13 / 05 / 2024

Türkiyede havada trafik

Türkiyede havada trafik

Türkiye'de havada trafik yüzde 30 arttı. Ukrayna sınırlarında düşürülen Malezya uçağı ve İsrail’in Gazze saldırıları nedeniyle güvenli uçuş trafiği Türkiye üzerine kayarken, havada trafik yüzde 30 arttı.

25 milyon araç sahibine kötü haber geldi! Trafik sigortasına her ay otomatik zam yapılacak!

25 milyon araç sahibine kötü haber geldi. Geçtiğimiz Şubat ayında yüzde 20 oranında zamlanan zorunlu trafik sigortasına her ay düzenli olarak yüzde 2.25 otomatik zam yapılacak ve böylelikle yıllık zam yüzde 51’i bulacak.

Citycoco ile yakıt derdi yok! İşte Citycoco elektrikli scooter-bisiklet modelleri ve Mart 2022 fiyat listesi…

Her geçen gün giderek artan yakıt zamları ve trafik yoğunluğuna alternatif çözümler bulunmaya devam ediliyor. Birçok marka bu yönde tasarımlara imza atarken şehir içi elektrikli araçlar yaygınlaşıyor. Citycoco elektrikli scooter-bisiklet modelleri ve fiyatlarını yazımızda bulabilirsiniz…

Mimar Arslan Adnan Türkoğlu trafik kaza geçirdi!

Eski Çorum Milletvekili Mimar Arslan Adnan Türkoğlu, geçirdiği trafik kazası sonucu hastanede tedavi altına alındı.

Şehirlerimiz akıllı şehirlere dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenen 2023'e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

Araplar gayrimenkulde rotayı Türkiye’ye çevirdi!

TÜRAP ve TurabExpo tarafından İstanbul’da düzenlenecek Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı ile Arap ülkesinden gelen bin 500 yatırımcı Türkiyede'ki konut üreticileriyle buluşacak.

Dün deniz, kara ve havada trafik durma noktasına geldi!

Kurban Bayramı’nı memleketleri ya da tatil yörelerinde geçirmek isteyenlerin büyük kentlerden çıkışıyla perşembe gecesi başlayan ‘çıldırtıcı’ trafik yoğunluğu, dün de devam etti. Trafik birçok yerde durma noktasına geldi.

Türkiye hava trafik artışında Avrupa birincisi!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Avrupa'da günlük ortalama hava trafik artışında Türkiye'nin birinci sırada yer aldığını bildirdi. Türkiye'yi, Ukrayna, Hollanda, Romanya ve Norveç takip ediyor

Türkiye hava trafik artışında lider!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı'nın (EUROCONTROL) Performans Değerlendirme Komisyonu, her yıl yayımladığı raporlarda, Türkiye hava trafik artışında lider...

Havada trafik yoğunluğu artacak!

Havada trafik yoğunluğu artacak. Uluslararası Sivil Havacılık Organizasyonu ( ICAO ), 2016'da dünya yolcu trafiğinin yüzde 6,5, yük trafiğinin ise yüzde 4,4 büyüyeceğini öngörüyor.

Türkiye'de havada trafik yüzde 30 arttı!

Türkiye'de havada trafik yüzde 30 arttı. Ukrayna sınırlarında düşürülen Malezya uçağı ve İsrail’in Gazze saldırıları nedeniyle güvenli uçuş trafiği Türkiye üzerine kayarken, havada trafik yüzde 30 arttı.

TÜBİSAD’ın hazırlattığı Delloit raporuna göre e-ticaret 14 milyar’ı aştı!

Türkiyede internetten alışveriş yapan insan sayısı büyük bir hızla artıyor. Geçtiğimiz yıl, online satış pazarının ülke içindeki payı %1.3'le 14 milyar Türk lirasını buldu.

Didem Erendil Tüzer: Türkiyede yatırımcılar çeşitlenmeye başladı!

Cushman&Wakefield Yatırım ve Sermaye Piyasaları Direktörü Didem Erendil Tüzer, geçtiğimiz gün düzenlenen “ Küresel Ekonomik Gelişmeler Sonrası Türkiye Gayrimenkul Piyasası ” panelinde yatırımcıların çeşitlenmeye başladığını duyurdu...

Adana'daki trafik sorunu işyeri kapattırıyor!

Kasım ayında trafikteki araç sayısı, bir önceki aya göre yüzde 0.48 lik arttı. Artan araç sayısı, trafikte de yoğunluğunu da arttırdı. ATO'nun yaptığı bir araştırma, kentteki trafik sorununun esnafa işyeri kapattırdığını ortaya koydu

Türkiyede havada trafik Haberi

Türkiyede havada trafik

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye hava sahasını kullanan günlük transit uçak trafiğinin 850’den 1.100’e çıktığını söyledi. Bakan Elvan’ın açıkladığı rakamlardan hareket edildiğinde, havadaki trafik, Türkiye’nin Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyet Teşkilatı’ndan (Eurocontrol) alacağı parayı da artırdı. Eurocontrol’ün belirlediği fiyatlara göre Türkiye hava sahasını kullanan her uçak yaklaşık bir bedel ödüyor. Bu rakam uçağın ağırlığı ve Türkiye hava sahasını ne kadar kullandığına göre değişse de ortalama 120 Euro’dan hareket edildiğinde daha önce Türkiye hava sahasının kullanılması için Eurocontrol’den alınması gereken 102 bin Euro iken, artan trafik ile 132 bin Euro’ya çıkmış durumda. Yani günlük ortalama 30 bin Euro’luk bir fark oluşmuş durumda.


1300 ÇALIŞANA DAĞITILIYOR


Ödenen bu bedeller Eurocontrol’ün Brüksel’deki havuzunda toplanıyor. Bu paraların önemli bir kısmı, havacılık kurumlarında çalışan...