17 / 05 / 2024

Türkiye turlar

Türkiye turlar

Türkiye, 1982'de turizm alanında başlattığı yatırım hamlelerini 2000'li yıllarda arttırarak dünya turizminde söz sahibi ülkeler arasına girmeyi başardı. 2000'de gelen turist sayısı bakımından dünyada 20. sırada yer alan Türkiye,14 yılda 6. sıraya kadar il

İran ile Türkiye arasında turizm ortaklığı kuruluyor!

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Mesud Sutanifer, Türkiye'nin turizm alanında uzun yıllara dayanan olumlu bir tecrübesi olduğunu belirterek, yakında iki ülke arasında otel inşaatı ve ortak turlar düzenlenmesi konularında işbirliği yapılacağını söyledi.

İran ile Türkiye arasında turizm ortaklığı başlıyor!

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Mesud Sutanifer, Türkiye'nin turizm alanında uzun yıllara dayanan olumlu bir tecrübesi olduğunu belirterek, yakında iki ülke arasında otel inşaatı ve ortak turlar düzenlenmesi konularında işbirliği yapılacağını söyledi.

Doların yükselmesiyle yerli turist Türkiye'ye yöneldi!

Döviz kurlarında art arda gelen tarihi rekorlardan sonra özellikle yılbaşı turlarına olan ilginin yurtiçine kaydığı bildirildi. Yerli turistler yılbaşı turları için Türkiye'yi tercih etti..

Karadeniz’deki gemi turlarının rotası Türkiye’ye çevrildi!

Uluslararası turizm şirketleri, gezi güzergahlarını Bulgaristan, Türkiye ve Yunanistan ’daki limanlara kaydırdı. Karadeniz’deki gemi güzergahlarını değiştirdiği kaydedilirken, bazı turizm şirketlerinin ise beklemeyi tercih ettikleri duyuruldu.

Türkiye turizmi çılgın tanıtımlarıyla dünyanın başını döndürecek!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye'nin yurt dışında "deniz kum güneş" olarak bilinen imajını değiştirmek amacıyla yıl boyunca gurme gezileri, sanat ve kültür turları gibi pek çok etkinlik düzenleyecek.

Yabancı turistler Türkiye'de paket turlarını tercih etti!

Geçen yıl ile bu yılın ilk çeyreğinde ferdi seyahatler küçülürken, paket tur satışları arttı.Turizmde geçen yıl sağlanan artışın yüzde 68'i paket turlardan elde edilirken, bu yılın ilk çeyreğinde paket turlarla Türkiye'ye girişte yüzde 11,2 artış görüldü.

Türkiye ve Mısır turizmde protokol imzalayacak!

Türkiye ve Mısır uzak ülke turlarında birlikte gezilecek, turizm sektörü için birlikte eleman yetiştirecek

Türkiye Finans konut kredisinde kâr oranını aşağı çekti

Türkiye Finans, konut, işyeri, arsa ve taşıt sahibi olmak isteyenler için 12 ay vadeli kredi kâr oranlarını yüzde 1'in altına indirdi

Corio Türkiye Tekira AVM'nin yeni sahibi oldu

Corio Türkiye, Tekirdağ'da bulunan Tekira Alışveriş Merkezinin (AVM) yüzde 100 hissesini satın aldığını duyurdu.

Türkiye Finans'ta konut kredi faizi yüzde 0.67'ye düştü

Türkiye Finans, konut, iş yeri, arsa ve taşıt sahibi olmak isteyenler için 12 ay vadeli kredi kar oranlarını yüzde 1'in altına indirdi

Kempinski Türkiye'de 5. tesisini işletmeye başlıyor

Kempinski'nin Türkiye'de, Kempinski Residences Astoria Istanbul'dan sonra beşinci, rezidans olarak işleteceği ikinci tesisi Bellevue Residences İstanbul Levent'te dün hizmete girdi

Ruslar Türkiye'ye ev sahibi olmaya geliyor

Türkiye'de turist olarak görmeye alıştığımız Ruslar, krizde konut fiyatları yüzde 30-35 ucuzlayınca Antalya'da ev sahibi olmaya karar verdi.

DHL Express Amerika'yı Türkiye'ye getiriyor

DHL Express, Easy Shop adını verdiği yeni ürünü ile Türkiye'deki müşterilerinin Amerika'da alışveriş yapmasına olanak sağlıyor

 

Türkiye turlar Haberi

Türkiye turlar

Turizm endüstrisinin başladığı doksanlı yıllarda Türkiye'ye turistik amaçlı gelen ziyaretçilerin sayısı 4,4 milyon iken 2000'li yıllarda bu rakam 10 milyonu geçti. 2010'a gelindiğinde ise Türkiye, artık dünya pazarında önemli bir yer elde etmiş ve 30 milyon turisti aşmış oldu.


Türkiye son gelinen noktada ise turistlerin destinasyon olarak tercih ettikleri ülkeler kategorisinde dünya sıralamasında 6. sıraya yerleşti.



3. HAVALİMANI BÖLGEDE ÜSTÜNLÜK SAĞLAYACAK


Denizi, güneşi, kumu, tarihi ve doğal zenginlikleriyle ünlü Türkiye'nin yatırımlarıyla ve alternatif turizm kaynaklarını değerlendirmesiyle 2020'de ziyaretçi sayısıyla ilk 5 ülke arasında yer alması planlanıyor.


Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında 2023 hedeflerinde 50 milyon turist 50 milyar dolar turizm geliri hedefiyle ilerleyen ve Avrupa, Asya ile Afrika gibi üç kıtanın tam ortasında kalan bir konuma sahip Türkiye, 5 saatlik uçuş mesafesiyle bu üç...