24 / 05 / 2024

türkiye zorunlu deprem sigortası dask

türkiye zorunlu deprem sigortası dask

DASK Başkanı Murat Kayacı, büyük ilgi gören “Afet Bonusu” ihraçlarının güncellenerek 100 milyon dolar olarak devam ettiğini söyledi. Kayacı, “Afet Yönetim Projesi”yle de özellikle hasar konusunda sigortalılara daha hızlı ulaşacaklarını vurguladı.

Türkiye'de 4 evden biri konut sigortası sahibi!

Türkiye genelinde DASK zorunlu deprem sigortalılık oranı yüzde 59 oldu. Yeni ülke genelinde 4 konuttan sadece biri DASK dışındaki ihtiyari konut sigortalı.

Türkiye genelinde zorunlu kış lastiği uygulaması 1 Aralık'ta başlıyor! Cezası 2 bin 568 TL! 

Ticari araçlar için kış lastiği kullanım zorunluluğu, Türkiye genelinde 1 Aralık'ta, İstanbul'da ise bu tarih öne çekilerek 25 Kasım'da başlayacak. Uygulamaya uymayan sürücülere 2 bin 568 TL ceza kesilecek.

Türkiye'de diploma denkliği almak isteyen öğrenciler dikkat: Artık dil belgesi zorunlu

Yurtdışındaki üniversitelerden mezun olan öğrencilerin Türkiye'deki denklik işlemlerinde artık dil belgesi şartı bulunuyor. Özellikle öğrencilerin mezun oldukları üniversitelerin en az 3 uluslararası sıralama kuruluşunun listesinde ilk 400 içinde yer alması gerekecek. İşte detaylar..

Türkiye'de 8,3 milyon konutun deprem sigortası yok!

Zorunlu Deprem Sigortası bulunmayan konut sayısı Türkiye'de 8,3 milyona yaklaşıyor. Uygulama 17 Ağustos 1999'daki Marmara Depremi'nin ardından uygulamaya konuldu. İstanbul'da her 3 konuttan biri sigortasız. Peki, ülke genelinde nasıl? İşte detaylar.. 

Türkiye'de kaç konutun deprem sigortası var? Veriler şaşırttı!

Türkiye genelinde toplam 20 milyon 32 bin konut mevcut. Ancak bu konutların yalnızca yüzde 52.6’lık kısmının yani 10 milyon 544 bin 32 tanesinin zorunlu deprem sigortası olduğu belirlendi. 

Türkiye'de kaç konutun zorunlu deprem sigortası var?

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu raporuna yansıyan verilere göre Türkiye genelinde 10 milyonun üzerinde zorunlu deprem sigortası poliçesi mevcut.

Tüm Türkiye bunu konuşmuştu! Yüzde 100 arttı!

Türkiye'de İzmir depreminden sonra internette yapılan zorunlu deprem sigortası aramaları son bir ayda yüzde 100, zorunlu deprem sigortası üretimi ise yüzde 37 arttı. Bu taleplerin yoğunluğu, yetkililerin uyarılarını da beraberinde getirdi.

Türkiye'de oran yüzde 56.2'ye yükseldi!

İzmir’deki depremin ardından 17 günde zorunlu deprem sigortası oranı Türkiye genelinde yüzde 55.5’ten yüzde 56.2’ye, Ege’de ise yüzde 54’ten yüzde 56’ya ulaştı. 

Türkiye'de DASK'lılık oranı yüzde 56'ya ulaştı!

Türkiye genelinde Zorunlu Deprem Sigortalı konut sayısı 10 milyona yaklaşırken, sigortalılık oranı ise yüzde 56 oldu.

Türkiye'de deprem sigortasız konut kalmamalı!

17 Ağustos Marmara depreminin 21’inci yıl dönümünde Türkiye Sigorta Birliği’nden yapılan açıklamada, sigorta sektörü, depreme karşı Zorunlu Deprem Sigortası (ZDS) ve Konut Sigortası ile pek çok teminat sunduğu belirtildi. 

Türkiye'de her 100 konuttan 55'inin deprem sigortası var!

Türkiye'deki 17 milyon 682 bin sigorta yapılabilir konutun 9 milyon 719 bin 372'sinin zorunlu deprem sigortası mevcut.

Türkiye'de Zorunlu Deprem Sigortalı konut sayısı 10 milyona yaklaştı!

DASK tarafından yapılan açıklamaya göre Türkiye genelindeki Zorunlu Deprem Sigortalı konut sayısı 10 milyona yaklaştı...

Türkiye'deki 8 milyon konutun Zorunlu Deprem Sigortası yok!

Marmara Depremi'nin 21. yıldönümünde Türkiye'de zorunlu deprem sigortalı konut sayısı ancak 9.6 milyona ulaşıyor, zorunlu deprem sigortasına sahip konut oranı yüzde 55 olarak açıklandı.

türkiye zorunlu deprem sigortası dask Haberi

türkiye zorunlu deprem sigortası dask

DASK Başkanı Murat Kayacı, büyük ilgi gören “Afet Bonusu” ihraçlarının güncellenerek 100 milyon dolar olarak devam ettiğini söyledi. Kayacı, “Afet Yönetim Projesi”yle de özellikle hasar konusunda sigortalılara daha hızlı ulaşacaklarını vurguladı.


Bugün, 17 Ağustos 1999’da gerçekleşen Marmara Depreminin yıldönümü. Önemli deprem kuşakları üzerinde olan Türkiye’de 17 yıl önce gerçekleşen bu depremde, resmi verilere göre 17 bin 500 kişi öldü. Ülke ekonomisi ise çok büyük zarar gördü. Türkiye’de deprem konusunda bir milat olarak algılanan 17 Ağustos, bu konuda yeniden yapılanma ihtiyacını ortaya çıkardı ve birçok kurumun faaliyete geçmesini sağladı. Bunlardan biri de Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK). DASK Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kayacı ile depremle ilgili gelişen sigorta bilincini ve kurumun çalışmalarını konuştuk. 


Kayacı’nın verdiği bilgiye göre bugün Türkiye’deki 17 milyon 661...