23 / 05 / 2024

türkiyede korelilerin ziyaret ettiği bölgeler nereler

türkiyede korelilerin ziyaret ettiği bölgeler nereler

Anadolu Varlıkları'nı tanıyalım turları kapsamında geçen yıl Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Side Antik Kent ile UNESCO koruması altında bulunan Kaş'ın Kınık beldesi Xanthos Antik Kent'i 32 bin Güney Koreli turistin ziyaret ettiği bildirildi...

Türkiye'ye gelen yabancı turist sayısı ocak ayında artış gösterdi

2024 senesi Ocak ayında Türkiye'yi ziyaret eden yabancı sayısı geçen senenin aynı ayına oranla yüzde 2,05 artış gösterdi. Buna göre, ocak ayında en fazla ziyaretçi gönderen ülkeler sıralamasında Rusya Federasyonu 230 bin 579 kişi ile ilk sırayı almış oldu.

Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısı 10 ayda 44 milyonu aştı!

Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısı 10 ayda 44 milyonu aştı. Turist sayısı geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 11,58 artış gösterdi.

Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi çok yakında açılacak!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açılış öncesi Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi’ne ziyaret gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cumhurbaşkanlığı Kütüphanemiz çok yakında milletimizin hizmetinde olacak.” dedi…

Şehirlerimiz akıllı şehirlere dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenen 2023'e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

Araplar gayrimenkulde rotayı Türkiye’ye çevirdi!

TÜRAP ve TurabExpo tarafından İstanbul’da düzenlenecek Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı ile Arap ülkesinden gelen bin 500 yatırımcı Türkiyede'ki konut üreticileriyle buluşacak.

Ilgaz Tüneli 15 Aralık'ta açılışa hazır olacak!

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, Ilgaz Tüneli’ni ziyaret etti. Ilgaz Tüneli’nin 15 Temmuz’da istiklal ve istikbalin temsili olduğunu belirten Kaya, tünelin 15 Aralık’ta açılışı yapılacak hale geldiğini söyledi.

Antalya Alacasu-Phaselis Tüneli inşaatında son durum!

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu Kemer - Kumluca arasındaki, Alacasu-Phaselis Tüneli şantiyesini ziyaret etti. Uslu, gece vardiyasında çalışanlarla sohbet edip birlikte çay içti.

ABD'li şirketler Türkiye'ye yatırım yapmaya geliyor!

Türkiye ile ticari ilişkilerini ve yatırımlarını artırmak isteyen ABD'li şirketleri ne darbe girişimi, ne de kredi oyunları engelledi. 20'yi aşkın ABD'li şirket, Türkiye'ye ziyaret talebinde bulundu.

Türk şirketler Yunanistan'da özelleştirmelere talip!

Yunanistan Varlık Geliştirme Fonu Başkanı Pitsiorlas, "Beni çok sayıda Türk şirketi ziyaret etti. Özelleştirme programlarında Türk şirketlerinin ilgisinin artacağına inanıyorum" dedi.

10.Gayrimenkul Fuarı kapılarını açtı!

Körfez Ülkeleri’nden önemli yatırımcıların katıldığı 10.Gayrimenkul Fuarı ve Arap Türk Zirvesi ziyaretçilerine kapılarını açtı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın açılışını yaptığı zirve Türkiye için de tarihi bir güne ev sahipliği yaptı.

İMO Kocaeli Şubesi'nde Avrasya Tüneli şantiyesine ziyaret!

İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi üyeleri, yapımı devam eden Avrasya Tüneli şantiyesine teknik gezi düzenledi. Proje mühendisi, tünel hakkında İMO üyelerini dateylı şekilde bilgilendirdi.

2015'te 36 milyon yabancı Türkiye’yi ziyaret etti!

Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, 2015’te Türkiye’ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı, önceki yıla göre yüzde 1.61 azaldı.

Çilek Mobilya, İSMOB 2016 Fuarı'nda ziyaretçileriyle buluştu!

Bebek, çocuk ve genç odası kategorisinde bir dünya markası olan Çilek, bu yıl 12-17 Ocak tarihlerinde gerçekleşecek İSMOB fuarının yeni adresi TÜYAP’ta ziyaretçileriyle buluştu

türkiyede korelilerin ziyaret ettiği bölgeler nereler Haberi

türkiyede korelilerin ziyaret ettiği bölgeler nereler


Güney Koreli turistler Efes'ten sonra en fazla Side Antik Kent ile Xanthos Antik Kent'i ziyaret ediyor. Anadolu Varlıkları'nı tanıyalım turları kapsamında geçen yıl Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Side Antik Kent ile UNESCO koruması altında bulunan Kaş'ın Kınık beldesi Xanthos Antik Kent'i 32 bin Güney Koreli turistin ziyaret ettiği bildirildi.


Güney Koreli turistlerin Avrupa, İskandinav ve Rus turistler gibi deniz, kum ve güneş turizmi yerine kültür, tarih ve arkeolojik varlıkları tanımaya yönelik turizm anlayışının olduğu belirtildi.


Seul İnsanlık Kültür Mirasını Koruma ve Tanıtma Vakfı Başkanı Arkeolog Doç.Dr. Myung Hee, Güney Koreli turistler Türkiye'de Efes'ten sonra en fazla kültür ve arkeolojik varlıkları tanıma turuna Side Antik Kent ile Xanthos'ta çıktığını söyledi.


Likya Birliği'nin başşehri olan Xanthos ile Pamfilya'nın önemli ticaret merkezi olan Side Antik...