06 / 05 / 2024

Türkiye Turing Otomobil Kurumu

Türkiye Turing Otomobil Kurumu

1981 yılında Çamlıca Tepesi'nde 6 dönümlük arazi üzerinde 55 milyon lira harcanarak Seyir Balkonu açılmış. Türkiye Turing Otomobil Kurumu tarafından inşa edilen, ''Seyir Balkonu'' adı verilen tesis törenle açılmış.

ODMD açıkladı! Türkiye'de en çok satılan elektrikli otomobiller belli oldu...

Türkiye elektrikli otomobil pazarında nisanda en çok satılan araç 3 bin 3 adet ile Togg oldu. Buna göre, elektrikli otomobil pazarına model bazlı bakıldığında nisanda satışlarda Togg T10X'in ardından 739 adetle SsangYong Torres ve 361 adetle BMW X1 bulunuyor.

Piyasayı karıştıracak SUV SWM G03F Türkiye'de resmen satışta! Egea'dan bile ucuza 7 kişilik SUV!

Türkiye pazarına hızlı bir giriş yapan İtalyan otomobil firması SWM, "G03F" şeklinde isimlendirdiği yeni SUV modeliyle dikkat çekiyor. Söz konusu araç en sevilen modeller arasında yer alan Egea'dan bile ucuza satılıyor...

Peugeot Türkiye 12 ay vadeli sıfır faizli kredi kampanyası yapıyor!

Peugeot Türkiye, mayıs ayında binek otomobil yelpazesi ve hafif ticari araç modelleri için kampanya seçeneklerini otomobilseverlere sunacak. Firma, birçok modelini 12 ay vadeli sıfır faizli kredi imkanları ile satışa sunacağını açıkladı.

Türkiye'de satılan en pahalı 10 otomobil markası!

Türkiye otomobil pazarında yer alan fiyatlar yükselmeyi sürdürürken 2024'te ise ülkemizde satılan en pahalı 10 otomobil markaları hangileridir? Buna göre, dünyanın dört bir yanındaki lüks otomobil üreticileri, sınırları zorlayan tasarım ve performanslar ile yeni bir rekabet seviyesine kadar ulaştı.

Türkiye'nin binek otomobil ihracatı 3 ayda 2,5 milyar doları geçti...

Türkiye'den senenin ilk çeyreğinde 73 ülke, özerk ve serbest bölgeye 2,5 milyar doların üzerinde binek otomobil ihracatı yapıldığı kaydedildi. Buna göre, otomotiv endüstrisinin ocak-mart dönemindeki dış satımının yüzde 28,2'sini binek otomobiller gerçekleştirdi.

Araba almayı düşünenler hemen bakın! İşte Türkiye'deki en ucuz 3 elektrikli otomobil! Fiyatlar 437 bin TL'den başlıyor!

Yeni bir otomobil sahibi olmak isteyenler Türkiye'deki en ucuz elektrikli otomobilleri araştırıyor. İşte fiyatların 437 bin TL'den başladığı o otomobiller...

Chery'nin yeni markası Jaecoo Türkiye'de!

Çinli otomobil markası Chery,'premium' ligde konumlandırmak istediği yeni markası olan Jaceoo'yu Türkiye'ye getirdiğini duyurdu. Buna göre, test için ülkeye giriş yapan modellerin yaz aylarında satışına başlanacağı kaydedildi.

Türkiye elektrikli otomobil satışlarında ilk 5'e gözünü dikti!

Türkiye, bu senenin ilk iki ayında gerçekleştirdiği 8 bin 255 "tam elektrikli" otomobil satışı ile, birçok Avrupa Birliği (AB) ülkelerine kıyas ile daha iyi performans göstermiş oldu. 

ODMD açıkladı! Türkiye’de en çok satılan otomobil markalarının sırası değişti! 

Türkiye’de en çok satılan otomobil markalarının belli olduğu duyuruldu. Buna göre, yapılan açıklamada toplam satışlarda 13 bin 560 ile Fiat ilk sırayı almış oldu. Fiat'ı 12 bin 903 satış ile Renault, 7 bin 730 satış ile de Citroen izledi.

Araba almak isteyenlere Mart 2024 fırsatı! İşte Türkiye'deki en ucuz 5 sedan!

Yeni bir otomobil sahibi olmak isteyenler sıfır sedan otomobillerin fiyatlarını merak ediyor. İşte Türkiye'deki en ucuz 5 sedan....

Egea yepyeni kasası ile Türkiye pazarına giriyor! 

Türkiye'de en çok tercih edilen araba modeli olan Fiat Egea, yeni kasası ile Türkiye’ye gelecek. Marka tarafından yapılan açıklamada Fiat Egea, yeni kasası ile Türkiye'de yollara çıkmaya hazırlanıyor. En çok satan sedan otomobil markası olan Fiat Egea, yeni kasası ile yollarda boy gösterecek.

Yeni Volkswagen Passat Türkiye’de satışa çıktı. İşte 2024 model Passat'ın fiyatı ve özellikleri!

Otomotiv devi Volkswagen'in en iddialı modelleri arasında yer alan Passat Türkiye’de satışa sunuldu. İşte yeni bir otomobil sahibi olmak isteyenlerin radarına giren modeller arasında yer alan 2024 model Passat'ın fiyatı ve özellikleri...

Kia'nın SUV'u EV9 Türkiye'de! 

Kia, elektrikli otomobil pazarının yeni üyesini duyurdu. Buna göre, birçok kişi tarafından beklenen SUV EV9 modeli, artık Türkiye pazarında da yerini almaya hazırlanıyor.

Türkiye Turing Otomobil Kurumu Haberi

Türkiye Turing Otomobil Kurumu



55 milyon lira harcandı


   Çamlıca Tepesi'nde ''Seyir Balkonu' açıldı


  Türkiye Turing Otomobil Kurumu tarafından yeniden düzenlenen Çamlıca Tepesi'ne seyir köşkünün yanısıra taş sedirler yapıldı.


  İSTANBUL'un en güzel köşelerinden biri olan Çamlıca Tepesi, tarihi üslup içinde inşa edilen son derece ilginç turistik bir tesise kavuştu. Türkiye Turing Otomobil Kurumu tarafından inşa edilen ve ''Seyir Balkonu'' adı verilen tesis ile yeni çevre düzenlemesi dün törenle açıldı.

  1980 yılında belediye ile bir protokol imzalayarak Çamlıca Tepesi'nde çalışmalarına başlayan Turing Otomobil Kurumu, 6 dönümlük arazi üzerinde 55 milyon lira harcamayla yeni bir çevre düzenlemesi yaptı. Kurum bu kesimi yeşil saha...