06 / 05 / 2024

türkiyede küçük evler tercih ediliyor

türkiyede küçük evler tercih ediliyor

AzelGrup Mali ve Finans Danışmanı Nihat Aslantaş: "Küçük metrekareli evler peynir ekmek gibi satılıyor. Yaşam tarzı ile birlikte tercihler bu yönde değişiyor. Buna karşılık balkon ve teraslar olabildiğince büyük isteniyor."dedi.

Kiralık ev arayanlar dikkatli olun! 'Kiralık evler' hesabı üzerinden ev arayanları tuzağa düşürdü!

Vatandaşlar kiralık ev bulabilmek için çeşitli ilan sitelerinin kiralık evlerini araştırıyor. Bazı dolandırıcılar ise bunu fırsat bilerek kiracıları ağlarına düşürmeye çalışıyor. Sosyal medya hesabından 'Kiralık evler' adı altında açılan sahte ilanlar 6 kişiyi mağdur etti. İşte ayrıntılar...

Konutta son 5 yıl bilançosu: Kiralar 9, satılık evler 8 kat arttı!

Türkiye'de son günlerde oldukça gündem olan konut ve kira fiyatlarının 5 yıllık serüveni dikkat çekti. Söz konusu dönemde kiralar 9, satılık evler 8 kat arttı.

KİPTAŞ Tuzla Aydınlık Evler nerede?

KİPTAŞ Tuzla Aydınlık Evler nerede sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. İşte KİPTAŞ Tuzla Aydınlık Evler nerede sorusunun yanıtı ve projeyle ilgili merak edilen detaylar...

KİPTAŞ Tuzla Aydınlık Evler projesi 15 soruda tüm detaylarıyla!

13 Aralık'ta temeli atılacak olan KİPTAŞ Tuzla Aydınlık Evler projesiyle ilgili detaylar haberimizde yer alıyor. KİPTAŞ Tuzla Aydınlık Evler projesinde kaç konut yer alacak? Aydınlık Evler  KİPTAŞ projesi ne kadar mal olacak? İşte KİPTAŞ Tuzla Aydınlık Evler projesi 15 soruda tüm detaylarıyla...

Kiralık evler için kura çekilişi yapılıyor!

Türkiye genelinde kiralık ev stokunun azalması ile ev kiralamada yeni dönem başladı. Emlakçılarda uzun sıralar oluşmasıyla birlikte kiralık evler için kura çekilmeye başladı. 

Türk STK’ların Sudanlı selzedeler için hayata geçirdiği Türk Köyü'ndeki konutlar teslim edildi!

Türk Kızılay ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) da aralarında yer aldığı sivil toplum kuruluşlarının (STK) Sudan'da geçen yıl selde evlerini yitirenlere yönelik olarak inşa ettiği evler teslim edildi.

Üniversiteler online oldu, İstanbul'da kiralık evler boş kaldı!

Üniversitelerin uzaktan eğitim kararı alması ile özellikle öğrencilerin yoğun olduğu şehirlerde kiralık evler boş kaldı. Türkiye genelinde öğrenciler tarafından her yıl 100-150 bine yakın ev kiralanırken, şimdi sadece İstanbul’da 50 bin evin kiralanamadığı ifade ediliyor. 

Kimsenin satın almak istemediği milyon dolarlık evler!

Kimi mafya yüzünden kimisi de kullanışsızlığı yüzünden bir türlü satılamayan milyon dolarlık evler...

Büyük evler ekolojik bilançoyu altüst ediyor!

Zenginler dar gelirlilerden çok daha fazla enerji ve doğal kaynak tüketiyor. Bir araştırmaya göre büyük evler, otomobil seyahatleri ve uçak yolculukları ekolojik bilançoyu altüst ediyor.

Amasya Merzifon TOKİ satılık evler!

Amasya Merzifon TOKİ satılık evler 75 metrekare büyüklükte tasarlandı. Başvuruları T.Halk Bankası A.Ş. aracılığıyla kabul edilen projede 9 bin 940 TL peşinatla ödeme yapılabiliyor.

Rings İstanbul'da büyük mutluluklar sığdırabileceğiniz büyük evler!

Selin Yapı imzası ile hayata geçirilen Rings İstanbul'da teslimler hemen yapılıyor. Toplam 1.500 adet konuttan oluşan proje "Rings İstanbul'da büyük mutluluklar sığdırabileceğiniz büyük evler" sloganıyla tanıtılıyor.

Türk Kızılayı olası İstanbul depremine hazır!

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar tarafından yapılan açıklamaya göre, Türk Kızılayı' nın olası bir İstanbul depremi için Türkiye genelindeki depolarının hazır olduğu bildirildi.

Özdebir Yapı İnşaat Taahhüt Mimarlık Mühendislik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özdebir Yapı İnşaat Taahhüt Mimarlık Mühendislik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Çağlar Bingöl, Bilal Mükyen tarafından 300 bin TL'lik sermaye bedeli ile 22 Mayıs'ta kuruldu.

türkiyede küçük evler tercih ediliyor Haberi

türkiyede küçük evler tercih ediliyor

Yaşam şartlarının değişmesi ile birlikte konut alıcılarının beklentileri de değişiyor. Amerika ve Avrupa’da büyük ölçüde küçük konut tercih edilirken Türkiye’de olabildiğince büyük ve geniş alanlar revaçtaydı. Azel Gayrimenkul Mali ve Finans Danışmanı Nihat Aslantaş, “Türkiye’de artık küçük daireler tercih ediliyor” diye konuştu. 


Toplumun yapısı ile birlikte tüketim alışkanlıklarının değiştiğini kaydeden Aslantaş, “Mütahitler de küçük konut üretmeye yöneliyor. Bireysel yaşama isteği, küçük aile yapısı, konforlu ama ekonomik yaşam arzusu gibi pek çok nedenle küçük konutlar talep ediliyor. Isı tasarrufu, temizlik kolaylığı gibi nedenler de küçük konutları cazip kılıyor. Zorlaşan yaşam koşulları bireyleri hayatı daha kolay ve pratik hale getirecek tedbirlere yöneltiyor. Minimum metrekareden maksimum fayda sağlanmak isteniyor ” dedi. 


Azel Kule’nin  ileri teknoloji ve konfor odaklı bir proje olduğunu belirten Aslantaş, Azel...