20 / 05 / 2024

türkiye rüzgardan elektrik üretimi

türkiye rüzgardan elektrik üretimi

Rüzgar enerjisi ligini hızla tırmanan Türkiye, Hollanda’yı geride bırakarak Avrupa’da 10’uncu oldu. Rüzgâr enerjisinde Avrupa lideri Almanya. Almanlar kapasitesini geçen yıl 3 bin 200 megavat artırdı...

Türkiye'nin elektrik üretimi ağustos ayında yüzde 4,1 artış gösterdi

Türkiye'nin lisanslı elektrik üretimi ağustosta geçen senenin aynı ayına oranla yüzde 4,1 yükselerek 31 milyon 360 bin 161 megavatsaat olarak gerçekleşti. Üretin ne kadar oldu ve ne kadar artış gösterdi? İşte haberin ayrıntıları...

Türkiye’den güneş enerjisinde sevindirici haber!  Elektrik üretme konusunda avantajlı

Huawei Türkiye Digital Power İş Grubu Direktörü Gavin Zhao, "Türkiye, yüksek güneş ve radyasyon potansiyeli ile güneş enerjisinden elektrik üretme konusunda önemli bir avantaja sahip" dedi.

Türkiye'nin rüzgar enerjisi sektörü Almanya'da tanıtılacak!

Türkiye Rüzgar Enerjisi Derneği (TÜREB) tarafından düzenlenen organizasyon kapsamında rüzgar enerjisi sektörünün çeşitli alanlarında Türkiye'de faaliyet gösteren 30 Türk firması WindEnergy Hamburg konferans ve fuarında tanıtılacak.

EnerjiSA zirveyi bırakmıyor! Elektrik dağıtım yatırımlarında hala lider

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği’nin (ELDER) hazırlamış olduğu 2021 Sektör Raporu’na göre; Toroslar EDAŞ 2021 yılında 1 milyar 486, 2 milyon Türk Liralık yatırım ile Türkiye’deki 21 elektrik dağıtım şirketi arasında en çok yatırım yapmış olan şirket oldu.

Elektrik Avrupa’yı vurdu! Türkiye’de de elektrik zammı gelir mi?

Avrupa’daki elektrik fiyatlarının ortalaması olarak ele alınan Almanya elektrik fiyatları Epex spot borsasındaki aylık verilere kıyasla yüzde 23 artarak 385 euro seviyesinden işlem gördü. Avrupa’daki zammın Türkiye’yi etkileyeceği ya da ne kadar etkileyeceği ise bilinmiyor.

Türkiye'de rüzgardan elektrik üretiminde rekor kırıldı! 

Türkiye'de rüzgardan elektrik üretiminde dün rekor kırıldı. Günlük bazda 132 bin 902 megavatsaatle rekor gerçekleşmiş oldu. 

Arasya Atıksu Türkiye'de 12 elektrik santrali kuracak!

Türkiye enerjide yabancı fonların ilgisini çekiyor. Arasya Atıksu Çözümleri Şirketi, Türkiye'de her yıl 1.2 milyon tonluk atık çamurdan enerji üretmek için 100 milyon euroluk yatırımla 12 elektrik santrali kuracak.

Türkiye rüzgar enerjisi santralinde Avrupa liginde!

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Serdar Ataseven, "Türkiye, geçen yıl bin 387 megavatlık santralin işletmeye alınmasıyla birlikte Avrupa'da en fazla rüzgar kapasitesini devreye alan üçüncü ülke oldu." dedi.

Türkiye'de güneş enerjisi yatırımları projelendirilecek!

Inogen Genel Müdürü Soydan: "Türkiye'nin lisanssız elektrik üretiminin yoğunlaştığı bölgelerinde kurulacak hizmet merkezleriyle 3 yıl içinde yapılması planlanan güneş enerjisi santrallerinin büyük bir kısmını projelendirmeyi amaçlıyoruz" dedi.

Kazım Yücel: Türkiye çürük binalardan kurtulmalı!

MHP Kocasinan Belediyesi Meclis Üyesi Kazım Yücel:"Meydana gelen acı olaylardan sonra Türkiye'nin artık riskli yapıları, değişmesi gereken binaları değişmemiz ile alakalı gündem maddeleri ve bu sorunların giderilmesiyle alakalı konular geliyor." dedi.

Türkiye rüzgar enerjisi alanında dünyanın merkezi olacak!

Türkiye Rüzgâr Enerjisi Birliği (TÜREB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Serdar Ataseven, Türkiye'de rüzgâr türbini ve teknik ekipmanların yapımında son yıllarda artış olduğunu söyledi.

Mustafa Serdar Ataseven: Türkiye, rüzgarda üretim üssü haline gelebilir!

TÜREB Yönetim Kurulu Başkanı Ataseven, "Türkiye, rüzgarda üretim üssü haline gelebilir. Yerli ve yabancı yatırımcıların rüzgara ilgisi büyük" açıklamasını yaptı.

Türkiye, Arap yatırımcı için rüştünü ispat etti!

Körfez ülkelerini hedefleyen Beyttürk, 2016 sonuna kadar 3.500 konut satışa sunacak. Barman "Seçim sonuçları planlarımızı değiştirmez. Arapların nezdinde Türkiye rüştünü ispat etti" dedi.

türkiye rüzgardan elektrik üretimi Haberi

türkiye rüzgardan elektrik üretimi


Türkiye’nin kurulu rüzgâr enerjisi gücü geçen yıl yüzde 28 arttı ve 3 bin megavata dayandı. Türkiye bu sayede rüzgârdan elektrik üretiminde Hollanda’yı geride bırakarak Avrupa’nın 10. büyüğü oldu. Avrupa Rüzgâr Enerjisi Birliği verilerine göre Türkiye’nin rüzgâr kapasitesi 2012’de 2 bin 312 megavat iken devreye giren yatırımlarla 646 megavat arttı. Böylece Türkiye 2013 sonunda 2956 megavat kapasiteye ulaştı. 


Rüzgâr enerjisinde Avrupa lideri Almanya. Almanlar kapasitesini geçen yıl 3 bin 200 megavat artırdı ve 31 bin megavata ulaştı. Almanları 23 bin megavatla İspanyollar izlerken, İngiltere 10 bin 500 megavat ile üçüncü sırada aldı. 


Polonya ile yarışıyoruz


Bu ülkeleri İtalya, Fransa, Danimarka, Portekiz ve İsveç takip ediyor. Türkiye’nin kısa bir süre içinde 3 bin 400 megavat kurulu sahip Polonya’yı geride bırakarak sıralamada bir üst basamağa...