10 / 05 / 2024

türkiye tanıtımı

türkiye tanıtımı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Haluk Dursun, Rusya'dan gelen turist sayısında yüzde 30'luk bir azalma gözlendiğini söyledi. Türkiye'de turizm sektöründeki gelişmelerin değerlendirildiği toplantıların ikincisi İzmir Hilton otelinde gerçekle

İnşaatçılar turist sayısını 70 milyona çıkartacak!

Turizm Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ortak bir müdürlük kurmasını talep eden DAP Yapı'nın patronu Ziya Yılmaz, "Bize hedef ülkeler belirlesin ve buralarda Türkiye'yi tanıtalım. 40 milyon turist geliyorsa 70 milyona çıkartalım" dedi.

Gayrimenkulde sanal tanıtım dönemi!

Gayrimenkul Yurtdışı Tanıtım Derneği, yabancı yatırımcıları Türkiye’ye çekmek için atağa geçti. Sektörde sanal fuarlara hız verilecek. 2020’nin sonunda ise tanıtım turları yapılacak. Ürdün, Katar, Kuveyt, Çin, Pakistan, Hindistan, İngiltere, İsveç, Norveç ve Fransa öncelikli olacak.

İpekyol, koronavirüs sebebiyle Türkiye'deki tüm mağazalarını kapattı!

İpekyol, koronavirüs sebebiyle 19 Mart'tan itibaren Türkiye'deki tüm mağazalarını kapatacağını duyurdu...

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı faaliyete başlıyor!

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansının Teşkilatı’nın Çalışma Esasları Hakkında Yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı. Yönetmeliğin yayımlanması ile Ajans'ın fiilen çalışmaları başlamış oldu...

Marina Ankara için Konya'da tanıtım ofisi açıldı!

Sinpaş Yapı, başkent Ankara'da önemli bir proje hayata geçiriyor. Türkiye'nin temalı en büyük 2 bin 550 konutluk projesi olan Marina Ankara için Konya'da bir tanıtım ofisi açıldı.

Türkiye'nin tanıtımı için gayrimenkul fonları birleştirilmeli!

Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı'nda Türkiye'nin tanıtımına yönelik kullanılan fonların tek çatı altında toplanması durumunda yabancıya konut satışının 2-3 yıl içinde 23 binden 90 binlere çıkabileceği belirtildi.

Gaziantep Yeşil Vadi Parkı'nın tanıtımı yapıldı!

Şahinbey Belediyesi Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Türkiye'nin en büyük parkı olan Yeşil Vadi Parkı'nın tanıtımını yaptı

Türkiye'nin tanıtımı Angry Birds oyunu ile yapılacak!

Tanıtma Genel Müdürü Önal, Angry Birds ve Subway Surfers oyunuyla Türkiye'yi tanıtacaklarını söyledi Dünyada yaklaşık 500 milyon kişinin oynadığı Angry Birds oyunu artık Türkiye'nin tanıtımına katkıda bulunacak.

Türkiye yatırım adası olarak cazibesini devam ettirecek!

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı ve Dünya Yatırım Ajansları Birliği (WAIPA) Başkanı İlker Aycı, Türkiye'nin bir "yatırım adası" olarak yeni dönemde de cazibesini devam ettireceğini söyledi.

Pamukkale'nin tanıtımı için vakıf kurulacak!

Pamukkale'nin sadece Denizli'nin değil, Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden biri olduğunu belirten Başkan Gürlesin, "Pamukkale ve diğer zenginliklerin tanıtımının daha etkili yapılabilmesi için 'Denizli Tanıtım Vakfı kurulmalı" dedi.

Türkiye'nin Atina Kültür ve Tanıtma Müşavirliği'nin yeni ofisi açıldı!

Türkiye'nin Atina Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliği'nin yeni ofisi, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile Yunanistan Turizm Bakanı Olga Kefaloyanni'nin katıldığı törenle açıldı.

Dumankaya Ritim İstanbul projesinin tanıtımını gerçekleştirildi!

Türkiye gayrimenkul sektörünün lider firmalarından Dumankaya inşaat, küresel ve bölgesel yatırımcılar için önemli fırsatlar sunan perakende fuarına katıldı. Dumankaya Ritim İstanbul projesinin tanıtımını gerçekleştirildi.

Türkiye Tanıtım Günleri’ne Trabzon Büyükşehir Belediyesi damga vurdu!

24 - 26 Eylül tarihlerinde Arnavutluk'un İşkodra kentinde düzenlenen Türkiye Tanıtım Günleri’ne Trabzon Büyükşehir Belediyesi damga vurdu. Arnavutluk'ta Trabzon ve Büyükşehir Beleidyesi çok yönlü olarak tanıtıldı.

Ariston yeni kombinin tanıtımına Türkiye’den başladı!

Ariston Thermo’nun yeni ürün serisinin ilk oyuncusu Cares Premium kombinin tanıtımı Türkiye’den başladı. Genel Müdür Mete Zadil, ürünlerinde yenilenebilir enerji ve enerji tasarrufunun birinci kriter olduğuna dikkat çekti.

türkiye tanıtımı Haberi

türkiye tanıtımı

Sektör temsilcileriyle görüşen Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Haluk Dursun, Türkiye'nin tanıtım atağına geçeceğini söyledi. 


Basına kapalı yapılan toplantı sonunda açıklamada bulunan Dursun, “Bu azalma başka ülkelerle karşılaştırdığı zaman panik veren biri azalma değil. Çünkü başka ülkelerde yüzde 50'yi aşan azalma yaşayan ülkeler var. Biz yüzde 30 altında kalan banttayız. İkici 6 ayda yüzde 20'nin altında olması için önlemler aldık. Genel bir tanıtım atağı yapmak istiyoruz. İlk adım tanıtım ataklarını hızlandırmak, çeşitlendirmek, yaygınlaştırmak. Batı Avrupa'yı çok önemsiyoruz. Turist sayısında artı gelişme Almanya oldu. Rusya'ya karşı Almanya'nın artı turist getirmesi durumu düzeltti. Almanya etrafındaki ülkelere karşı tanıtım atağı var. 2015 sonu ile 2016 arasında Türk yılı olacak. Belçika Hollanda Almanya'da Türk yılı etkinlikleri yapılacak” dedi. 


"Türkiye'yi ateş çemberinde gösteriyorlar"


Türkiye'nin bir...