16 / 05 / 2024

türkiye yatak kapasitesi

türkiye yatak kapasitesi

" Sağlık Turizminin Geliştirilmesi Programı ve Eylem Planı " doğrultusunda, Sağlık Bakanlığına bağlı kaplıca tesisleri, kullanım hakkı devri yöntemiyle uzun süreli olarak özel sektöre devredilecek.

Türkiye son 5 yılda yatak sayısını en çok artıran ülke oldu!

Derlenen bilgilere göre, Türkiye Avrupa'nın en fazla turist çeken ülkeleri Fransa, İspanya ve İtalya'nın yer aldığı Akdeniz çanağındaki turistik ülkeler arasında yatak sayısındaki artışla ilk sıraya yükseldi.

Türkiye yatak arzında Akdeniz'in lideri!

Türkiye'de 2009'dan bu yana konaklama tesislerindeki yatak sayısında artış yüzde 31, İspanya'da yüzde 13, Yunanistan'da yüzde 10 ve İtalya'da yüzde 5 olarak gerçekleşti. İtalya'yı 1,8 milyon yatakla İspanya takip etti.

Bakan Koca açıkladı! Sancaktepe’de Türkiye’nin en büyük sağlık kompleksi "Sancaktepe Şehir Hastanesi" yapılıyor

Türkiye'nin en büyük kapasitesi olan şehir hastanesinin Sancaktepe'de yapıldığını ifade eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "Devreye girdiğinde en az 20 bin çalışanın burada hizmet verdiği bir kompleks olacağını açıkladı.

TÜROB açıkladı! Türkiye'de zincir ve grup otel sayısı 67’ye kadar çıktı! 21'i ise yabancı grupların!

Otel zincir ve gruplarının Türkiye'ye turizm pazarına olan ilgisi artarak devam ediyor. Buna göre, Türkiye'de 46’sı yerli, 21’i yabancı olan zincir ve grup otellerdeki oda sayısı kapasitesi 157 bine çıktı.

Türkiye'nin doğal gaz depolama kapasite oranı yükseliyor

Türkiye, son senelerde doğal gaz arz güvenliği için LNG terminalleri ve FSRU devreye alırken, depolama kapasitesi ise 2028 yılı sonuna kadar mevcut 5,8 milyar metreküpten 13,4 milyar metreküpe çıkarmayı istiyor.

Yeni Peugeot e-2008 artık Türkiye'de! İşte fiyatı

Peugeot, B sınıfı 2008 SUV modelinin tamamen elektrikli olan versiyonunu Türkiye'de satışa çıkardı. Tamamen elektrikli olan e-2008, gerçek koşullarda 332 kilometreye kadar sürüş menzili sunarken aracın batarya kapasitesi için ise şirketin 8 yıl veya 160.000km garanti sunduğu ifade ediliyor.

Tayfun Küçükoğlu: Türkiye'nin inşaat malzemelerini karşılayacak kapasitesi var!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği  ‘Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası nedeniyle açıklama yaptı. İşte İMSAD'ın o açıklaması...

Türkiye Maarif Vakfı, Tanzanya'da 260 öğrenci kapasiteli okul açtı! 

Türkiye Maarif Vakfı, Tanzanya'nın kuzeyinde bulunan Arusha eyaletinde yeni okul açtı. 260 öğrenci kapasitesi olan okulda, anaokulu, ilkokul ve ortaokul bulunuyor...

Dedeman Türkiye'deki 18'nci otelini Kastamonu'da açıyor!

Dedeman Turizm Grubu, Türkiye'nin cennet köşelerinden biri olan Kastamonu’da, Park Dedeman Kastamonu Oteli için ilk imzayı attı. Toplam 150 odalı, 300 yatak kapasiteli Park Dedeman Kastamonu Oteli, 2020 yılının 3’üncü çeyreğinde açılacak...

Yaktaş, Türkiye’nin ve dünyanın en büyük sağlık projelerinin zemin çözüm ortağı!

1.300 yatak kapasitesi ile Türkiye’nin en büyüğü ünvanını alan Mersin Şehir Hastanesi’nden sonra 3.804 yatak kapasitesi ile dünyanın en büyüğü ünvanını alacak olan Ankara Bilkent Şehir Hastanesi projesinde de sona gelindi. 

Türkiye'nin şehir hastaneleri dünya markası oldu!

Kayseri Şehir Hastanesi ile birlikte 5 bin 115 yatak kapasiteli 4 ayrı şehir hastanesi Türkiye’yi sağlıkta marka olan dünya ülkeleri arasına girmesini sağladı. 

Türkiye El Bab’a hastane kuracak!

Türkiye El Bab’a 200 yatak kapasiteli hastane kuracak. Kurulacak hastanenin doktorları Türkiye’ye sığınan ve Türkiye’de eğitilen Suriyeli doktorlar ve hemşirelerden oluşacak.

İşte Türkiye'den ezber bozan yatak odaları!

Bugün pek çok farklı alanda olduğu gibi, mimaride, dekorasyonda, peyzajda, tasarımda ve aklınıza gelebilecek daha pek çok sektörde dünyanın önemli ülkeleriyle rekabet edebilir bir noktaya gelmiş durumdayız. İşte Türkiye'den ezber bozan yatak odaları..

Türkiye Emekliler Derneği'nden Kızılay'a misafirhane!

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED), kendi imkanlarıyla inşa ettiği 110 yatak kapasiteli misafirhaneyi, emeklilerin hizmetine sundu. Ankara Kızılay’daki misafirhanenin özellikle kent dışından gelen dernek üyelerine hizmet vermesi amaçlanıyor.

Türkiye'de çimento sektörü hızla büyüyor!

Türkiye'de çimento sektörü özellikle 2005 yılından başlayarak hızlı bir büyüme sürecine girdi ve üretim kapasitesi iki katına çıktı.

türkiye yatak kapasitesi Haberi

türkiye yatak kapasitesi


"Sağlık Turizminin Geliştirilmesi Programı ve Eylem Planı" doğrultusunda, Sağlık Bakanlığına bağlı kaplıca tesisleri, kullanım hakkı devri yöntemiyle uzun süreli olarak özel sektöre devredilecek. 


Onuncu Kalkınma Planı kapsamında yer alan 25 öncelikli dönüşüm programının 9'una ilişkin eylem planları, Kalkınma Bakanlığının internet sitesinde yayımlandı. 


Buna göre, son yıllarda sağlık alanında kaydedilen gelişmelere paralel olarak, dünyada yükselen pazar konumunda olan medikal turizm, termal turizm ve ileri yaş-engelli turizmi alanlarında Türkiye'nin hizmet kalitesinin yükseltilerek rekabet gücünün arttırılması amacıyla "Sağlık Turizminin Geliştirilmesi Programı ve Eylem Planı" hazırlanacak. 


Planla termal turizmde 2018'e kadar 100 bin yatak kapasitesine ulaşılması, 1 milyon 500 bin (600 bin tedavi amaçlı) yabancı termal turiste hizmet sunulması, termal turizmde 3 milyar dolar gelir elde edilmesi hedefleniyor.  


Ayrıca plan çerçevesinde medikal turizmde dünyanın ilk 5...