15 / 05 / 2024

Türkiye Romanlar Konfederasyonu kentsel dönüşüm

Türkiye Romanlar Konfederasyonu kentsel dönüşüm

Türkiye Romanlar Konfederasyonu kurucular kurulu toplantısı Hatay'da yapıldı. Konfederasyon Başkanı Ahmet Çokyaşar Romanların istihdam, eğitim, sağlık ve kentsel dönüşüm gibi temel sorunlarının olduğunu dile getirdi...

Arap ve İranlı yatırımcılar rotasını Türkiye'ye çevirdi!

Sabah Gazetesi Köşe Yazarı Yavuz Donat bugünkü yazısında Türkiye'deki konut sektörünü ele aldı. Yazıda lnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Genel Sekreteri Alaattin Çakır'ın sözlerine yer verdi. İşte o yazı..

Avrupa'da 37 bin, Türkiye'de 500 bin müteahhit var!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Yönetim Kurulu Üyesi ve Denizli İnşaat Müteahhitleri Derneği (DEİM) Başkanı Fehmi Demirten, Denizli'de 6 bin, Türkiye genelinde 500 bin müteahhit olduğunu vurguladı.

Kocaeli'de Romanların istihdamı için fabrika kurulacak!

Türkiye Romanlar Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Çokyaşar, Kocaeli'de Romanların istihdam edileceği tekstil fabrikası kurulmasına yönelik çalışmalar yaptıklarını bildirdi.

Kocaeli'de Romanlar için fabrika kurulacak!

Kocaeli'de Romanların istihdamı için fabrika kurulacak. Türkiye Romanlar Konfederasyonu Genel Başkanı Çokyaşar, "İlk olarak Kocaeli'de 150-200 kişinin çalışacağı bir tekstil fabrikasının kurulmasına yönelik çalışıyoruz" dedi.

Türkiye'ye 77 AVM daha geliyor!

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye’de 2018 yılına kadar yapımı devam eden 77 AVM ile birlikte sayının 421’e ulaşacağını belirtti.

Tahir Tellioğlu: Türkiye'nin yeniden inşası için çalışacağız!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Konferans Salonunda TOBB Yönetiminin ev sahipliğinde, İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON)'a bağlı federasyon , birlikler ve Antalya İnşaat Müteahhitleri derneğinin katılımı ile yapıldı.

CAFA ve EFIC’de Türkiye mobilya sektörü konuşuldu!

Asya Pasifik Mobilya Federasyonu ( CAFA ) ve Avrupa Mobilya Sanayicileri Konfederasyonu ( EFIC )’e başkanlık düzeyinde katılım gösteren MOSDER, Türkiye mobilya sektörünün gelişimini gözler önüne serdi.

Türkiye 3. İnşaat Sektörü Değerlendirme Toplantısı yapıldı!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) tarafından düzenlenen "Türkiye 3- İnşaat Sektörü Değerlendirme Toplantısında konuştu...

Tahir Tellioğlu: Türkiye'de müteahhit enflasyonu var!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Başkanı Tahir Tellioğlu, toplam 300 bine dayanan müteahhit sayısıyla ilgili "Türkiye'de, müteahhit enflasyonu var" yorumunda bulunarak 80 milyon nüfuslu Türkiye'de 300 bine yakın müteahhitin olmasını eleştirdi.

Tahir Tellioğlu: Türkiye'de 300 bin müteahhit var

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, "Türkiye'de müteahhit enflasyonu" olduğunu savundu. Tellioğlu, 27 AB ülkesinde 80 bin mtüeahhit varken, Türkiye'de 300 bin müteahhit olduğunu belirtti...

Süleyman Onatça: Türkiye'ye 3 İstanbul daha lazım!

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Süleyman Onatça, İstanbul ve çevresindeki 14 ilde orta gelir tuzağı riski bulunmadığını belirterek, "Türkiye'ye 3 İstanbul daha lazım" dedi

TUSKON'un düzenlediği 20'nci Türkiye - Dünya Ticaret Köprüsü İstanbul'da yapıldı!

Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON), Türk iş dünyasını yabancı yatırımcılarla buluşturmaya devam ediyor. TUSKON'un düzenlediği 20'nci Türkiye - Dünya Ticaret Köprüsü İstanbul'da yoğun bir katılımla gerçekleştirildi...

New Hampshire Eyaleti Valisi Maggie Hassan Türkiye’deki teknoparkları gezecek!

Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON), Türkiye’nin dış ticaretine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirdiği organizasyonlara bir yenisini daha ekledi. New Hampshire Eyaleti Valisi Maggie Hassan İstanbul’a geldi.

Türkiye Romanlar Konfederasyonu kentsel dönüşüm Haberi

Türkiye Romanlar Konfederasyonu kentsel dönüşüm

Türkiye Romanlar Konfederasyonu kurucular kurulu toplantısı Hatay'da yapıldı. 


Konfederasyon Başkanı Ahmet Çokyaşar, bir otelde gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada. Romanlar olarak ötekileştirilmek değil eşitlik istediklerini söyledi. 


Romanlar olarak Türkiye'nin dirliğinin ve birliğinin oluşumuna katkı ve destek vermek istediklerini belirten Çokyaşar, "Romanlar olarak Türkiyemize güzel mesajlar vermeye geldik. Bizim bayrağımız bir, ülkemizin birliği, bölünmez bütünlüğü bizim için bir. Türkiye'de yaşayan Romanlar hiçbir zaman farklı oluşumlar ve farklı planlar içerisinde asla olmayacaktır. Biz, devletimizin, milletimizin bekçisi olduğumuzu ifade etmeye geldik" diye konuştu. 


Romanlar olarak sorunlarının belli olduğunu ifade eden Çokyaşar, valiliklerin sorunlarına sahip çıkmasını istedi. 


İstihdam, eğitim, sağlık ve kentsel dönüşüm gibi temel sorunlarının olduğunu aktaran Çokyaşar, "Bu sorunlarla ilgili yerel yönetimlere kendimizi iyi ifade edebilirsek, iyi anlatabilirsek, iyi diyaloglar kurabilirsek devletin bize diğer vatandaşlara olduğu...