01 / 05 / 2024

KYK'ya kiralanan bazı yurtlar, 'kira garantili' denilerek satılıyor!

KYK'ya kiralanan bazı yurtlar, 'kira garantili' denilerek satılıyor!

Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı bazı yurtların emlak sitelerinde “kira garantili KYK yurdu” denilerek satışa sunulduğu belirlendi. İşte ayrıntılar...



Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı bazı yurtlar, emlak siteleri aracılığıyla “kira garantili KYK yurdu” denilerek satışa sunulmaya başlandı. 

Milliyet'ten Ozan Ömer Küder'in haberine göre;  Kırıkkale’deki öğrenci yurdu için bir satıcı, binanın 15+15 yıl KYK’ya kiralandığına dikkat çekti ve konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. 

KYK ya kiralanan bazı yurtlar, kira garantili denilerek satılıyor!

HER AY PARANIZ YATAR, KYK GARANTÖR 

"Binanın dördüncü katında benim de 50 metrekarelik apartım bulunuyor. 503 bin liraya devrediyorum. 12 ay boyunca her ayın 1 ila 5’i arasında 1.908 lira kira yatıyor. Temmuz ayında ÜFE-TÜFE oranında zam yapılacak. Bakım ve işletme gibi gideri bulunmuyor" diye konuşan satıcı, kendisinin 1 dairesi olduğunu ancak 20-30 dairesi olanların da bulunduğunu aktardı ve "Her ay paranız yatar, zaten KYK garantör" dedi. 

Kırıkkale’deki bir başka satıcı ise ilanda, "Net ele geçen 1.909 lira, devlet kiracılı. Her sene Haziran'da kira artışı. 15 sene garantili" ifadelerine yer veriyor. 

KYK ya kiralanan bazı yurtlar, kira garantili denilerek satılıyor!

AVANTAJLAR TEK TEK AÇIKLANDI

Sakarya’da “KYK kiracılı, satılık 2 oda 1 salon ara kat daire” başlığıyla 950 bin Türk Lirası'ndan satışa çıkarılan evin kira geliri de 1.750 lira. 

Verilen ilanda evin fırsatları şu şekilde açıklandı: 

"Hiçbir doğal afet veya olağanüstü halde kiranız aksamaz. Kiracı 11 ay kaldı, çıktı gibi sorunların yanı sıra fatura takip, kiracı eve hasar verdi mi, boya bakım vb. derdi bulunmuyor."

Erzurum’da yer alan bir yurt da “Fırsat KYK yurt, bakanlık kiracılı bina” ilanı verilerek, 123 milyon Türk Lirası'ndan satışa sunuldu. 

KYK ya kiralanan bazı yurtlar, kira garantili denilerek satılıyor!

KYK BURS ÖDEMELERİ 2024 KAÇ TL?

Bunların yanı sıra, KYK 2024 burs ve kredi ödeme rakamları merak ediliyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında 2024 yılı kredi ve burs rakamlarında yükselişe gittiklerini belirtmişti. Buna göre, rakamların lisans öğrencileri için 2 bin TL, yüksek lisans için 4 bin TL, doktora öğrencileri için 6 bin TL olduğunu belirtti. 

KYK 2024 burs ve kredi ödemeleri TCKN son hanesine göre gerçekleştiriliyor. 

İşsizlik rakamları açıklandı! Türkiye'de kaç kişi işsiz?

TOKİ'den bu ile 684 konutluk 3 yeni proje geliyor!

Mecidiyeköy'deki Profilo AVM'nin yıkım tarihi belli oldu! Yerine büyük konut projesi yapılacak!

İBB, Kağıthane'de konut imarlı arsa satıyor! Megakentte arsa sahibi olma fırsatı!


Geri Dön