18 / 05 / 2024

Türkiye-Polonya sempozyumu

Türkiye-Polonya sempozyumu

Türkiye Polonya arasındaki derin tarihsel bağlara dikkat çekmek, bilimsel araştırmalarla ele almak ve geleceğe aktarmak amacıyla Beykoz ’da düzenlenen “Türkiye-Polonya İlişkilerinin 600.Yıldönümü Sempozyumu” başladı.

Türkiye'den Polonya'ya vize muafiyeti! Resmi Gazete'de yayınlandı

Türkiye'den Polonya'ya vize muafiyeti getirildi. Söz konusu karar Resmi Gazete'nin 19 Nisan tarihli mükerrer sayısında yayınlandı.

Türkiye’de kentsel dönüşüm süreci masaya yatırıldı!

Birikimevim’in ana sponsorluğunda düzenlenen sempozyum Türkiye’deki kentsel dönüşüm sürecine ışık tutacak en güncel bilgi ve mevzuatların tartışıldığı “Türkiye Gayrimenkul Sektörü ve Deprem Gerçeği ile Kentsel Dönüşüm Sempozyumu” gündem yaratacak konu başlıkları ele alındı.

Tünelcilik, inşaat sektöründe Türkiye’nin yeni gücü oldu!

Türkiye'de adından en çok söz ettiren sektörlerin başında Tünelcilik geliyor. Türkiye’de 5 yıldır bu önemli sektöre öncülük eden TÜNELDER, Türkiye’deki tünel projelerinin önemini ve son teknik gelişmeleri anlatmak amacıyla 2 – 3 Aralık 2017 tarihlerinde Uluslararası Tünelcilik Sempozyumu düzenliyor.

Türkiye’deki binaların 2023'e kadar yenilenmesi gerekiyor!

3. Yaşanabilir Şehirler Sempozyumu’nda uzmanlar, “Yaşanabilir Şehirler” için “Akıllı ve Enerjide Verimli Şehirlerin” önemine dikkat çekti. Mengüç: “Türkiye’de 6,5 milyon bina var. Bu binaların 2023 yılına kadar yenilenmesi gerekiyor.” dedi.

WRI Türkiye 3. Yaşanabilir Şehirler Sempozyumu başladı!

WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler’in yaşanabilir kentler yaratma hedefiyle her yıl düzenlediği sempozyumda, “Daha Akıllı ve Enerjide Verimli Şehirlere Doğru” başlığı masaya yatırılıyor.

Hilti Türkiye, Yangın ve Güvenlik Sempozyumu'na katıldı!

Hilti’nin Türkiye operasyonu Hilti Türkiye, pasif yangın durdurucu ürünleriyle TÜYAK 2015 Yangın ve Güvenlik Sempozyumu ve Sergisi’ne katıldı. Hilti, Ar-Ge harikası pasif yangın durdurucu ürünlerini tanıttı ve sergiledi.

Türkiye 3. büyük AVM pazarı oldu!

Cushman & Wakefield'ın hazırladığı rapora göre, Rusya 17,7 milyon metrekare ile Avrupa'nın en büyük alışveriş merkezi pazarı olurken, Rusya'yı Polonya ve 8,3 milyon metrekare ile Türkiye takip etti.

Türkiye, AVM pazarında üçüncü sırada!

Cushman & Wakefield’ın hazırladığı rapora göre, Rusya şu anda 17.7 milyon metrekare ile Avrupa’nın en büyük alışveriş merkezi pazarı olurken, Rusya’yı 9.2 milyon metrekare ile Polonya ve 8.3 milyon metrekare ile Türkiye takip ediyor.

Türkiye AVM pazarında üçüncü sırada!

Cushman & Wakefield’ın hazırladığı rapora göre, Rusya şu anda 17.7 milyon metrekare ile Avrupa’nın en büyük AVM pazarı olurken, Rusya’yı 9.2 milyon metrekare ile Polonya ve 8.3 milyon metrekare ile Türkiye takip ediyor.

Polonyalı yatırımcı firmalar 24 Mart'ta Türkiye'ye gelecek!

Polonya ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi çerçevesinde Polonya’dan 150 yatırımcı geliyor. 24 Mart’ta Türkiye’ye gelecek heyet Ankara, İstanbul ve İzmir’de düzenlenecek iş forumlarına katılacak.

35. Deniz Kaplumbağaları Sempozyumu Türkiye'de!

35. Deniz Kaplumbağalarının Biyolojisi ve Koruması Sempozyumunda deniz kaplumbağalarının biyolojisi, ekolojisi, dağılışları, fizyolojileri ve genetikleri gibi konular ele alınacak.35. Deniz Kaplumbağaları Sempozyumu Türkiye'de yapılacak.

Türkiye-Polonya İlişkilerinin 600.Yılı Sempozyumu Beykoz’da başladı!

Türkiye Polonya arasındaki derin tarihsel bağlara dikkat çekmek, bilimsel araştırmalarla ele almak ve geleceğe aktarmak amacıyla Beykoz ’da düzenlenen “Türkiye-Polonya İlişkilerinin 600.Yıldönümü Sempozyumu” başladı.

Janusz Piechocinski: Türkiye inşaat sektöründe güçlü!

Polonya Ekonomi Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Janusz Piechocinski yaptığı açıklamada Türkiye ’nin inşaat sektöründe güçlü olduğunu, Polonya’nın da kömür madenciliğinde üstün teknolojiye sahip olduğunu anlattı...

Türkiye-Polonya sempozyumu Haberi

Türkiye-Polonya sempozyumu

Türkiye Polonya arasındaki derin tarihsel bağlara dikkat çekmek, bilimsel araştırmalarla ele almak ve geleceğe aktarmak amacıyla Beykoz ’da düzenlenen “Türkiye-Polonya İlişkilerinin 600.Yıldönümü Sempozyumu” başladı. 


Beykoz Belediyesi tarafından düzenlenen sempozyumun Ahmet Mithat Efendi Kültür Merkezi’nde yapılan açılışına, AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Türkiye-Polonya İlişkilerinin 600.Yıldönümü Etkinlikleri Koordinatörü Büyükelçi Cemil Karaman, Polonya İstanbul Başkonsolosu Grzegorz Michalski, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, AK Parti İlçe Başkanı Adem Sefer, bilim adamları, belediye başkan yardımcıları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve ilçe sakinleri katıldı.   


27-28 Eylül tarihlerinde yapılacak sempozyuma yurt içi ve yurtdışından çok sayıda akademisyen ve tarihçi konuşmacı olarak katılıyor. İki ülke ilişkilerinin tarihsel, kültürel ve ekonomik ve sosyal bağlamda ele alınacağı sempozyumun bir bölümünde Beykoz-Polonezköy’de kültür ve tarihi mekanlar incelenecek ve Polonezköy’de yaşayan...