklentilerini ölçümlemek için yeni bir saha araştırması yaptı. Çalışmada yabancıların uluslararası piyasalarda yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen Türkiye gayrimenkul piyasasına güvendiği belirlendi.

Türkiye'deki jeotermal konut sayısı 300 bin'e çıkarılması hedefleniyor!

Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği ve Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, şehir ısıtmasında jeotermal için daha fazla destek verilmesi gerektiğini belirterek, "Türkiye genelinde 90 bin konutun ısınması jeotermalden sağlanıyor.

Türkiye’nin en büyük jeotermal santrali tamamlanıyor!

Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ikinci büyük jeotermal santrali “Yüksek Elektrik Mühendisi İdris Yamantürk Elektrik Üretim Merkezi” ağustos ayında tamamlanıyor.

Türkiye’nin en büyük jeotermal santralinin açılışı yapıldı!

Avrupa’nın ikinci, Türkiye’nin en büyük jeotermal santrali Aydın-Germencik’te açıldı. Güriş Holding’e ait santrale holdingin Onursal Başkanı İdris Yamantürk’ün adı verildi..

Türkiye’nin en büyük jeotermal santrali, Aydın-Germencik’te açıldı!

Avrupa’nın 2., Türkiye’nin en büyük jeotermal santrali, Aydın-Germencik’te açıldı. Jeotermal Enerji Santrali (JES), toplam 232.3 MW üretim kapasitesiyle Türkiye’nin jeotermal enerji üretiminin yüzde 25’ini tek başına sağlayacak.

Türkiye’nin en büyük jeotermal santrali Aydın-Germencik’te açıldı!

Avrupa’nın ikinci, Türkiye’nin en büyük jeotermal santrali, Aydın-Germencik’te açıldı. Jeotermal Enerji Santrali (JES), toplam 232.3 MW üretim kapasitesiyle Türkiye’nin jeotermal enerji üretiminin yüzde 25’ini tek başına sağlayacak.

Türkiye’nin en büyük jeotermal santrali Aydın'da açıldı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Aydın’ın Germencik ilçesinde kurulan Avrupa’nın 2’inci ve Türkiye’nin ise en büyük Jeotermal enerji santralinin açılışını yaptı.

Türkiye 3 yeşil enerji sektöründe dünya ikincisi oldu!

Türkiye, alternatif enerjiye yatırımlarını hız kesmeden sürdürüyor. 2013 yılında gerçekleştirilen ek kapasite yatırımlarının milli gelire oranında, hidro güç, jeotermal güç ve solar su ısıtma sektörlerinde dünyada ikinci sırada yer aldık.

ABD'li enerji şirketi Türkiye'ye jeotermal santrali kuracak!

ABD'li enerji şirketi New Generation Power International (NGPI), Türkiye'de yaklaşık 400 milyon dolar yatırımla, 100 megavat kapasiteli jeotermal santrali kuracak..

Türkiye'de jeotermal kaynaktan 89 bin 563 konutta yararlanılıyor!

Türkiye'de 89 bin 563 adet konut merkezi ısıtmada, 3 bin 130 dönüm alanda seracılıkta jeotermal kaynaktan yararlanılıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Uzmanı Bekir Turhan Çorbacıoğlu konuyla ilgili konuşma yaptı.

1967 yılında Türkiye'nin en yüksek gökdeleninin inşasına başlanacakmış!

Türkiye'nin en yüksek gökdeleni, 108 metre uzunluğuyla Harbiye'de inşa edilecekmiş. Ordu tarafından 40 bin metrekare saha üzerinde inşa edilecek olan bina, Orduevi olarak kulanılacakmış ve 60 milyon liraya mal olacakmış.

Türkiye’nin birçok ilinde jeotermal ruhsat ve kuyu açmada yatırımcının yanındayız!

Türkiye ’ de son yıllarda jeotermal enerjinin öneminin farkına varılmasıyla birlikte gerek kamu, gerekse özel teşebbüs tarafından bu alanda yapılan yatırımlarda hızla artmaya başladı...

türkiye jeotermal saha Haberi

türkiye jeotermal saha


Enerjide dışa bağımlı olan Türkiye, jeotermalde Avrupa birincisi. Şimdi bu potansiyel yeni yatırımlarla harekete geçiriliyor.


 Jeotermalde Avrupa birincisi Türkiye, şu an bu kaynakla 100 metrekarelik 4 milyon evi ısıtabilecek kapasiteye sahip. Jeotermal potansiyeli 31 bin 500 Megawatt termali (MWt) buluyor. Sondajla arama faaliyetleri yıllık 2 binden 28 bin metrelere çıkarken, keşfedilmiş jeotermal sahası 225’e yükseldi. Bu yıl jeotermal potansiyelin yüksek olduğu 20 ilde maliyeti 30 milyon 293 bin TL’yi bulacak arama ve araştırma çalışması yapılacak. 31 bin 500 MWt olan jeotermal potansiyeli ile dünyada 7, Avrupa’da ise 1’inci sırada yer alan Türkiye, 114.2 MW kurulu elektrik kapasitesiyle de dünyada 12’nci sırada bulunuyor. Teorik jeotermal potansiyeli 31 bin 500 MWt olan Türkiye’de 2005’te 173 olan keşfedilmiş jeotermal saha sayısı günümüz itibariyle...