29 / 04 / 2024

türkiyede demiryolu ulaşımı

türkiyede demiryolu ulaşımı

Türkiye’nin raylı sistem yatırım projeleri, YHT projelerinin ihtiyaçları, 1 Mayıs 2013’te demiryolu taşımacılığının özel sektöre açılmasıyla birlikte çok sayıda lojistik şirketinin vagon siparişlerine başlaması sektörün yolunu açtı...

Sarıyer-Kilyos Tüneli'nin 2026'da bitmesi hedefleniyor! 'Sarıyer’e ulaşım süresi 35 dakikadan 5 dakikaya inecek'

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli'nin tamamlanmasıyla birlikte şehir içi imar yolları baypas edileceğini ve Sarıyer'e ulaşım süresinin 5 dakikaya kadar ineceğini söyledi. Tünelin 2026 yılında hizmete açılacağını belirtti.

Türkiye'de gıdaya ulaşım zorlaştı! En dip seviyeyi gördük

2023 yılı ile birlikte enflasyonunda yükselmesi gıda alımında ulaşımı zorlaştırdı. Türkiye, gıdada kendi kendine yetebilen ülkeler içinde Vietnam,  Ekvador ve Ürdün'ün akabinden 49'unculuğa düştü.

Book4stay Ulaşım Turizm Tanıtım Ve Reklam Anonim Şirketi kuruldu!

Book4stay Ulaşım Turizm Tanıtım Ve Reklam Anonim Şirketi Beykoz'da Necat Mert Özan ve Muhammet Emre Erdoğan ortaklığında kuruldu.

Türkiye'nin ulaşım ve iletişim altyapısına 1 trilyon 145 milyar TL'lik yatırım!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada 19 senede Türkiye'nin ulaşım ve iletişim altyapısına Bakanlığı tarafından yaklaşık olarak1 trilyon 145 milyar TL yatırım yapıldığını söyledi.

Türkiye ulaşım yatırımlarında gaza bastı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ulaşım yatırımlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Adil Karaismailoğlu, 2023 yılında demiryolu ağının 16 bin 775 kilometreye ulaşacağını belirtti.

Fatma Şahin: Türkiye'nin belediyecilik vizyonu akıllı şehirler ve akıllı ulaşım olmalı!

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin belediyecilik vizyonu yeşil ekonomi, akıllı şehirler ve akıllı ulaşım olmalı." dedi.

Yeni Zigana Tüneli kuzey-güney aksındaki önemli bir ulaşım ağı olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, inşaatı süren Yeni Zigana Tüneli ile ilgili "Ülkemizin en önemli, en büyük projelerinden bir tanesi, o da bölgeye çok büyük katkıda bulunacak. İnşallah kuzey-güney aksındaki önemli bir ulaşım ağı olacak" diye konuştu.

Türkiye'den akıllı ulaşım sistemlerinde atak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Türkiye'nin tüm ulaşım modlarına entegre, güncel teknolojileri kullanan, yerli ve milli kaynaklardan faydalanan, sürdürülebilir akıllı bir ulaşım ağı oluşturmak amacıyla eylem planı hazırladı. 

İstanbul'a yaptığımız ulaştırma yatırımının her biri dünya çapında eserler!

İstanbul Havalimanı 3. Bağımsız Pisti'nin açılış töreninde konuşan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İstanbul'a yaptığımız ulaştırma yatırımının her biri dünya çapında eserler" dedi.

Yusufeli Barajı'na ulaşım 39 tünelle sağlanacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu "Türkiye'nin en yüksek barajına ulaşımı sağlayacak 39 tünelin kazı destekleme imalatlarını tamamlama aşamasına getirdik. Hedefimiz 69,2 kilometrelik bu zor yolu 2021 yılı sonunda bitirerek hizmete açmak" diye konuştu. 

Geçim Yapı Taahhüt Ve Ulaşım Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Geçim Yapı Taahhüt Ve Ulaşım Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Abdulalim Geçim tarafından kuruldu.

Ulaşım sorununu Türkiye’de çözdük, İstanbul’da haydi haydi çözeriz!

Zeytinburnu İstasyon Meydanı'nda halka hitap eden AK Parti İBB Başkan Adayı Binali Yıldırım, Trafik ve ulaşımın İstanbul'un en büyük sorunu olduğunu ancak bu işi Türkiye'de çözüme kavuşturmuş kişinin İstanbul'da da bunu başaracağını söyledi...

Ulaştırma Bakanlığı'nın İstanbul için planladığı 14 yatırım!

Ulaştırma Bakanlığı ulaşım ve iletişim alanındaki ihtiyacı karşılamak için İstanbul'da 14 dev yatırım planlıyor. İşte Ulaştırma Bakanlığı'nın İstanbul için planladığı 14 yatırım...

türkiyede demiryolu ulaşımı Haberi

türkiyede demiryolu ulaşımı

Türkiye demiryolu sanayinde üretim üssü olmaya doğru hızla ilerliyor. Türkiye’nin raylı sistem yatırım projeleri, YHT projelerinin ihtiyaçları, 1 Mayıs 2013’te demiryolu taşımacılığının özel sektöre açılmasıyla birlikte çok sayıda lojistik şirketinin vagon siparişlerine başlaması sektörün yolunu açtı. Yetkililere göre önümüzdeki 10 yılda 50 bin vagon ve 1000 lokomotife ihtiyaç olacak. Tüm bu ihtiyaçları karşılamak için mevcut fabrikalar kapasite artırıyor, yeni üretim tesisleri kuruluyor. 


Üretim Anadolu'ya yayılıyor 


Son yıllarda demiryolu sanayinde üretim amaçlı çok sayıda yeni şirket kuruldu. Sektöre hızlı giren Kardemir, yüksek hızlı tren setleri üretebilecek teknolojiye ulaştı. Sakarya, Ankara, Konya ve Afyon’da yüksek hızlı tren hatlarında travers üreten fabrikalar kuruldu. Erzincan’da kurulan ray bağlantı elemanları fabrikası üretimin büyük kısmını ihraç ediyor. Yurtdışından temin edilen tekerlek takımlarının üretilmesi için Makine Kimya Endüstrisi...