30 / 06 / 2024

türkiye masal adası

türkiye masal adası

Kütahya'da inşa edilen Masal Adası 'nda, MÖ 500 'lü yıllarda Frigya 'da yaşayan Ezop'un masallarında konuşturduğu hayvanların heykelleri ve o dönemin mimari yapıları yer alacak.

Wyndham Hotels - Resorts Türkiye'de 7 otel açacak!

Wyndham Hotels - Resorts, Türkiye’de büyümesini sürdürüyor. Wyndham Hotels - Resorts, sene sonuna kadar; İstanbul, Adıyaman, Elbistan, Ankara, Milas ve Kuşadası’nda 7 otelin daha açılışını gerçekleştirecek.

Girit'teki 6,3'lük deprem Türkiye'yi etkiler mi?

Yunanistan'ın Girit Adası'nda meydana gelen 6,3 büyüklüğündeki deprem ülkemizde de hissedildi. Peki Girit'teki 6,3'lük deprem Türkiye'yi etkiler mi?

Sevakin Adası Türkiye'ye tahsis edildi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isteği üzerine yeniden inşa edilmek amacı ile Sevakin Adası Sudan tarafından Türkiye'ye tahsis edildi. 

Türkiye'den 3 ada satışa çıkarıldı!

Dünyaca ünlü yıldızların da akın ettiği satılık özel adalara fiyatların dipte olduğu şu günlerde ilgi büyük. Yunanistan'dan 17 adası satışa çıkarılırken listede Türkiye'den de 3 satılık ada yer alıyor.

ERA Türkiye'nin en büyük ofisini Kuşadası'na kuruyor!

ULUSLARARASI gayrimenkul şirketi ERA, Kuşadası'nda Türkiye'nin en büyük ofisini kurmak üzere anlaşma imzaladı. ERA Plus'la yabancı yatırımcının bölgeye çekilmesi hedefleniyor.

ERA, Türkiye'nin en büyük ofisini kuruyor!

Uluslararası gayrimenkul uzmanı ERA, ekonomiye olan güveninin göstergesi olarak Türkiye'deki yatırımlarına aralıksız devam ediyor. ERA Türkiye, şimdi de Kuşadası'nda Türkiye'nin en büyük ofisini kurmak üzere anlaşma imzaladı.

ERA Türkiye en büyük ofisini Kuşadası'nda kuracak!

Uluslararası gayrimenkul uzmanı ERA, ekonomiye olan güveninin göstergesi olarak Türkiye’deki yatırımlarına aralıksız devam ediyor. ERA Türkiye, şimdi de Kuşadası’nda Türkiye’nin en büyük ofisini kurmak üzere anlaşma imzaladı.

Türkiye yatırım adası olarak cazibesini devam ettirecek!

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı ve Dünya Yatırım Ajansları Birliği (WAIPA) Başkanı İlker Aycı, Türkiye'nin bir "yatırım adası" olarak yeni dönemde de cazibesini devam ettireceğini söyledi.

Leyla Bilginel Türkiye'deki 4 evinin kirasıyla Phuket'te yaşıyor!

Oyuncu Leyla Bilginel 7 yaşındaki oğlu Kayra ile 5 ay önce Türkiye'yi terk etti. Uzakdoğu adası Phuket'e yerleşti. Ana-oğul tropikal bir ormanın ortasında 60 metrekarelik evde yaşıyor.

Karaca Adası dosyası Türkiye’nin en zengin 100 insanına gönderildi!

Adanın satışını Bosforce Emlak şirketi üstlenmiş. Şirket adanın bilgilerinin olduğu bir dosyayı Türkiye’nin en zengin 100 insanına gönderdi.Olay adanın satışıyla ilgili olarak konuşan Bosforce Emlak Geliştirme Yönetici Ortağı Uğur Özcan konuştu.

Türkiye'nin ilk mermer fabrikası çürüyor!

Türkiye'nin ilk mermer fabrikası göz göre göre çürüyor. Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, 2 bin 500 yıldır mermer çıkarılan Marmara adasındaki ilk mermer fabrikasının müze yapılması için girişimlerde bulundu.

Türkiye'ye kruvaziyer gemilerle 2,2 milyon turist geldi!

Türkiye kıyıları, yaklaşık 5 bin yolcu kapasiteli dev gemilerin uğrak rotası oldu. İstanbul, Kuşadası ve izmir başta olmak üzere ülkeye kruvaziyer gemilerle 2,2 milyon turist giriş yaptı.

Türkiye'ye kruvaziyer gemilerle 2,2 milyon turist geldi!

Türkiye kıyıları, yaklaşık 5 bin yolcu kapasiteli dev gemilerin uğrak rotası oldu. İstanbul, Kuşadası ve İzmir başta olmak üzere ülkeye kruvaziyer gemilerle 2,2 milyon turist giriş yaptı.

türkiye masal adası Haberi

türkiye masal adası


Kütahya Belediyesi, tüm dünyada çocukların ilgiyle okuduğu fablların yazarı Ezop'un doğup büyüdüğü topraklarda 'Masal Adası' inşa ediyor. Masal Adası'nda, MÖ 500'lü yıllarda Frigya'da yaşayan Ezop'un masallarında konuşturduğu hayvanların heykelleri ve o dönemin mimari yapıları yer alacak. 


Ekim ayında tamamlanması planlanan projede Ezop'un 'Ağustos Böceği ve Karınca' gibi çok bilinen 13 masalı...