28 / 04 / 2024

Türkiye'de gıdaya ulaşım zorlaştı! En dip seviyeyi gördük

Türkiye'de gıdaya ulaşım zorlaştı! En dip seviyeyi gördük

2023 yılı ile birlikte enflasyonunda yükselmesi gıda alımında ulaşımı zorlaştırdı. Türkiye, gıdada kendi kendine yetebilen ülkeler içinde Vietnam,  Ekvador ve Ürdün'ün akabinden 49'unculuğa düştü.



Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre, The Economist’in beslenme gereksinimlerinin karşılanmasıyla alakalı değerlendirmeler içeren Küresel Gıda Güvenliği Endeksi 2022 senesi neticeleri da açıklandı.

İLK ÜÇ: FİNLANDİYA, İRLANDA VE NORVEÇ

Bu araştırmaya göre dünyada gıdada kendi kendine yetebilen ilk 3 ülke Finlandiya, İrlanda ve Norveç olarak belirlendi.

Türkiye de gıdaya ulaşım zorlaştı! En dip seviyeyi gördük

Sıralamaya göre dünyanın 4’üncü gıdada kendi kendine yeten ülkesi Fransa, onu Hollanda ve Japonya izledi. Çok geniş verimli topraklara sahip Türkiye’nin  bu ülkelerin bi hayli gerilerde kalıyor olması dikkat çekti.

İlk 10’daki diğer ülkeler İsveç, Kanada, İngiltere ve Portekiz olarak sıralandı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön