14 / 05 / 2024

Türkiye Kooperatifleri kanunu

Türkiye Kooperatifleri kanunu

Türkiye Kooperatifleri Danışma Kurulu Tüzüğü 31 Mart 1995 tarihinde 22244 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Tüzük kapsamında Türkiye Kooperatifleri Danışma Kurulunun görev ve yetkileri ile çalışma şekil ve şartları düzenleniyor...

Okuduğunuzda inanamayacaksınız! Türkiye bir yıl boyunca her saat bu faizi ödeyecek!

2023 senesine ait Merkezi Bütçe Kanunu Resimi Gazete’de yayımlanırken, Türkiye’nin ödeyeceği saatlik faiz dudak uçuklattı!

Aynes Gıda'yı satın alan Tarım ve Kredi Kooperatifleri'nden ilk açıklama geldi! Türkiye'nin ünlü süt markasıydı

Türkiye'de ünlü markalar arasında yer alan Aynes Gıda, TMSF aracılığıyla Tarım ve Kredi Kooperatifleri'ne satıldı. Devralma işleminin ardından ilk açıklamayı yapan ürkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın, sektörde ciddi bir oyuncu olacaklarını söyledi.

Aynes'in 785,5 milyon TL'ye Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri'ne satışı gerçekleşti!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Aynes Gıda'nın 785,5 milyon TL'lik bedelle Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri'ne satışının gerçekleştiğini duyurdu. İşte detaylar..

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği'nden Ankara'da 90.2 milyon TL'ye satılık 3 arsa!

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, Ankara, Yenimahalle ilçesi, Susuz Mahallesi'ndeki 3 adet arsayı 9 milyon 250 bin TL'ye icradan satıyor...

Türkiye'de son 10 yılda kaç konut satıldı?

Konut kooperatifleri aracılığıyla konut sahibi olamayan kesimler faizsiz finansman sistemlerini tercih etti. Türkiye'de konut talebi hiç azalmıyor. Son 10 senede 8 milyon konutun inşaatı başladı. Son 10 senede yapılan konutlardan 6 milyonunun satışı gerçekleştirildi.

Türkiye Cumhuriyeti Deprem Fonu Kanunu Teklifi!

TBMM'ye sunulan Türkiye Cumhuriyeti Deprem Fonu Kanunu Teklifi ile Türkiye Cumhuriyeti Deprem Fonu kurulması ve deprem vergisi kapsamında elde edilen gelirlerin bu fona aktarılması amaçlanıyor.

Türkiye Cumhuriyeti Deprem Fonu Kanunu Teklifi!

Türkiye Cumhuriyeti Deprem Fonu Kanunu Teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu. Kanun kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Deprem Fonu kurulması ve deprem vergisi kapsamında elde edilen gelirlerin bu fona aktarılması planlanıyor.

Türkiye'de yatırım yapan yabancıya vatandaşlık hakkı yürürlükte!

"Türk Vatandaşlığı Kanunu'nun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" yürürlüğe girdi. Buna göre Türkiye'de en az 1.5 milyon dolar tutarında gayrimenkul yatırımı yapan yabancıya vatandaşlık verilecek.

Türkiye Varlık Fonu'na dair kanun onaylandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6741 Sayılı Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketinin Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunu onayladı.

Türkiye Varlık Fonu TBMM'den geçti!

Türkiye Varlık Fonu Kurulması ile Katma Değer Vergisi Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı

Türkiye'de kıyı kanunu uygulanıyor mu?

Galiba yazılarımızın etkisini artırabilmek için nasıl bir ülkede yaşadığımızı bir kez daha hatırlatmamız gerekiyor. Evet, üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye’de, adeta bozkırda yaşıyor gibi yol alıyoruz.

Yabancı mimarlar Türkiye'de mesleklerini yapabilecek!

6735 sayılı Uluslararası İşgücü Kanunu, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanuna göre yabancı mimarlar, Türkiye'de proje bazlı ve geçici süreyle çalışma izni alarak mesleklerini yapabilecek.

Yabancıların Türkiye'de mülk edinmesi hakkında kanun!

Yabancıların taşınmaz edinimi hakkında yasal esaslar, Tapu Kanunu ve Kadastro Kanununda madde 35'te yapılan değişiklikler kapsamında yer alıyor. İşte yabancıların Türkiye'de mülk edinmesi hakkında kanun..

Türkiye Kooperatifleri kanunu Haberi

Türkiye Kooperatifleri kanunu

TÜRKİYE KOOPERATİFLERİ DANIŞMA KURULU TÜZÜĞÜ                                                                                             

Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi: 10/2/1995      No: 95/6593                

Dayandığı Kanunun Tarihi        : 24/4/1969      No: 1163                   

Yayımlandığı R.Gazetenin Tarihi : 31/3/1995      No: 22244                  

Yayımlandığı Düsturun Tertibi   : 5    Cild:34   S.:           

   ...