03 / 05 / 2024

türkiyede havayolu yolcu sayısı

türkiyede havayolu yolcu sayısı

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, Türkiye' de havayolu yolcu sayısının, bu sene sonu itibarıyla 152 milyona ulaşacağını tahmin ettiklerini bildirdi....

DHMİ: Bu yılın ilk 10 ayında havayolu yolcu sayısı yüzde 18,9 yükseldi

Türkiye genelinde bu senenin ilk 10 aylık döneminde havalimanlarında ağırlanan yolcu sayısı geçen seneye oranla yüzde 18,9 yükselerek 184 milyon 836 bin 400'e yaklaştı. İşte haberin ayrıntıları...

Türkiye’nin incisi Sabiha Gökçen Havalimanı’nın dünyaya açılan kapıları çoğaldı

Dış hatlar yolcusu % 125 artış gösteren İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nda, iç hatlarda bulunan kapılardan bazıları dış hatlar kapısına dönüştürülerek yolcu akışına hız kazandırmış oldu. İşte detaylar…

Şehirlerimiz akıllı şehirlere dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenen 2023'e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

Araplar gayrimenkulde rotayı Türkiye’ye çevirdi!

TÜRAP ve TurabExpo tarafından İstanbul’da düzenlenecek Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı ile Arap ülkesinden gelen bin 500 yatırımcı Türkiyede'ki konut üreticileriyle buluşacak.

Havayolu şirketleri 3. havalimanını sabırsızlıkla bekliyor!

Türk havayolu şirketleri, 3. havalimanının hayata geçirilmesiyle İstanbul'un havacılık açısından konumunun daha da güçleneceğini ve Türk havacılık sektörünün öneminin daha da artacağını bildirdi.

Havalimanı yolcu trafiği yüzde 13,2 arttı!

Bakan Lütfi Elvan, Türkiye genelinde havalimanlarından 2014 yılında hizmet alan havayolu yolcu sayısının 166 milyonu, uçak trafiğinin ise 1,6 milyonu geçerek havacılıkta tüm zamanların rekorunun kırıldığını bildirdi.

Türkiye'de havalimanlarından 155 milyon yolcu geçti!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, kasım ayına ait havayolu yolcu ve uçak trafiği istatistiklerini açıkladı.Türkiye geneli havalimanlarından hizmet alan yolcu sayısı, 11 aylık dönemde 155 milyonu geçti.

Havayolu yolcu sayısı 155 milyonu geçti!

DHMİ Genel Müdürlüğü, kasım ayına ait havayolu yolcu ve uçak trafiği istatistiklerini açıkladı. Buna göre, Türkiye geneli havalimanlarından kasımda hizmet alan yolcu sayısı 11 milyonu, 11 aylık dönemdeki toplam yolcu sayısı ise 155 milyonu geçti.

Havayolu yolcu sayısı 155 milyonu geçti!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, kasım ayına ait havayolu yolcu ve uçak trafiği istatistiklerini açıkladı. Türkiye geneli havalimanlarından hizmet alan yolcu sayısı, 11 aylık dönemde 155 milyonu geçti.

Havayolu yolcu sayısı 144 milyonu aştı!

Ekim ayına ait havayolu yolcu ve uçak trafiği istatistiklerini açıkladı.Türkiye geneli havalimanlarından hizmet alan yolcu sayısı, ekimde 15 milyon 215 bin 940, yılın 10 ayında ise 144 milyon 28 bin 880 oldu.

Türkiye'de havayolu yolcu sayısı 10 ayda 144 milyonu geçti!

DHMİ, Türkiye geneli havalimanlarından hizmet alan yolcu sayısının, ekimde 15 milyon 215 bin 940, yılın 10 ayında ise 144 milyon 28 bin 880 olduğunu açıkladı...

Havayolları yolcu sayısı 144 milyonu geçti!

Türkiye'de havalimanları yolcu sayısı, Ekim'de 15 milyon 215 bin 940, yılın 10 ayında ise 144 milyon 28 bin 880 oldu. Ekim ayına ait havayolu yolcu ve uçak trafiği istatistikleri açıklandı.

Havayolu yolcu sayısı 144 milyonu aştı!

Havayolu yolcu sayısı 144 milyonu aştı. Türkiye geneli havalimanlarından hizmet alan yolcu sayısı, ekimde 15 milyon 215 bin 940, yılın 10 ayında ise 144 milyon 28 bin 880 oldu.

türkiyede havayolu yolcu sayısı Haberi

türkiyede havayolu yolcu sayısı

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, Türkiye'de havayolu yolcu sayısının, bu sene sonu itibarıyla 152 milyona ulaşacağını tahmin ettiklerini bildirdi. 


Türk Hava Kurumu Üniversitesince "Sivil Havacılık Sektörü, Teknolojileri ve Eğitimi Paneli" düzenlendi. 


Birdal, buradaki konuşmasında, 7 Aralık'ın Dünya Sivil Havacılık Günü olduğunu belirtti. Türk sivil havacılığının 1933 yılında bu serüvene başladığını ifade eden Birdal, o tarihten bu yana çok şeyin değiştiğini ve geliştiğini söyledi. Birdal, "Ama bu gelişmenin en baş döndürücü kısmı son 10 yılda gerçekleşti. Bugün havacılıktaki odak noktaları batıdan doğuya doğru kayıyor ve bunun son yerleştiği bölge, bizim içinde bulunduğumuz bölge" diye konuştu. 


Türkiye'de bulunan 52 havalimanından 50'sinin DHMİ Genel Müdürlüğü tarafından işletildiğini veya kiralama suretiyle çeşitli firmalara işlettirildiğini belirten Birdal, "Türkiye'de havayolu yolcu sayısının bu sene...