21 / 05 / 2024

Türkiye turistik organizasyonlar 2014

Türkiye turistik organizasyonlar 2014

Türkiye’de, turistik organizasyonların da ‘şekli’ değişti. Özellikle üst düzey yöneticiler için ‘farklılık’ yaratan tur operatörleri, artık Romanya’daki Dracula’nın şatosunda misafilerini ağırlıyor ya da 165 metreden Formula 1 yarışı seyrettiriyor.

Türkiye'de 2 bin 111 otel satışa çıkarıldı!

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği'nin araştırmasına göre Türkiye'ye turist göndermeyen Rusya'nın bu hamlesinin yanı sıra yaşanan ekonomik sorunlar nedeniyle 2 bin 111 turizm işletmesi satışa çıkarıldı

Dünya şehirciliği Türkiye'de konuşulacak!

Dünya şehircilik ve kentsel tasarım projeleri alanının en profesyonel yarışması olan Golden City Awards 2016 yılının Ocak ayında Türkiye'de gerçekleştirilecek. Kazanan şehirde sürpriz organizasyonlar yapılacak.

Rusya'dan Türkiye'ye gelen turist sayısı azalacak!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman, Rusya'dan Türkiye'ye gelen turist sayısının azalacağını bildirdi.

Türkiye-İran işbirliği Toplantısı İstanbul'da yapıldı!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-İran İş Konseyi Başkanı Rıza Eser, "Önümüzdeki yıl 250 tane otel, Türkiye'nin önemli tarihi ve turistik bölgelerinde yapılacak" dedi.

Timur Bayındır'dan Türkiye için uyarı!

Turistik Otelciler, Yatırımcılar ve İşletmeciler Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır yaptığı açıklamada “Türkiye maalesef eğlenceli bir ülke olmaktan çıkıyor. Tekrar keyifli bir hale getirmek lazım” dedi.

Türkiye'de turist sayısı 2014'te arttı!

Türkiye'ye 2014 yılında gelen yabancı ziyaretçi sayısı yüzde 5,5 artarak 34,9 milyondan 36,8 milyona çıktı. AKDENİZ Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği, Araştırma Geliştirme Birimi'nin derlediği veriler belirlendi.

Türkiye'yi 36,8 milyon yabancı ziyaret etti!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Ar-Ge verilerine göre, Türkiye, geçen yıl gelen yabancı ziyaretçi sayısı açısından bir önceki döneme göre yüzde 9,8'lik gelişme gösterdi.

Türkiye’de turistik organizasyonların şekli değişti!

Türkiye’de, turistik organizasyonların da ‘şekli’ değişti. Özellikle üst düzey yöneticiler için ‘farklılık’ yaratan tur operatörleri, artık Romanya’daki Dracula’nın şatosunda misafilerini ağırlıyor ya da 165 metreden Formula 1 yarışı seyrettiriyor.

Türkiye'nin çevresinde yaşananlar, Türk turizmini olumsuz etkiliyor!

Turistik Ötekiler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) açıklamasına göre, Ortadoğu'daki karışıklıklar, Türkiye genelinde yaşanan toplumsal olaylar gibi gelişmeler, Türkiye genelinde otel doluluklarını da olumsuz etkiledi.

Türkiye Otelcilik Zirvesi 27-28 Kasım'da İstanbul'da gerçekleştirilecek!

Turistik Otelciler, işletmeciler ve Yatırımcılar Birliği'nin girişimiyle organize edilen 'Türkiye Otelcilik Zirvesi', 27-28 Kasım tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirilecek. Bu yıl ilk kez düzenlenecek zirve, yeni işbirliği fırsatlarının değerlendirildiğ

Türkiye'de helal turizm ismiyle hizmet veren 75 tesis var!

Türkiye'de kendisini "helal turizm" ismiyle tanıtan 75 tesis hizmet veriyor. Akdeniz Turistik Otelciler ve İsletmeciler Birliği (AKTOB) verilerine göre, otellerin bölgelere göre dağılımında Yalova ve Alanya dokuzar tesisle ilk sırada yer alıyor.

İran'dan Türkiye'ye gelen turist sayısı yüzde 41 arttı!

AA muhabirinin, Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) verilerinden derlediği bilgilere göre, Türkiye'nin turizmde hızlı yükselen pazarlarından olan İran, 2010 ve 2011'deki düşüşün ardından yeniden yükselişe geçti.

Türkiye Petrolleri A.O Genel Müdürlüğü'nden 22 milyon 450 bin TL'ye satılık tesis ve arsa!

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Genel Müdürlüğü Muğla İli Milas İlçesi'nde yer alan turistik tesisi ve arsayı 13 Ağustos 2014 tarihinde saat 10:00'da ihaleye çıkıyor.

Türkiye turistik organizasyonlar 2014 Haberi

Türkiye turistik organizasyonlar 2014


Klasik ve geleneksel kongreler, toplantılar veya organizasyonlar geride kaldı. Artık birçok kurum düzenledikleri organizasyonların içinde çalışanlarını şaşırtacak şeyler talep ediyor. Turizm şirketleri  de ‘farklılaşmak’ için yeni yöntemler deniyor. Şirketlere, farklı ve sürprizler içeren etkinlikler sunuyor. Bunlar arasında, Uganda ve Etiyopya gibi daha ilginç sayılabilecek ülkelerde geziler de var, 165 metreden izlenen Formula 1 yarışları da. Örneğin, uluslararası bir şirketin Türkiye kuruluşu için Romanya’daki Bran Kalesi’nde, Kont Drakula’nın Şatosu’nda 35 kişiye özel bir etkinlik bile düzenlendi. 


VAMPİR KIYAFETLİ GARSON


Yaptıkları organizasyonlarda standartların dışına çıkmayı amaçladıklarını ifade eden Jolly MICE Direktörü Deniz Süzer, bu organizasyonlarda yöneticilerin, karşılarına çıkarılacak sürprizleri bile bilmek istemediğini söyledi. Bir organizasyonda Kont Dracula’nın Şatosu’nda organizasyon yaptıklarını belirten Süzer, “Misafirlerimizden şatodaki akşam yemeğine odalarına bıraktığımız pelerinler ile gelmelerini istedik. Kendilerini...