06 / 05 / 2024

türkiye uydu test merkezi

türkiye uydu test merkezi

Türkiye’nin ilk uydu test tesisi TUSAŞ Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test (USET) Merkezi’nin açılış törenine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu katıldı..

Chery'nin yeni markası Jaecoo Türkiye'de!

Çinli otomobil markası Chery,'premium' ligde konumlandırmak istediği yeni markası olan Jaceoo'yu Türkiye'ye getirdiğini duyurdu. Buna göre, test için ülkeye giriş yapan modellerin yaz aylarında satışına başlanacağı kaydedildi.

Türkiye'nin Otomobili TOGG test sürüşünde görüntülendi!

TOGG, Kuzey Marmara Otoyolu'nda ilerlerken objektiflere yakalandı. Kameraların görüntülerine takılan Türkiye'nin Otomobili'nin kamufulajlı olması dikkatlerden kaçmadı.

Türkiye'de kaç kişi ev alırken deprem araştırması yapıyor?

17 Ağustos depreminin 22. yıldönümü için yapılan ankette çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Sonuçlara göre; Türkiye genelinde ev alanların yüzde 66'sı evlerin depreme dayanıklılığını test etmiyor. 

Allianz'dan Türkiye'ye 30 milyon liralık deprem ve yangın merkezi!

Allianz Türkiye'nin 30 milyon TL'lik yatırımla hayata geçirdiği Allianz Teknik Deprem ve Yangın Test ve Eğitim Merkezi açıldı

Birçok ülkenin çeliği Türkiye'de test edilebilecek!

Türk firması Matil A.Ş, çelik ürünlerinde dünyanın en önemli belgelendirme kuruluşlarından UK Cares'in İngiltere dışındaki tek yetkili test merkezi oldu.

Türkiye'nin mega projelerine Japon teknolojisi mi uygulanacak?

Japonya Başbakanı Shinzo Abe, Türkiye’nin 2023 hedeflerine, köprü, elektrik santralı, hızlı tren ve uydu projelerine Japon teknolojisi ile katkıda bulunmak istediklerini vurguladı.

Türkiye’nin ilk uzay sistemleri merkezi açıldı!

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ’nin (TUSAŞ) bünyesinde Göktürk-1 Uydu Programı kapsamında kurulan Türkiye’nin ilk Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test (USET) Merkezi hizmete girdi.

Türkiye'nin ilk uydu merkezi törenle açıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılışını yaptığı TUSAŞ bünyesindeki USET Merkezi'nde, ilk olarak Göktürk-1 Uydusu ile Türkiye'nin ilk yerli haberleşme uydusu Türksat 6A'nın yapım ve montajı ile ileri entegrasyon ve çevresel testleri yapılacak.

Türkiye’nin ilk uydu test merkezi açıldı!

Türkiye’nin ilk uydu test tesisi TUSAŞ Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test (USET) Merkezi’nin açılış törenine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu katıldı..

Türkiye'nin ilk uydu merkezi yarın açılıyor!

TUSAŞ bünyesinde Göktürk-1 Uydu Programı kapsamında kurulan Türkiye'nin ilk Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi'nde, kütlesi 5 tona kadar olan birden fazla uydunun aynı anda montaj, entegrasyon ve test faaliyetleri gerçekleştirilecek.

Türkiye'nin ilk Uzay Sistemleri Test Merkezi bu ay açılacak!

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ bünyesinde Göktürk-1 Uydu Programı kapsamında kurulan Türkiye'nin ilk Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi bu ay Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılacak.

Türkiye'nin ilk uydu merkezi bu ay açılıyor!

Türkiye'nin tam kapsamlı ilk Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi bu ay açılacak. Türkiye'nin ilk yerli uydusu Türksat 6A burada yapılacak..

Türkiye'nin ilk Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi bu ay açılacak!

TUSAŞ bünyesinde kurulan Türkiye'nin tam kapsamlı ilk Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi, bu ay açılacak. Türkiye'nin ilk yerli uydusu Türksat 6A'nın da yapımı bu merkezde gerçekleştirilecek.

türkiye uydu test merkezi Haberi

türkiye uydu test merkezi

Türkiye’nin ilk uydu test tesisi TUSAŞ Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test (USET) Merkezi’nin açılış törenine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkan Vekili Mehmet Çelik, TÜRSAT Genel Müdürü Ensar Gül ve çok sayıda yabancı misyon temsilcisi katıldı. TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.’nin Kazan’daki tesislerinde gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, merkezin ülkeye kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkürlerini iletti. Merkezde görev yapacak ekibe başarı dileklerinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, savunma sanayinde diğer kuruluşlar gibi TUSAŞ’da son 12 yılda...