06 / 05 / 2024

Türkiye Olimpiyat Komitesi başkanı uğur erdener

Türkiye Olimpiyat Komitesi başkanı uğur erdener

TMOK Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener, 2020 Olimpiyat Oyunları için aday olan 3 kent arasında İstanbul'un şansının yüksek olduğunu söyledi.

Türkiye’nin süt üretimi 2022 yılından beri düşüyor!

Türkiye’de süt üretiminde 2022 yılı itibarıyla düşüş yaşandığını söyleyen EBSO Süt ve Süt Ürünleri Meslek Komitesi Üyesi Ferhat Uğuralp, üretimin düşmesindeki esas nedenin başta yem olmak üzere yüksek maliyetler olduğunu vurguladı. Uğuralp, üretimde verimlilik için planlamanın şart olduğunu söyledi.

Türkiye ile Litvanya arasında JETCO Protokolü imzalandı!

Türkiye ile Litvanya arasında ilk Ekonomi ve Ticaret Ortak Komitesi Protokolü Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile Litvanya Enerji Bakanı ve JETCO Eşbaşkanı Zygimantas Vaiciunas tarafından imzalandı.

Türkiye ile Litvanya arasında ilk JETCO Protokolü imzalanıyor!

Pekcan, beraberindeki heyetle Türkiye ile Litvanya arasında ilk kez gerçekleştirilecek Ortak Ekonomik ve Ticaret Komitesi toplantısına katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere yarın Litvanya'nın başkenti Vilnius'a gidecek.

23. Gayrimenkul Türkiye Yuvarlak Masa Toplantısı yarın!

GYODER Turizm ve Turizm Yatırımları Komitesi işbirliğiyle gerçekleştirien Gayrimenkul Türkiye Yuvarlak Masa Toplantısı'nın 23'ncüsü yarın yapılacak. 

19. Gayrimenkul Türkiye Yuvarlak Masa Toplantısı yarın!

GYODER Turizm ve Turizm Yatırımları Komitesi işbirliğiyle gerçekleştirien Gayrimenkul Türkiye Yuvarlak Masa Toplantısı'nın 19'ncusu yarın gerçekleştirilecek.

19. Gayrimenkul Türkiye Yuvarlak Masa Toplantısı 28 Kasım'da!

GYODER Turizm ve Turizm Yatırımları Komitesi işbirliğiyle gerçekleştirien Gayrimenkul Türkiye Yuvarlak Masa Toplantısı'nın 19'ncusu 28 Kasım'da yapılacak. 

Gayrimenkul Türkiye Yuvarlak Masa Toplantılarının 18'ncisi yapıldı!

GYODER Turizm ve Turizm Yatırımları Komitesi işbirliğiyle yapılan Gayrimenkul Türkiye Yuvarlak Masa Toplantılarının 18'ncisi gerçekleştirildi. 

Gayrimenkul Türkiye Yuvarlak Masa Toplantısı 3 Ekim'de!

Gayrimenkul Türkiye Dergisi ve GYODER Turizm ve Turizm Yatırımları Komitesi iş birliğiyle 3 Ekim Salı günü düzenlenecek Yuvarlak Masa toplantısında biraraya gelecek.

Türkiye’nin en büyük güreş arenası Erzurum’a inşa ediliyor!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, spor projelerinden birini daha hayata geçiriyor. Türkiye’nin en büyük güreş arenasını Erzurum’a yapan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Olimpiyat Park’ta hummalı bir çalışma içerisinde…

Türkiye'de hangi illere girişim evleri yapılacak?

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) İnovasyon Komitesi Başkanı Tahsin Öztiryaki, öğrencilerle sanayicilerin bağlantı kurabileceği girişim evlerinin kurulduğunu ve bunların olduğu il sayısını kısa sürede artıracaklarını belirtti.

40. Dünya Miras Komitesi Toplantısı Türkiye'de yapılacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik: "Gelecek yıl 40. Dünya Miras Komitesi Toplantısı'nda ev sahibi Türkiye. Medeniyetlerin başkenti İstanbul'da toplanacak Komite, UNESCO Dünya Miras Listesi'ne aday dosyaları görüşüp karara bağlayacak" dedi.

Eryaman'daki Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi açıldı!

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2016 Rio Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları öncesinde bir spor tesisini daha milli sporcuların hizmetine sundu. Kompleks içinde sağlık tetkikleri ve taramaları için Sporcu Eğitim Sağlık Araştırma Merkezi (SESAM) bulunuyor.

IKEA Türkiye ve UNICEF Türkiye Çocuk Dostu Şehirler için el ele veriyor!

IKEA Türkiye ve UNICEF Türkiye, UNICEF Türkiye Milli Komitesi’yle birlikte, ülkenin dört bir yanında şehirlerin “çocuk dostu” olmasını desteklemek üzere, geleceğe umut katan bir projeyi hayata geçiriyor.

Türkiye Olimpiyat Komitesi başkanı uğur erdener Haberi

Türkiye Olimpiyat Komitesi başkanı uğur erdener


Türkiye Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Uğur Erdener ile İstanbul’un 2020 Olimpiyatları’na adaylığı çerçevesinde, Olimpiyat Oyunları’nın ve ev sahibi şehrin mimarisine ve altyapısına olan etkisi üzerine sohbet ettik.


İstanbul'un 2020 Olimpiyatları'na adaylığını nasıl değerlendiriyorsunuz?


İstanbul'un 2020 Olimpiyat Oyunları ve Pa ralimpik Oyunları adaylığını kent adına, Türk sporu adına son derece olumlu bir girişim ola­rak değerlendiriyorum. Açıkçası 2020 Olim­piyat Oyunları için aday olan 3 kent arasında İstanbul’un şansı oldukça yüksek. Yapılan an­ketlerde Türk halkı aday ülkeler arasında en fazla desteği verenler sıralamasında ilk sırada..


İstanbul bundan önce olimpiyatlara 4 kez olduBugün, adaylık çok farklı. Değer­lendirme kriterleri çok ağır. Buna rağmen İstanbul'un avantajları var. En etkili yönü ise arkasında hükümet desteği var. Başbakan Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün süreç içinde destekleri var. Gençlik ve Spor...