20 / 05 / 2024

türkiye projeleri 2019

türkiye projeleri 2019

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum,"Ekonomik savaştan dolayı projelerin hiçbirisi durmayacak, hepsini kararlılıkla Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin gerektirdiği pratiklikle de sahada inşallah uyguluyor olacağız" dedi.

Türkiye yüzyılı projeleri için kollar sıvandı! Dev projeler geliyor...

Türkiye yüzyılı projeleri için kollar sıvandı. Bu kapsamda Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren ihalesine bu yıl çıkılacak. Çukurova Havalimanı önümüzdeki günlerde açılacak. İşte detaylar...

Bosna Hersek ile Türkiye arasında inşaat projeleri için anlaşma imzalanacak! 

Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Turkovic, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Turkovic, Bosna Hersek ve Türkiye arasında inşaat projeleri için anlaşmaların gündemlerinde yer aldığını dile getirdi.

Türkiye'nin 2019 yılı gelir ve kurumlar vergisi rekortmenleri belli oldu!

Türkiye'nin 2019 yılı gelir ve kurumlar vergisi rekortmenleri açıklandı.

Türkiye Mimarlık Yıllığı 2019 Paneli 3 Eylül'de!

San Deco sponsorluğunda düzenlenecek sergi ve paneller, toplam 5 etkinlik kapsamında gerçekleşiyor. Türkiye Mimarlık Yıllığı 2019 Paneli 3 Eylül'de düzenlenecek.

Türkiye inşaat malzemeleri ihracatı 2019’da yüzde 8.6 azaldı!

Türkiye İMSAD, yapı sektörü ve ekonomi çevreleri tarafından dikkatle takip edilen aylık sektör raporunu açıkladı. ‘Türkiye İMSAD Şubat 2020 Sektör Raporu’na göre,  inşaat sektörünün yüzde 8,6 daraldığı 2019'da toplam inşaat harcamalarının 581 milyar lira olduğunu belirtti...

Türkiye ekonomisi son çeyrekte yüzde 6 büyüdü!

Türkiye ekonomisi 2019 yılında yüzde 0,9 büyüme gösterirken , geçen yılın son çeyreğinde ise yüzde 6 büyüdü.

Türkiye'de 2019'da 541 bin 424 çift evlendi, 155 bin 47 çift boşandı!

Türkiye'de geçen sene evlenen çift sayısı 541 bin 424, boşanan çift sayısı ise 155 bin 47 oldu.

RoyalCert, Türkiye’nin asansör karnesini açıkladı!

A Tipi Muayene Kuruluşu RoyalCert, Türkiye’nin 2019 yılı asansör karnesini ve kuruluşun 2019 yılı değerlendirmesini paylaştı...

Türkiye'nin 2019 yılı konut sektörü analizi!

'2019 yılı Türkiye Konut Sektörü Değer Değişimi Haritası' yayınlandı. TUİK tarafından derlenen verilere göre Türkiye'de en çok konut İstanbul, Ankara ve İzmir'de satıldı.

Türkiye 2019'da AB ile ticaret fazlası verdi!

Avrupa İstatistik Ofisi, 27 üyeli AB ve 19 üyeli Avro Bölgesi'nin 2019 yılı aralık ayı uluslararası ticaret verilerini yayımladı. Rapora göre, Türkiye, 2019 yılında Avrupa Birliği (AB) ile ticarette 1,5 milyar avro fazla verdi.

Knauf Türkiye bölgesel çalıştayı Samsun’da gerçekleştirildi!

Knauf Türkiye’nin, 2019 yılı değerlendirmesiyle ilgili gerçekleştirdiği bölgesel çalıştay, 31 Ocak’ta Sheraton Grand Samsun Hotel’de düzenlendi. Çalıştayda Knauf Türkiye’nin 2020 bölgesel hedef ve stratejileri açıklandı.

Türkiye’de en fazla konut alan ülkeler belli oldu! Suriye listede yok!

Türkiye'de 2019’da en çok konut satın alan yabancılar Irak’lılar oldu. Irak'ı sırasıyla İran, Rusya ve Suudi Arabistan takip etti. Nüfusu 3.5 milyonu geçen Suriyelilerin listede olmaması ise gözden kaçmadı.

2019'da en çok hangi ülkenin vatandaşı Türkiye'den ev aldı? 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden elde ettiği bilgilere göre, 2019 senesinde konut satışları bir önceki yıla göre düşüş gösterdi. Ülke uyruklarına göre en çok konut satışının da Irak vatandaşlarına yapıldığı belirtildi...

türkiye projeleri 2019 Haberi

türkiye projeleri 2019

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Mersin'deki programları kapsamında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Elvan ile Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nda (MTSO) iş dünyası temsilcileriyle görüştü.

Posta gazetesinde yer alan habere göre, MTSO'da birtakım görüşmeler yaptıklarını belirten Kurum, şu şekilde konuştu:

"Bu görüşmeler çerçevesinde de Mersin'de ilave istihdam yaratacak yeni sanayi alanlarına ihtiyaç var. Bu ihtiyaçlara ilişkin de yine sanayi odamız bir çalışma yapacak. Hazine arazileri üzerinde şehrin ihtiyaçlarına cevap verebilecek arazileri de yine bu projelerde kullanacağız. Hem istihdam hem de bizim sanayileşmemizi sağlayacak, cari açığımızı azaltacak ki Mersin'in bu noktada potansiyeli oldukça yüksek. Yine bu alanları da beraber üretiyor olacağız."

Erdemli ilçesinde Kızkalesi ve karşısındaki tarihi mekanların bulunduğu alanların atıl durumda olduğunu söyleyen Kurum, şöyle konuştu:

"Aslında Mersin'in bu manada turizm şehri...