02 / 05 / 2024

türkiyede kyk yurdu ihtiyacı mı var

türkiyede kyk yurdu ihtiyacı mı var

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim KYK Genel Müdürü Aksu, Türkiye genelinde 475 bin 702 yatak kapasitesine ilave olarak projelendirilen ve inşaatı devam eden 250 binlik ek kapasitenin hizmete açılması için gün sayıldığını bildirdi.

KYK'ya kiralanan bazı yurtlar, 'kira garantili' denilerek satılıyor!

Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı bazı yurtların emlak sitelerinde “kira garantili KYK yurdu” denilerek satışa sunulduğu belirlendi. İşte ayrıntılar...

KYK kredi borç faizleri ne zaman silinecek?

KYK kredi borçlarının ne zaman silineceği milyonların gündeminde yer alıyor. Uzun bir süredir beklenen ekonomi düzenlemelerine ilişkin teklif yasalaştı. Peki KYK kredi borç faizleri ne zaman silinecek? İşte detaylar!

KYK borcu olanları aman dikkat! Beklenmeyen gelişme herkesi şok etti!

KYK borcu ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Bu haber tüm KYK borcu olanları ilgilendiriyor. İşte detaylar!

KYK yurdanda bir dilim karpuzun fiyatı dudak uçuklattı

İYİ Parti İBB Meclis Üyesi Taylan Yıldız, Mimar Sinan KYK Yurdu'nda öğrencilere verilen bir dilim karpuzun fiyatını paylaştı.

TÜRGEV’in yurdu İBB’nin denetimine takıldı!

TÜRGEV’in yurdu İBB’nin denetimine takıldı. Yurt binasına verilen yapı ruhsatının mevzuata aykırı olduğu belirlendi. İmar planında değişiklik yapılmadan, ‘park alanı’ fonksiyonlu bir yere, TÜRGEV’in yurt binası yapılması için yapı ruhsatı verildiği öğrenildi. 

İzmit’te inşaatta çalışan işçi intihar etti!

İzmit’te yapımı devam eden KYK yurdu  inşaatında çalışan bir işçi, çalıştığı inşaatta kendini asarak yaşamına son verdi…

Kütahya Emet KYK Yurdu'nun yüzde 90'ı tamamlandı!

Kütahya'nın Emet ilçesinde inşaatı süren 25 milyon lira maliyetli 400 kişilik Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Yurdu çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Şehirlerimiz akıllı şehirlere dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenen 2023'e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

Araplar gayrimenkulde rotayı Türkiye’ye çevirdi!

TÜRAP ve TurabExpo tarafından İstanbul’da düzenlenecek Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı ile Arap ülkesinden gelen bin 500 yatırımcı Türkiyede'ki konut üreticileriyle buluşacak.

Sapanca'daki KYK yurdu yeni yıla yetişemeyecek!

Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun Sapanca'da inşa ettiği KYK yurdunun yeni eğitim ve öğretim dönemine yetişemeyeceği açıklandı. 

Edremit'e KYK Yurdu müjdesi!

Balıkesir AK Parti Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Edremit’te KYK (Kredi ve Yurtlar Kurumu) Yurdu yapılacağı yönünde müjde verdi. 

Konya Sarayönü'ne 500 kişilik KYK yurdu geliyor!

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından ilçeye kız ve erkek olmak üzere toplam 500 öğrenci kapasiteli iki yurt yapılacağını söyledi.

Sakarya Karasu'da 400 kişilik KYK yurdu inşa ediliyor!

Karasu Belediye Başkanı Mehmet İsproğlu, Aziziye Mahallesi TOKİ Konutları Yerleşkesi çevresindeki yapımı devam eden KYK Öğenci Yurdunu yerinde inceledi.

türkiyede kyk yurdu ihtiyacı mı var Haberi

türkiyede kyk yurdu ihtiyacı mı var

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Genel Müdürü Sinan Aksu, yurt kapasitesinin 2018 sonu itibarıyla 700 bine çıkartılmasının hedeflendiğini söyledi.


Aksu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yurt yerleştirme konseptlerini değiştirdiklerine işaret ederek daha önce sadece eylül ayında hizmete açılan yurtların artık yıl içinde de hizmete açıldığını, bu yurtlara yedekte bekleyen öğrencileri ivedilikle davet ettiklerini söyledi.


Aksu, şöyle devam etti:


"İnşallah 2017'nin sonunda Türkiye'de öğrenci yurdu ihtiyacı büyük ölçüde tamamlanmış olacak. Hiç ara vermediğimiz yatırımlarımıza, çok hızlı devam ediyoruz. KYK'nin 475 bin 702 yatak kapasitesine ilave olarak projelendirilen, planlanan ve inşaatı devam eden 250 binlik ek kapasite, hizmete açılmak için gün sayıyor. Şu an itibarıyla Türkiye'de birkaç ilin dışında yedek sırası bekleyen öğrencimiz de kalmadı. Yedek sırası bekleyen öğrencilerin...