02 / 05 / 2024

türkiye ocak ayı ihracatı

türkiye ocak ayı ihracatı

İhracat 2014'e rekorla girdi. Yüzde 9.6 artışla 12 milyar doları aşan ihracatta Cumhuriyet tarihinin ocak ayı rekoru kırıldı. Bu dönemde en fazla ihracatı, 1 milyar 589 milyon dolarla hazır giyim ve konfeksiyon sektörü yaptı...

Türkiye, çelik üretiminde Avrupa'nın en büyük üreticisi oldu!

Türkiye, Ocak ayında gösterdiği performansı ile Almanya'yı geçerek, Avrupa’nın en büyük çelik üreticisi konumuna kadar yükselmiş oldu. 

Türkiye'ye gelen yabancı turist sayısı ocak ayında artış gösterdi

2024 senesi Ocak ayında Türkiye'yi ziyaret eden yabancı sayısı geçen senenin aynı ayına oranla yüzde 2,05 artış gösterdi. Buna göre, ocak ayında en fazla ziyaretçi gönderen ülkeler sıralamasında Rusya Federasyonu 230 bin 579 kişi ile ilk sırayı almış oldu.

Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,2'ye geriledi! Ocak 2014'ten bu yana en düşük oran!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de işsizlik oranı, Ağustos yaında bir önceki aya göre 0,2 puan azalış gösterdi ve yüzde 9,2'ye geriledi. Söz konusu bu oran, 2014 yılının Ocak ayından bu yana en düşük işsizlik oranı şeklinde kayıtlara geçti.

Türkiye'den yapılan çay ihracatı yüzde 52 artarak 14,9 milyon dolar oldu!

Açıklanan son dakika rakamlara göre, Türkiye'den ocak-mayıs döneminde gerçekleştirilen çay ihracatı geçen senenin aynı dönemine oranla yüzde 52 arttı, 14 milyon 890 bin 518 dolara ulaştı.

Türkiye Nisan ayında 2,7 milyon ton ham çelik üretti!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'nin ham çelik üretimi Nisan ayında 2,7 milyon ton, nihai mamul tüketimi de 3,5 milyon ton şeklinde oldu.

Türkiye Nisan ayında 235,7 milyon dolarlık yaş meyve sebze ihraç etti!

Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Ferhat Gürüz yaptığı açıklamada Türkiye'nin bu yılın nisan ayında 235,7 milyon dolarlık yaş meyve sebze ihraç ettiğini kaydetti.

Dünya Altın Konseyi açıkladı! Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ocakta en çok altın alan merkez bankası oldu! 

Dünya Altın Konseyi'nin (WGC) raporuna göre merkez bankaları ocak ayında net 31 ton altın satın alırken Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ocak ayında 23 ton altın alımıyla ilk sırada yer aldı.

TÜİK açıkladı! Ocak ayında konut satışları arttı mı, azaldı mı? Yabancılara konut satışı ne durumda?

TÜİK Ocak 2023 ayına dair konut satış istatistiklerini açıkladı. İşte ocak ayı konut satışına dair detaylar!

Dolar euro, borsa altın!.. Ocak ayında yatırımcısına en fazla kazandıran hangisi oldu?

Ne dolar ne euro ne de borsa… Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ocak ayında ayıda yatırımcısına en fazla kazandıran yatırım aracının altın olduğunu duyurdu. İşte detaylar…

TÜİK açıkladı! Ekonomik güven endeksi son 16 ayın zirvesinde!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ocak ayına yönelik tüketici güven endeksi verilerini açıkladı. 2022 Aralık ayında 98,1 iken, 2023 Ocak ayında ise yüzde 1,3 oranında artarak 99,3 değerini aldı.

SUV tutkunları bu indirimle havalara uçacak! Hyundai Tucson’da Ocak ayı için müthiş indirim!

Avrupa’da son dönemde en çok satan otomobiller arasına girerek rekor kıran Güney Koreli Hyundai, giderek pazar payını artırırken, Türkiye’de oldukça tercih edilir oldu. Özellikle markanın en fazla rağbet gören SUV modeli Tucson’da Ocak ayına özel fiyatlar olduğu belirtildi. İşte Hyundai Tucson Ocak

Markete koşun! Türkiye'de bir market ürünlerin fiyatını 2 ay sabitledi

Türkiye'de enflasyonun hızla artmasının ardından marketler de harekete geçti. Bir markette gıda ürünlerinin fiyatlarının 2 ay boyunca sabitlendiği duyuruldu.

Merkez Bankası açıkladı! Türkiye’nin dış borcu haziran ayında yüzde 10,9 arttı!

Merkez Bankası, Türkiye'nin kısa vadeli dış borç stoku haziran ayında %10,9 artarak 134,8 milyar dolara yükseldiğini açıkladı. İşte detaylar!

türkiye ocak ayı ihracatı Haberi

türkiye ocak ayı ihracatı

İhracat 2014'e rekorla girdi


Ocak ayı ihracatında 12 milyar dolarla Cumhuriyet tarihinin rekoru kırıldı. TİM Başkanı Büyükekşi, "Büyümenin ağırlığı ihracata kayacak" dedi


İhracat 2014'e rekorla girdi. Yüzde 9.6 artışla 12 milyar doları aşan ihracatta Cumhuriyet tarihinin ocak ayı rekoru kırıldı. Bu dönemde en fazla ihracatı, 1 milyar 589 milyon dolarla hazır giyim ve konfeksiyon sektörü yaptı. 2014'te büyümenin ağırlığının iç tüketimden ihracata kayacağını belirten İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, sanayicileri ihracata yönelmeye davet etti. Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin ocak ayı ihracat verileri TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi tarafından Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Aile ve Sosyal Politikalar eski Bakanı Fatma Şahin'in de katıldığı toplantıda Gaziantep'te açıklandı. Büyükekşi, burada yaptığı konuşmada "Gündem Ar-Ge, inovasyon, yüksek katma değerli bir ekonomiye geçiş olması gerekirken, ne...