28 / 04 / 2024

türkiyede gayrimenkul pazarı nasıl gelişir

türkiyede gayrimenkul pazarı nasıl gelişir

Gayrimenkul İçin Strateji Platformu (GİSP) Başkanı Gürler Ünlü, Türkiye gayrimenkul piyasasının gelişip dünya standartlarına gelebilmesi için bireysel satışlar yerine kurumsal büyük yatırımcılara satışın gerçekleştirilmesi gerektiğini vurguluyor.

Ofis kiralarında deprem! Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü raporu yayınlandı! Ofis kiraları arttı mı?

JLL Türkiye, 2022 Yarıyıl Türkiye Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü araştırma raporu açıklandı. Ofis kiraları arttı mı? İşte 2022 Yarıyıl Türkiye Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü araştırma raporunda yer alan o veriler...

Realtyplus Türkiye Gayrimenkul pazarında!

İspanya merkezli yeni nesil emlak pazarlama zinciri Realtyplus, Türkiye Gayrimenkul pazarında yerini aldı.

Türkiye gayrimenkul sektöründe ciddi pazar! 

Yabancı vatandaşların Türkiye'den konut alımları her geçen gün artıyor. PWC Türkiye Gayrimenkul Sektörü Lideri Ersun Bayraktaroğlu,Türkiye'nin gayrimenkulde önemli pazarlardan biri olduğunu dile getirdi.

Tıhama Gayrimenkul Danışmanlık Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tıhama Gayrimenkul Danışmanlık Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 300 bin TL sermaye bedeli ile Ahmad Süleyman tarafından kuruldu.

Yabancı yatırımcıların adresi Türk gayrimenkul sektörü oldu!

Konut satışlarıyla ilgili önemli açıklamalar yapan Acce Luxury Homes Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dilber, "Yabancı yatırımcıların adresi Türk gayrimenkul sektörü oldu" dedi.

Cns Plus Yapı Taahhüt Ve Gayrimenkul Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Cns Plus Yapı Taahhüt Ve Gayrimenkul Sanayi Ticaret Limited Şirketi Bağcılar’da   500  bin TL sermaye bedeli  ile Mahsun Caniş tarafından kuruldu.

Elıtıx Gayrimenkul Yatırım İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Elıtıx Gayrimenkul Yatırım İç Ve Dış Ticaret  Limited Şirketi  Bahçelievler’de  1 milyon TL sermaye bedeli  ile Sedat Cankesen tarafından kuruldu.

T Turizm Gayrimenkul Danışmanlığı Limited Şirketi kuruldu!

T Turizm Gayrimenkul Danışmanlığı Limited Şirketi Beyoğlu'nda 100 bin TL sermaye bedeli ile Tuba Karaduman tarafından kuruldu.

Türkiye Gayrimenkul Pazarı Görünümü 2020 yıl sonu raporu!

Cushman & Wakefield "Türkiye Gayrimenkul Pazarı Görünümü 2020 Yıl Sonu" raporuna göre, 2020 son çeyrekte kiralama anlaşmaları bir önceki çeyreğe ve yıla göre düşüş eğilimine gösterirken, yapı izinlerinde yaklaşık iki katı olarak belirgin bir artış kaydedildi.

EBRD Gayrimenkul ve Turizm Ekibi: Türkiye, çok cazip gayrimenkul pazarına sahip!

EBRD Gayrimenkul ve Turizm Ekibi Direktör Yardımcısı Stepanova, "Türkiye, gayrimenkul alanında yabancı yatırımcı açısından son derece cazip bir pazara sahip ve Kovid-19 salgınına rağmen bu cazibesini korumaya devam ediyor." diye konuştu.

Türkiye gayrimenkul pazarında Çin atağı!

Türkiye’den gayrimenkul alan yabancılarda Çinliler öne çıkmaya başladı. Pandemi döneminde dahi 500 konut aldılar. Yatırım danışmanı Hakan Bucak, “Oluk oluk geliyorlar, 5 yıl sonra da burada üretime başlayacaklar” dedi.

Türkiye gayrimenkul yatırımında güvenli liman oldu!

ART Group Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Taşkın, "Türkiye, gayrimenkul yatırımında da ön plana çıkıyor. Yabancı alıcı gayrimenkul yatırımlarını Türkiye’ye kaydırıyor" dedi...

Türkiye gayrimenkul pazarında yükseliyor!

"Yabancılar İçin En İyi 25 Emlak Pazarı" başlıklı araştırmaya göre Türkiye, dünya genelinde belirlenen en iyi 25 emlak pazarı sıralamasında 14. sırada oldu...

türkiyede gayrimenkul pazarı nasıl gelişir Haberi

türkiyede gayrimenkul pazarı nasıl gelişir

Hızla büyüyen Türkiye gayrimenkul pazarı artık fark yaratan enstrümanlara ihtiyaç duyuyor. Son dönemde gayrimenkul yatırım fonları, otel odası satışı gibi farklı enstürmanlar geliştirilse de sektör hala yeni enstrüman beklentisi içerisinde. Gayrimenkul İçin Strateji Platformu (GİSP) Başkanı Gürler Ünlü, Türkiye gayrimenkul piyasasının gelişip dünya standartlarına gelebilmesi için bireysel satışlar yerine kurumsal büyük yatırımcılara satışın gerçekleştirilmesi gerektiğini vurguluyor.


Türkiye pazarında yatırım yönetimi sisteminin kullanılmasının verimli yatırımları getireceğini belirten Ünlü, önümüzdeki dönemde bitmiş binaların, atıl durumda olan yatırımların yönetilip daha iyi değerlendirilmesine ilişkin sistemlerin de Türkiye'de uygulanacağını söylüyor. Ünlü, gayrimenkulde tapu yerine kira, gayrimenkul sertifikası, GY0 hissesi gibi yatırım araçlarının aktif hale getirilmesinin hem yatırımcı şirketlere hem de bireysel yatırımcılara daha kolay ve daha güvenli yatırım fırsatları sunabileceğini de vurguluyor. Türkiye'de son dönemde...