28 / 04 / 2024

türkiyede enerji tasarrufu

türkiyede enerji tasarrufu

ARKAS'ın yapı sektöründeki iştiraki PonceBloc, Arkas Holding'de yapılan davetle İzmirli müteahhitlere tanıtıldı. PonceBloc, enerji talebinin hızla büyüdüğü Türkiye'de enerji tasarrufu, depreme dayanıklı ve yüzde yüz geri dönüştürülebiliyor...

Türkiye'de binalarda enerji hala verimli kullanılmıyor!

Sürdürülebilirlik Akademisinin Capatec'in desteğiyle yaptığı araştırmaya göre, Türkiye'de binalarda enerji hala verimli kullanılmıyor. Araştırmaya katılanların yüzde 71 'inin binasında yalıtım yok. 4 kişiden sadece 1'i binanın yalıtımına önem veriyor...

165 milyon varil petrol eşdeğeri enerji tasarruf edebiliriz!

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü, Genel Müdür Yardımcısı Erdal Çalıkoğlu, "Türkiye enerji verimliliğiyle ilgili alacağı önlemlerle enerjide her yıl en az 165 milyon varil petrol eşdeğeri tasarruf edebilir" dedi...

Sürdürülebilir binalarla yüzde 50 enerji tasarrufu sağlanıyor!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği ev sahipliğinde ve T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle düzenlenen Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’nde gayrimenkul sektöründe sürdürülebilirliğin önemi ve aciliyeti tartışıldı. Sürdürülebilir binalarla yüzde 50 enerji tasarrufu sağlandı

Tüpraş Enerji Girişimleri Anonim Şirketi kuruldu!

Tüpraş Enerji Girişimleri Anonim Şirketi Şişli'de İbrahim Yelmenoğlu, Doğan Korkmaz ve Levent Zağra ortaklığında kuruldu.

Almanya'dan kış aylarında enerji tasarrufu için 7 önlem! Rusya doğal gazının garantisi yok

Almanya’da mevcut hükümet, kış dönemine girmeden hemen önce kamu binalarında ısıtma ve aydınlatmaları kısıtlayan bir dizi enerji tasarrufu önlemine onay verdi. Hükümet, uygulamaya girecek önlemler ile doğal gaz kullanımını % 2 azaltmayı hedefliyor. 

Yalıtımda U değeriyle fazladan yüzde 28 enerji tasarrufu!

Ülkemizi 57 sene kadar önce yalıtımla tanıştıran lider markalar arasında yer alan İzocam, yalıtımda U değerinin iyileştirilmesiyle 2050 yılına kadar kadar yaklaşık yüzde 28 oranında fazladan enerji tasarrufu elde edilebileceğini bildirdi.

Pasif evlerle yüzde 90’a varan enerji tasarrufu sağlamak mümkün!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen pasif evlerle yüzde 90'a ulaşan enerji tasarrufu sağlanabiliyor. İşte konuyla ilgili merak edilen detaylar...

Enerji maliyetlerindeki artışla ısı yalıtımı yeniden gündeme geldi!

Dünyada artışa geçen enerji maliyetleri ardından konutlarda enerji tasarrufu için ısı yalıtımı yapılmasının önemi tekrardan anlaşıldı. Türkiye’nin sahip olduğu enerjisinin yaklaşık yüzde 40'nı binaları ısıtmak amaçıyla kullanıyor.

Konutlarda enerji tasarrufu için nelere dikkat edilmeli?

Konutlarda tüketilen enerji, sanayideki tüketimi solladı. VERİMDER İcra Kurulu Başkanı Emre Alkin, Türkiye'deki 20 milyon hanenin yüzde 80'inden fazlasının enerjiyi verimli kullanamadığını vurguladı.

Sursum Commodıtıes Enerji Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sursum Commodıtıes Enerji Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Tarkan Bayram tarafından kuruldu.

Sursum Commodıtıes Enerji Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sursum Commodıtıes Enerji Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Tarkan Bayram tarafından kuruldu.

Power Systems Enerji Tasarrufu Ürünleri Anonim Şirketi kuruldu!

Power Systems Enerji Tasarrufu Ürünleri Anonim Şirketi bugün Bakırköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile fevzi Sezer tarafından kuruldu.

Şekib Avdagiç: Türkiye enerji ve inşaattan ibaret değil!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç son dönemde inşaat ve enerji ile ilgili krediler konusunda sıkıntıların gündeme geldiğini söyleyerek "Tabii Türkiye, enerji ve inşaattan ibaret değil." dedi.

Kamu binaları için enerji tasarrufu genelgesi!

Kamu Binalarında Enerji Tasarrufu İle İlgili Genelge Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre; yıllık toplam enerji tüketimi 250 ton eşdeğer petrol veya toplam inşaat alanı 10 bin metrekarenin üzerinde bulunan kamu binalarında 2023 sonuna kadar asgari yüzde 15 enerji tasarrufu sağlanması hedefleniyor.

Kamu Binalarında Enerji Tasarrufu ile İlgili Genelge!

Kamu Binalarında Enerji Tasarrufu ile İlgili Genelge bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

türkiyede enerji tasarrufu Haberi

türkiyede enerji tasarrufu

ARKAS'ın yapı sektöründeki iştiraki PonceBloc, Arkas Holding'de yapılan davetle İzmirli müteahhitlere tanıtıldı. PonceBloc, enerji talebinin hızla büyüdüğü Türkiye'de enerji tasarrruftu, depreme dayanıklı ve yüzde yüz geri dönüştürülebilir özellikleriyle öne çıkıyor. Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde enerji talebinin hızla büyüdüğü de göz önüne alındığında, enerji tasarruflu yapı malzemeleri ön plana çıkıyor. Türk inşaat sektörünün yeni yapı elemanı olarak hafifliği île devrim yaratacak olan PonceBloc; Atman teknolojisi ve dizaynı ile Kayseri'de üretiliyor. Ponzadan üretilen PonceBloc, hafifliğinin yanı sıra çevreci, yüzde yüz geri dönüştürülebilir doğal bir ürün. Üstün ısı ve ses yalıtım performansına sahip PonceBloc, kolay uygulama imkanı ve uzun yapı ömrü ile de fark yaratıyor. Ayrıca, nüfusunun yüzde 951 deprem tehdidi altında yaşayan Türkiye için devrim niteliğinde. Sadece 4,9 kilo ağırlığındaki...