26 / 07 / 2024

türkiyede alimünyum üretimi

türkiyede alimünyum üretimi

Ülkemizde 4 milyar dolarlık cirosuyla en önemli sanayi kollarından biri haline gelen alüminyum, yüzde 100 geri dönüştürülebilir özelliği, enerji verimliliği ve çevreci avantajlarıyla inşaat sektöründeki yerini pekiştiriyor...

Türkiye'nin elektrik üretimi ağustos ayında yüzde 4,1 artış gösterdi

Türkiye'nin lisanslı elektrik üretimi ağustosta geçen senenin aynı ayına oranla yüzde 4,1 yükselerek 31 milyon 360 bin 161 megavatsaat olarak gerçekleşti. Üretin ne kadar oldu ve ne kadar artış gösterdi? İşte haberin ayrıntıları...

Otomotiv üretimi 1 milyon adedi geride bıraktı!

Türkiye'deki otomotiv üretimi yılın ilk dokuz ayında 1 milyon 74 bin 155 seviyesine yükseldi. Otomobil üretimi ise 700 bine yaklaştı. Sektör toplamda 26 milyar doları aştı.

Türkiye'nin LPG üretimi 2022 yılında yüzde 8,53 arttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de geçen yıl toplam Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) üretimi 2021 yılına göre yüzde 8,53 arttı ve 1 milyon 100 bin 359 ton oldu.

Türk çiftçiler dikkat, hepiniz bunu bekliyordunuz! Fiyat resmen açıklandı, hemen bakın karar verin

Türkiye'de zeytin üretimi gerçekleştiren çiftçiler Marmara Birlik'in alım fiyatının ne kadar olacağını merak ediyordu. Çiftçilerin merakını gideren açıklama yapıldı.

Türkiye'nin çimento üretimi ilk 2 ayda yüzde 33 arttı!

Türkiye'nin çimento üretimi 2021 yılı Ocak-Şubat döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 33,1 artışla 9,7 milyon tona yükseldi. İç satışlar ise yüzde 36 arttı.

Türkiye kripto para üretimi için düğmeye bastı!

Bitcoin'deki değer artışının hızlanmasıyla beraber Türkiye’de ve dünyada bu yatırım türüne ilgi artıyor. Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal, geçen yıl dijital para çalışmasını başlatacaklarını duyurdu...

Türkiye'nin petrol üretimi 22 milyon varili aştı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin petrol üretiminin 2020'de bir önceki yıla göre 1,5 milyon varil artarak 22 milyon varili aştığını bildirdi.

Şehirlerimiz akıllı şehirlere dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenen 2023'e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

Araplar gayrimenkulde rotayı Türkiye’ye çevirdi!

TÜRAP ve TurabExpo tarafından İstanbul’da düzenlenecek Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı ile Arap ülkesinden gelen bin 500 yatırımcı Türkiyede'ki konut üreticileriyle buluşacak.

Siemens Türkiye'de tramvay üretimi için fabrika kuracak!

Alman sanayi şirketi Siemens, tramvay üretimi için yaklaşık 30 milyon Euro yatırımla Gebze'de yeni bir montaj fabrikası kuracak.

TÜBİSAD’ın hazırlattığı Delloit raporuna göre e-ticaret 14 milyar’ı aştı!

Türkiyede internetten alışveriş yapan insan sayısı büyük bir hızla artıyor. Geçtiğimiz yıl, online satış pazarının ülke içindeki payı %1.3'le 14 milyar Türk lirasını buldu.

6 ayda 20 milyar kWh elektrik tüketildi!

TEİAŞ verilerine göre, Haziran ayında Türkiye'de üretilen toplam elektrik enerjisi miktarı da yüzde 3 artışla 20.187 milyar kWh oldu. Geçtiğimiz yıl Haziran ayında Türkiye'nin elektrik üretimi 19.556 milyar kWh seviyesindeydi.

Haziran ayında elektrik tüketimi yüzde 3 artışla 20.6 milyar kWh oldu!

TEİAŞ verilerine göre, Haziran ayında Türkiye'de üretilen toplam elektrik enerjisi miktarı da yüzde 3 artışla 20.187 milyar kWh oldu. Geçtiğimiz yıl Haziran ayında Türkiye'nin elektrik üretimi 19.556 milyar kWh seviyesindeydi.

türkiyede alimünyum üretimi Haberi

türkiyede alimünyum üretimi

Ülkemizde 4 milyar dolarlık cirosuyla en önemli sanayi kollarından biri haline gelen alüminyum, yüzde 100 geri dönüştürülebilir özelliği, enerji verimliliği ve çevreci avantajlarıyla inşaat sektöründeki yerini pekiştiriyor.



Yaşı 40’ın üstünde olanlar, alüminyumu ev eşyası olarak bilir. Çelik yaygınlaşmadan önce, alüminyum tencereler, tavalarla yapardık yemeklerimizi. Oysa o yıllarda da alüminyum, inşaattan uçak sanayisine kadar pek çok alanda kullanılan bir malzemeydi. Alüminyumun yaşamımızın değişik alanlarında bu denli yer alması, doğada bol miktarda bulunmasından kaynaklanıyor. Bir metal olan alüminyum, yeryüzünde oksijen ve silisyumdan sonra en çok bulunan üçüncü element aynı zamanda.


Alüminyum pek çok sektörün vazgeçilmez yapı taşı


Alüminyum, dünya ekonomisinde çok önemli bir yere sahip. Bakırdan daha ucuz olması, daha çok bulunması, işlenmesinin kolay ve yumuşak olması nedeniyle pek çok sektörde kullanılan alüminyum, günlük...