16 / 05 / 2024

türkiyede konutların metrekaresi ne kadar

türkiyede konutların metrekaresi ne kadar

TKFE, 2013 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 0,73 oranında artarak 143,25 olarak gerçekleşti. Bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 13,04 oranında artan TKFE, aynı dönemde reel olarak yüzde 4,95 oranında arttı...

AKTOB Başkanı: Kayıt dışı ve fahiş fiyatlarla konutların kiraya verilmesinde özellikle mücadele ettik!

Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, turizm sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. AKTOB Başkanı Kavaloğlu, kayıt dışı ve fahiş fiyatlarla konutların kiraya verilmesinde özellikle mücadele ettiklerini söyledi.

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin kanun teklifi genel kurulda yasalaştı! Yasada 100 gün detayı!

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik yasa teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Bir kerede 100 günden fazla süreli gerçekleşen kiralamalar kapsam dışında tutuldu.

Kamu konutlarının 2023 kira bedelleri açıklandı! Metrekaresi kaç TL oldu?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan Milli Emlak Genel Tebliği, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Türlerine göre kamu konutlarının metrekare kira bedeli ne kadar oldu?

Arnavutluk Laç'taki deprem konutları teslim töreni bugün yapılacak!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk'ta 2019'da meydana gelen deprem felaketinde evlerini kaybeden aileler için Türkiye tarafından Laç şehrinde inşa edilen konutların teslim törenine katılmak üzere şehre gitti.

Türkiye'deki konutların yüzde 59.80'i deprem sigortalı!

Türkiye'de DASK'ın kurulduğu Eylül 2000'den bu yana meydana gelen depremler sonrasında hasar sahiplerine 1 milyar 128 milyon lira ödeme yapıldı. Deprem ülkesi olan Türkiye'de konutların yüzde 59.80'i deprem sigortalı.

Türkiye'nin Arnavutluk'ta inşa ettiği deprem konutlarının teslimi yapıldı!

Arnavutluk'ta yaşanan 6.3 şiddetindeki depremde 17 bin kişi evlerini terk etmişti. Türkiye, Arnavutluk'ta yaşanan deprem sonrasında 522 adet deprem konutu inşa etti. Konutların teslimleri gerçekleştirildi.

Isı yalıtımı konutların değerini artırıyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen ısı yalıtımı konutların değerini de artırıyor...

Türkiye konutların yüzde 35'i çürüme tehlikesi altında!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 2020 yılına ilişkin Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması'nın sonuçlarına göre; Türkiye'de bulunan konutların yüzde 35'i çürüme tehlikesiyle karşı karşıya. 

Türkiye'deki konut miktarı ve konutların niteliğinin belirlenmesi için önerge verildi!

Türkiye'deki konut miktarı ve konutların niteliği konusunda yaşanan sorunların tespit edilmesi için meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi.

Türkiye'nin ilk 'Akıllı ve Güvenli Şehri'ndeki yeni etap konutlarının temeli yarın atılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Esenler Belediye Başkanı M.Tevfik Göksu, Esenler'de önce "Sıfır Atık" projesi kapsamında geri dönüşümden elde edilen 500 bin defteri öğrencilere dağıtacak, sonrasında da Türkiye'nin ilk 'Akıllı ve Güvenli Şehri'ndeki yeni etap konutlarının temelini atacak.

Türkiye'deki konutların yüzde 54'ü DASK güvencesinde!

DASK Yönetim Kurulu Başkanı Mete Güler, Türkiye'nin deprem sigortası karnesini açıkladı. Güler, Türkiye'deki konutların yüzde 54'ünün deprem sigortasının bulunduğunu ifade etti...

Konutların yaş ortalaması düştü!

Emlak sektörünü tek bir çatı altında buluşturan Hürriyet Emlak, Türkiye ve İstanbul'da yer alan konutların yaşlarını inceledi...

TOKİ'nin boş konutlarının yurda dönüştürülmesi için teklif verildi!

TOKİ'nin boş konutlarının yurda dönüştürülmesi için hazırlanan 2985 Sayılı Toplu Konut Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi meclise sunuldu...

türkiyede konutların metrekaresi ne kadar Haberi

türkiyede konutların metrekaresi ne kadar


Türkiye Konut Fiyat Endeksi (TKFE), 2013 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 0,73 oranında artarak 143,25 olarak gerçekleşti. Bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 13,04 oranında artan TKFE, aynı dönemde reel olarak yüzde 4,95 oranında arttı. Metrekare başına konut değeri olarak hesaplanan birim fiyatlar 2012 yılı Ekim ayında metrekaresi 1.140,21 TL iken 2013 yılı Ekim ayında metrekaresi 1.281,19 TL olarak gerçekleşti. 


Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) İstatistik Genel Müdürlüğü Reel Sektör Verileri Müdürlüğü, 2013 yılı Ekim ayına ilişkin Konut Fiyat Endekslerini paylaştı. Türkiye genelinde, 29 ilde son iki yılda yapımı gerçekleşen konutların değerleme raporları analiz edilerek hesaplanan TYKFE, 2013 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 0,72 oranında artarak 143,39 düzeyinde gerçekleşti. Endeks bir önceki yılın...