02 / 10 / 2024

türkiyede gayrimenkul alımı

türkiyede gayrimenkul alımı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı verilerine göre, yabancılara Türkiye'den yılın 5 ayında 12 bin 543 taşınmaz satıldı. TÜRKİYE'de yılın 5 ayında 12 bin 485 yabancıya, 12 bin 543 gayrimenkul satışı yapıldı.

Emlak alım-satım harcına yeni düzenleme geliyor! İndirim için yasa tasarısı sunulacak!

Ak Parti hükümeti, gayrimenkul alım satımındaki tapu harç oranlarında indirime gidilmesi için yasa teklifi sunacak. İşte konu ile ilgili son dakika detayları….

Gayrimenkul alım satımında tapudaki değeri ile piyasa değeri arasındaki fark neden oluşur?

Tapuda beyan edilen değer ile gerçek piyasa değeri arasında fark olması gayrimenkul alım-satımında sıkça karşılaşılan bir durum olduğunu söyleyen Gayrimenkul uzmanı Ceyda Ufuk, neden böyle bir sonucun ortaya çıktığını açıkladı.

TÜBİTAK personel alımı yapacak! Hangi kadrolara kaç kişi alınacak?

TÜBİTAK tarafından 38 personel alımı yapılacağı açıklandı. Hangi kadrolara alım yapılacak? Adaylarda aranan nitelikler neler? Başvurular nereden ve nasıl yapılacak?

TÜRKSAT personel alımı yapacağını açıkladı! Birçok kadro ve pozisyona personel alımı...

TÜRKSAT tarafından pek çok kadroya ve pozisyona personel alımı yapılacağı duyuruldu. Buna göre, hangi kadrolara personel alınacak? Başvuru genel şartları neler? Adaylarda aranan nitelikler neler? 

Türklerin yurt dışı gayrimenkul alımı yılın ilk beş ayında yüzde 51 artarak 1 milyar doları geçti!

Türklerin yurt dışı gayrimenkul alımları giderek daha artıyor. Bu yılın ilk beş ayında yurt dışı gayrimenkul alımı yüzde 51 artışla 1 milyar doları aştı.

TÜRKSAT personel alımı yapacağını duyurdu!

TÜRKSAT tarafından pek çok kadroya personel alımı yapılacağı açıklandı. Hangi kadrolara personel alımı yapılacak ve başvuru genel şartları neler? Adaylarda bulunması gereken başvuru nitelikleri neler?

THY açıkladı! Kabin memuru alımı için son gün...

Türk Hava Yolları (THY), büyüme hedefleri kapsamında, tecrübesiz kabin memuru alımı için açtığı işe alım ilanında başvurular için son gün olduğunu açıkladı.

Türklerin yurt dışı gayrimenkul alımları yüzde 62 arttı! 597 milyon dolarlık alım yapıldı!

Türklerin yurt dışında gerçekleştirdiği gayrimenkul alımları 2024 yılının ilk üç ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 62 artış göstererek 597 milyon dolara çıktı. 

Türksat personel alımı yapacağını duyurdu! Hangi şartlarda kaç personel alınacak?

Türksat tarafından farklı kadrolarda istihdam edilmek için personel alımı yapılacağını duyurdu. Peki, hangi pozisyonlara personel alınacak? Başvurular nereden ve nasıl yapılacak? Başvuru şartları neler?

Türkiye'de fiyatlar uçtu: Türklerin yurt dışında gayrimenkul alımı 2023'te resmen katlandı!

Türkiye'de konut sahibi olmanın zorlaştığı ifade edilirken, Türklerin de yurt dışına kaçmaya başladığı belirtiliyor. Yurt dışında gayrimenkul alımı 2023'te patladı. İşte ayrıntılar...

Gayrimenkul alım satımında dikkat! Yanlış beyan verenler yandı! Cezası büyük...

Gayrimenkul alım satımında Gelir İdaresi tarafından alınan vergi beyanı konusunda yanlış beyanda bulunanlarda vergi kaçırmayla ilgili bir çalışma başlatıldı.

Yunanistan ‘altın vize’ için gayrimenkul alım sınırını 500 bin Euro'ya çıkarmayı planlıyor!

Yunanistan'da 'altın vize’ 5 senelik oturum izninin dışında sahiplerine Schengen bölgesi içinde vizesiz seyahat hakkı, Yunanistan'da iş kurma ve eğitim hakkı da tanıyor. Yunanistan ‘altın vize’ için gayrimenkul alım sınırını 500 bin Euro'ya çıkarmayı planlıyor...

Tapu sahipleri dikkat! Gayrimenkul alım-satımında 3 boyutlu döneme geçiliyor!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından uygulanacak olan ve pek çok kişiyi de yakından ilgilendiren değişikliğe göre gayrimenkul alım-satım işlemlerinde ve tapu süreçlerinde 3 boyutlu döneme geçilecek.

türkiyede gayrimenkul alımı Haberi

türkiyede gayrimenkul alımı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı verilerine göre, yabancılara Türkiye'den yılın 5 ayında 12 bin 543 taşınmaz satıldı. TÜRKİYE'de yılın 5 ayında 12 bin 485 yabancıya, 12 bin 543 gayrimenkul satışı yapıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Mütekabiliyet Yasası'nın da çıkmasının ardından yabancılar Türkiye'den yüksek sayıda gayrimenkul aldı. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün sadece yabancı uyrukluları baz alarak hazırladığı rapora göre, yılın 5 ayında 104 ülke vatandaşına Türkiye'den taşınmaz satıldı. Bu dönemde, 12 bin 485 yabancıya 2 bin 111 arsa ve 10 bin 432 konut olmak üzere 12 bin 543 gayrimenkulün satışı yapıldı. 

Türkiye'den en çok gayrimenkul alanların başında Rus vatandaşları geldi. Ruslar 55 arsa, bin 580 konut olmak üzere toplam bin 635 gayrimenkulle ilk sırada yer aldı. 

Rusları, Almanya,...