14 / 05 / 2024

Türkiye Kooperatifleri yasası

Türkiye Kooperatifleri yasası

Türkiye Kooperatifleri Danışma Kurulu Tüzüğü 31 Mart 1995 tarihinde 22244 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Tüzük kapsamında Türkiye Kooperatifleri Danışma Kurulunun görev ve yetkileri ile çalışma şekil ve şartları düzenleniyor...

Türkiye'ye kamu yararı güden bir kentsel dönüşüm düzenlemesi yapılmalı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülşah Deniz Atalar, yeni kentsel dönüşüm yasası ile ilgili açıklamalarda bulundu. Atalar, Türkiye'ye kamu yararı güden bir kentsel dönüşüm düzenlemesi yapılması gerektiğini söyledi. İşte ayrıntılar...

Nasıl bir kentsel dönüşüm İstanbul ve Türkiye’yi kurtarır? İşin düğümünü rezerv alan çözecek!

Uzun zamandır beklenen Kentsel Dönüşüm Yasası’yla ilgili tartışmalar sürerken, Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, Oksijen Gazetesi’ndeki sayfasında Kentsel Dönüşüm Yasası ile ilgili akıllardaki tüm soruları cevapladı...

Türkiye genelinde 5 milyona yakın konut yeni yasayla kentsel dönüşüme girmeli! 

Kentsel dönüşüm yasasıyla Türkiye genelinde 5 milyon konutun kentsel dönüşüme girmesi bekleniyor. Deprem bölgesinde ise 850 bin konut dönüştürülecek.  Peki, Yeni yasa kentsel dönüşümü nasıl etkileyecek? 

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden çağrı: Kamuya iş yapan küçük ve orta ölçekli müteahhitler af yasası kapsamına alınsın

Türk inşaat sektörünün en köklü sivil toplum örgütlerinden Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB),çaresizlik içinde teminat mektuplarını yakmak zorunda kalan ve cezalı duruma düşen müteahhitlik firmalarının, af yasası kapsamına alınması çağrısını yaptı.

Aynes Gıda'yı satın alan Tarım ve Kredi Kooperatifleri'nden ilk açıklama geldi! Türkiye'nin ünlü süt markasıydı

Türkiye'de ünlü markalar arasında yer alan Aynes Gıda, TMSF aracılığıyla Tarım ve Kredi Kooperatifleri'ne satıldı. Devralma işleminin ardından ilk açıklamayı yapan ürkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın, sektörde ciddi bir oyuncu olacaklarını söyledi.

Aynes'in 785,5 milyon TL'ye Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri'ne satışı gerçekleşti!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Aynes Gıda'nın 785,5 milyon TL'lik bedelle Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri'ne satışının gerçekleştiğini duyurdu. İşte detaylar..

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği'nden Ankara'da 90.2 milyon TL'ye satılık 3 arsa!

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, Ankara, Yenimahalle ilçesi, Susuz Mahallesi'ndeki 3 adet arsayı 9 milyon 250 bin TL'ye icradan satıyor...

Türkiye'de bitcoin ve altcoin yasasında şok gelişme: Yasa sızdırıldı!

Türkiye'de Bitcoin ve altcoin alanında uygulanacak olan yasa tasarısı adımı uzun süredir gündemde yer alıyordu. Geçenlerde bu yasa tasarısının Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulacağı bildirildi. Ana akım medyada da yasayla ilgili çeşitli yazılar yer almaya başladı.

Türkiye'de son 10 yılda kaç konut satıldı?

Konut kooperatifleri aracılığıyla konut sahibi olamayan kesimler faizsiz finansman sistemlerini tercih etti. Türkiye'de konut talebi hiç azalmıyor. Son 10 senede 8 milyon konutun inşaatı başladı. Son 10 senede yapılan konutlardan 6 milyonunun satışı gerçekleştirildi.

Türkiye'de 2000'den önce yapılan yapılar zor ayakta duruyor!

Ankara Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürol Seyitoğlu, Türkiye’de depremlere karşı alınacak önlemlerin başında Fay Yasası’nın geldiğine dikkat çekti. ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Sucuoğlu, yapı stokuna dikkat çekti.

Türkiye'de yerleşik her 3 yabancıdan birisi kendi evinde oturuyor!

Yabancıların Türkiye'den aldığı konut sayısı, 2012 yılında çıkan Mütekabiliyet Yasası'ndan sonra aradan geçen 7 yılda (2013-2019) 180 bine yaklaştı. 2013 yılında yıllık 12 bin düzeyinde olan yabancılara konut satış adedi, 2019’da 45 bini geçti... 

Türkiye’de müteahhit sayısı: 453 bin 497 Almanya’da: 3 bin 550!

Sistemini karaya değil de rayına oturtmuş ülkelerde toplumun sağlığı, güvenliği ile ilgili mesleklerin temel yasası var. Türkiye’de müteahhitliğin yasası yok!

Türkiye’de gayrimenkul alana oturma izni verilecek!

Türkiye’de gayrimenkul alacak yabancılara kolaylık sağlayacak düzenlemeler geliyor. Yeni düzenlemeyle Mütekabiliyet Yasası’nın kapsamı genişletiliyor. Böylece tapuyu alan yabancıya anında oturma izni ve vatandaşlık verilecek.

Türkiye Kooperatifleri yasası Haberi

Türkiye Kooperatifleri yasası

TÜRKİYE KOOPERATİFLERİ DANIŞMA KURULU TÜZÜĞÜ                                                                                             

Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi: 10/2/1995      No: 95/6593                

Dayandığı Kanunun Tarihi        : 24/4/1969      No: 1163                   

Yayımlandığı R.Gazetenin Tarihi : 31/3/1995      No: 22244                  

Yayımlandığı Düsturun Tertibi   : 5    Cild:34   S.:           

   ...