10 / 05 / 2024

Türkiyede Affet Yasası

Türkiyede Affet Yasası

6.7 milyon konutun riskli ilan edilerek 20 yılda dönüştürülmesinin hedeflendiği Türkiye’de dönüşüm için gerekli rakam 880 milyar TL. Türkiye’nin bu hedef için her yıl 334 bin konutu dönüştürmesi gerekiyor

İstanbul Baro Başkanından Kentsel Dönüşüm Yasası'nın iptali için AYM'ye dava açılsın çağrısı!

Kentsel Dönüşüm Yasası'na karşı baroların, meslek odalarının ve sivil toplum kuruluşlarının tepkileri sürüyor. 'Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi' yasası 9 Kasım’da Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Şehirlerimiz akıllı şehirlere dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenen 2023'e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

Araplar gayrimenkulde rotayı Türkiye’ye çevirdi!

TÜRAP ve TurabExpo tarafından İstanbul’da düzenlenecek Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı ile Arap ülkesinden gelen bin 500 yatırımcı Türkiyede'ki konut üreticileriyle buluşacak.

Bülent Tüfenkci: Emlakçıların yasaya ihtiyacı var!

Bakan Bülent Tüfenkci, kooperatif yasası, 2. el oto satışları, emlakçılık, hal yasası ve küçük esnaf ile ilgili düzenlemeler olduğunu ifade etti. Tüfenkci; "Emlakçıların bir yasaya ihtiyacı var." dedi.

Bütünşehir Yasası ile Bursa'nın çehresi değişiyor!

Türkiye'nin en büyük dördüncü kenti olan ve önemli sanayi havzaları arasında yer alan Bursa'da yerel yönetimlerin vizyonları kentin geleceğini şekillendirmek açısından kritik bir eşikte duruyor.

Çeşme Bütünşehir yasası ile düzenlenecek!

Bütünşehir Yasası ile birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yetkisine giren turizm cenneti konumundaki Çeşme'de kritik bir düzenleme ye gidildi.

Ender Batukan: Kayseri tüm ilçelere yatırımlarımız olacak!

Genel Müdürü Ender Batukan, gazetemize KASKI'nin ilçelere yaptığı hizmetlerden bahsetti. Bütünşehir yasası ile hizmet alanı genişleyen KASKI'de, yatırımlar hız kesmeden devam ediyor.

Hilmi Türkmen: 2B tamam sıra kentsel dönüşümde!

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Yavuztürk Fatih Camii'nin temel atma töreninde 2B Yasası ve Kentsel Dönüşüm konusunda iki müjdeli haberi birden verdi. Türkmen, "2B tamam sıra kentsel dönüşümde" dedi.

Marmaris'te yeşil alanlar 440 bin metrekareye ulaştı!

Bütünşehir Yasası ’yla sınırları genişleyen Marmaris ’te yeşil alanların metre karesi de 440 bin metrekareye ulaştı. Oyun alanlarının sayısı da arttı.

Bütünşehir yasası ile birlikte bütünşehir olacak iller!

Hükümetin büyükşehirler yasasının ardından bütünşehirler yasası için çalışma yaptığı öne sürüldü. Son düzenlemeyle sayıları 30 olan büyükşehirler dışında kalan tüm şehirleri kapsayacak olan ‘bütünşehir’ düzenlemesi ile tüm belde belediyeleri kapanacak.

Menderes Türel, Bütünşehir Yasası'nın detaylarından bahsetti!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Büyükşehir Belediyeleri Su ve Kanalizasyon İdareleri genel sekreterleri ve de genel müdürlerine 6360 sayılı Bütünşehir Yasası ’nın detaylarını anlattı.

TÜBİSAD’ın hazırlattığı Delloit raporuna göre e-ticaret 14 milyar’ı aştı!

Türkiyede internetten alışveriş yapan insan sayısı büyük bir hızla artıyor. Geçtiğimiz yıl, online satış pazarının ülke içindeki payı %1.3'le 14 milyar Türk lirasını buldu.

Didem Erendil Tüzer: Türkiyede yatırımcılar çeşitlenmeye başladı!

Cushman&Wakefield Yatırım ve Sermaye Piyasaları Direktörü Didem Erendil Tüzer, geçtiğimiz gün düzenlenen “ Küresel Ekonomik Gelişmeler Sonrası Türkiye Gayrimenkul Piyasası ” panelinde yatırımcıların çeşitlenmeye başladığını duyurdu...

Türkiyede Affet Yasası Haberi

Türkiyede Affet Yasası

Uluslararası alanda gayrimenkul, perakende ve sanayi gibi pek çok alanda danışmanlık ve kiralama hizmeti veren Amerika merkezli Cushman & Wakefield’in Türkiye’deki kentsel dönüşüm hakkında hazırladığı rapora göre Türkiye’nin 44 milyar liralık bir bütçeyle her yıl 334 bin konutu dönüştürmesinin mümkün olduğu belirtiliyor. Hazırladıkları kentsel dönüşüm raporuyla özellikle İstanbul ve Türkiye’de kentsel dönüşüm potansiyeli araştırdıklarını kaydeden Cushman & Wakefield Yönetici Ortağı Toğrul Gönden, Türkiye’de Affet Yasası kapsamında 6.7 milyon konutun riskli ilan edilerek 20 yılda bu konutların dönüştürülmesinin hedeflediğini kaydederek, “Bu hedefin gerçekleşmesi için her yıl 334 bin konut dönüştürülmesi gerekiyor. Bunun yıllık maliyeti ise 44 milyar TL”...