29 / 04 / 2024

Türkiye'de kaç kişi ev alırken deprem araştırması yapıyor?

Türkiye'de kaç kişi ev alırken deprem araştırması yapıyor?

17 Ağustos depreminin 22. yıldönümü için yapılan ankette çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Sonuçlara göre; Türkiye genelinde ev alanların yüzde 66'sı evlerin depreme dayanıklılığını test etmiyor. 



Marmara Depremi'nin 22. yıldönümü. Sabah'ta yer alan habere göre;  17 Ağustos 1999'daki depreminin yıl dönümünde vatandaşın deprem algısına yönelik bir araştırma gerçekleştirildi. 1100 kişinin katıldığı araştırmada çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı.

Araştırmaya göre vatandaşların yüzde 71'i deprem için hazır olmadığını dile getiriyor. Hatta daha önce deprem tecrübesi yaşayanların yüzde 86'sının deprem çantası bile bulunmuyor. 

Türkiye de kaç kişi ev alırken deprem araştırması yapıyor?

YÜZDE 66: ALACAĞIM EVİN DAYANIKLILIĞINI ARAŞTIRMAM

Katılımcılara "ev alırken ya da kiralarken depreme dayanıklı olup olmadığını araştırdınız mı" sorusu da soruldu. Yüzde 34'ü "evet araştırdım" derken, yüzde 66'sı deprem araştırması yapmadığını dile getirdi.

Toplanma alanları konusunda vatandaşın yüzde 56'sının bilgisi bulunuyor. Deprem sigortasının zorunlu olması gerektiğini düşünenlerin oranı da yüzde 61. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 1999 depreminden bu yana benzeri acıların yeniden yaşanmaması için vatandaşların daha sağlıklı, daha güvenli binalarda ve şehirlerde yaşamaları için devlet olarak var güçle çalıştıklarını aktardı.

İstanbul depremiyle ilgili korkutan tespit!

Beklenen deprem İstanbul ve Marmara bölgesi için yıkım olacak!


Geri Dön