16 / 05 / 2024

türkiyede huzur evleri

türkiyede huzur evleri

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bir süredir yaşlı bakımı için alternatif modeller üzerine çalışılıyor. Yeni huzurevlerinde verilen hizmetler beş yıldızlı otelleri aratmıyor. 

Bu kıyaslama çok konuşulur: Avrupa'da insanların evleri güzel arabaları vasat, Türkiye'de evleri yok ama arabaları lüks!

Kripto fenomeni Murat Ali Calman, resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Avrupa'da insanların evleri çok güzel ancak bindikleri arabaların vasat olduğunu söyleyerek, "Türkiye'de birçoğunun evi yok ama araba lüks." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de evleri yenilenen insan sayısı Yunanistan'ın nüfusuna denk!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum,  Türkiye'de evleri yenilenen insan sayısının Yunanistan'ın nüfusuna denk olduğunu söyledi.

TOKİ evleri borcu bitmeden kiraya verilir mi?

TOKİ sosyal konut projelerinin ilk temelleri geçtiğimiz gün atıldı. Sosyal konutlara başvuru yapanlar, bu evlere dair bazı araştırmalar yapıyor. Araştırmalarda “TOKİ evleri borcu bitmeden kiraya verilir mi?” sorusu da yanıt bekleyenler arasında bulunuyor.

Banu Evleri Ispartakule 4 nerede? Banu Evleri Ispartakule 4 fiyat listesi!

Banu Evleri Ispartakule 4 nerede sorusunun yanıtı ve Banu Evleri Ispartakule 4 fiyat listesi haberimizde yer alıyor. İşte Banu Evleri Ispartakule 4 ile ilgili merak edilen detaylar...

Üsküdar Erguvan Evleri dönüşüm projesi ay sonunda teslim!

İstanbul Üsküdar'da hayata geçirilen çalışmalar hakkında bilgi veren Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen Erguvan Evleri Kentsel Dönüşüm Projesi'nin tamamlandığını dile getirerek evlerin Haziran sonunda teslim edilecek. 

Kayıt dışı kiralanan evlere pankartlı önlem!

İstanbul Fatih Belediyesi ilçe genelinde kayıt dışı kiralanan evleri kiralamak için sokak aralarına pankart asarak vatandaşlardan ihbar talebinde bulundu.

Şehirlerimiz akıllı şehirlere dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenen 2023'e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

Araplar gayrimenkulde rotayı Türkiye’ye çevirdi!

TÜRAP ve TurabExpo tarafından İstanbul’da düzenlenecek Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı ile Arap ülkesinden gelen bin 500 yatırımcı Türkiyede'ki konut üreticileriyle buluşacak.

Sur Yapı Mutlu Evler Türkiye Topkapı Evleri fiyat listesi!

Kasım 2019 tarihinde teslimlerin yapılması planlanan Topkapı Evleri  224 konut ve 29 ticari üniteden oluşuyor. Sur Yapı Mutlu Evler Türkiye Topkapı Evleri fiyat listesi 457 bin TL'den başlıyor. 

Türk Telekom evleri akıllandıracak!

Uluslararası Akıllı Şehirler Konferansı, Akıllı Şehirler: 360" temasıyla düzenlendi. Türk Telekom, Türkiye’yi, araçların, evlerin, okulların, şirketlerin ve şehirlerin akıllandığı bir geleceğe taşımayı amaçlıyor.

TOKİ Kahramanmaraş Türkoğlu Evleri kurası 5 Mayıs'ta!

TOKİ Kahramanmaraş Türkoğlu Evleri kurası 5 Mayıs'ta saat: 10.00’da yapılacak. Toplamda 75 adet dairen emekliler için satışa çıkarıldığı projede taksitler 382 TL 'den başlıyor.

Eskişehir Tepebaşı Aşağısöğütönü TOKİ Evleri satılık!

Eskişehir Tepebaşı Aşağısöğütönü TOKİ Evleri satılık toplam 250 adet daire emekliler için satışa çıkarıldı. Kura çekilişinin 22 Nisan 2016 tarihinde yapılacağı projede daireler 2+1 olarak tasarlandı.

TOKİ Kahramanmaraş Türkoğlu Evleri başvuruları 2016!

TOKİ Kahramanmaraş Türkoğlu Evleri başvuruları için bedel 500 TL olarak kabul edilecek. Toplam 75 adet konutun satışa çıkarıldığı projede fiyatlar 114 bin 453 TL'den başlıyor.

türkiyede huzur evleri Haberi

türkiyede huzur evleri

Para Dergisi'nde yer alan habere göre; Geçmişte huzurevlerinin olumsuz bir imajı vardı. Ama devir değişti. Yeni huzurevlerinde verilen hizmetler beş yıldızlı otelleri aratmıyor. Yaşlanan nüfus bu alana yönelik yatırımlar için daha gidilecek çok yol olduğunu gösteriyor.


İNSANIN en doğal korkularından birisi olsa gerek, “yaşlanınca ne olacağım?” sorusu. Özellikle gelir dağılımının bozuk olduğu ve sosyal güvenceden yoksun toplumlarda bu konu çok daha önemlidir. Çünkü düzenli gelir elde edememe çağı olarak da tanımlanan yaşlılıkta emeklilik geliri olmayanları çok ama çok zorlu bir süreç bekler. 
 
Gelişmiş ülkelerde kamu otoritelerince yönetilenler ve özel sektör çözümleri olmak üzere iki tür yaygın olarak bulunurken, gelişmekte olan ülkelerde her iki çözümün sunulduğu örnekler oldukça sınırlıdır.

“Orta sınıf” olarak adlandırılan gelir düzeyine sahip insan sayısı artınca, huzurlu...