06 / 05 / 2024

türkiyede maden işletmesi kapandı mı

türkiyede maden işletmesi kapandı mı

22 maden işletmesi kapandı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, TTK'dan iş alan 22 maden işletmesinin "torba yasa" sonrası yeni haklarının düzenlenmemiş olması gerekçesiyle kapatıldığını bildirdi.

Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 12,9 oldu!

Türkiye'de işsizlik oranı, Kasım 2020'de 2019'un aynı ayına göre 0,4 puan azalarak yüzde 12,9 oldu.

Yapı Kayıt Belgesi örneği 2021!

Yapı Kayıt Belgesi almak için başvurular internet adresi üzerinden yapılıyor. Peki Yapı Kayıt Belgesi bedeli nasıl belirleniyor? Yapı Kayıt Belgesi başvuruları nasıl yapılıyor? İşte Yapı Kayıt Belgesi örneği 2021...

Türkiye'deki işsiz sayısı 550 bin azaldı!

Türkiye'de işsizlik oranı, eylül ayında geçen yılın aynı ayına göre 1,1 puanlık azalışla yüzde 12,7'ye geriledi.

TÜİK: Haziranda işsizlik yüzde 13.4'e yükseldi!

Türkiye'de işsizlik oranı, haziranda geçen yılın aynı ayına göre 0.4 puan artarak yüzde 13.4'e yükseldi. İşsiz sayısı 152 bin kişi azalarak 4 milyon 101 bin kişi olarak kayıtlara geçti.

Ordu Alankent Ana Sınıfı ve Ortaokulu'nun spor sahasına dönüştürüleceği iddiası mecliste!

Ordu'nun Kabataş ilçesinde bulunan Alankent Ana Sınıfı ve Ortaokulu oyun alanının halka açık spor sahasına dönüştürüleceği iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Adıgüzel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tekirdağ'da bütçe yetersizliği nedeniyle okullar onarılamıyor!

Tekirdağ'da MEB İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanlığı’nın 2019 yılı faaliyet raporuna göre birçok okulun 2019 yılında tamamlanması planlanan onarım ve tadilat işleri bütçe yetersizliği nedeniyle hayata geçirilemedi.

Türkiye'de işsizlik oranı 0,2 puan azalışla yüzde 12,8 oldu!

Türkiye'de işsizlik oranı, nisan ayında geçen yılın aynı ayına göre 0,2 puan azalışla yüzde 12,8 oldu.

OECD, 2019 Türkiye ekonomisi için beklentileri iyileştirdi!

Global ekonomik görünümün kararmaya devam ettiğini, gelişmiş ve gelişmekte olan ekonomilerde büyümenin yavaşlamayı sürdürdüğünü açıklayan OECD, Türkiye ekonomisi için 2019 beklentilerini iyileştirdi.

Yapı kayıt bedeli ödemeleri için son 10 gün!

İmar barışı uygulamasında başvuru süresi sona erdi. Başvuru yapan vatandaşlar için yapı kayıt bedeli ödemeleri için son günler....

Zümrüt Selçuk: İş yeri sayımız 1,9 milyona ulaştı!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, iş yeri ve çalışan sayısına yönelik veri paylaştı. Selçuk, "2002 yılında 720 bin olan iş yeri sayımız 1,9 milyona ulaştı'' dedi.

Türkiye'de iş yeri ortalama metrekare fiyatı 4 bin 12 TL!

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksa, Türkiye‘de bir ilke imza atarak ticari gayrimenkul endeksini açıkladı. Buna göre, Türkiye'de iş yeri ortalama metrekare satış fiyatı 4.012 TL.

Emlak işletmesini seçerken dikkat! 

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, "Tüketiciler emlak işletmesi seçerken çok dikkatli olmalı" dedi.

Pendorya AVM'nin işletmesi Prime Development'e verildi!

TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın portföyünde bulunan Pendorya AVM'nin işletmeci şirketinin değiştirilmesi hakkında açıklama yaptı.Pendorya AVM'nin işletmesi Prime Development Proje Geliştirme Şirketi'ne verildi. 

türkiyede maden işletmesi kapandı mı Haberi

türkiyede maden işletmesi kapandı mı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci ve beraberindeki heyeti Bakanlıkta kabulünün ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.


Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in elektrik tasarrufu özelliği bulunmayan eski beyaz eşyaların yenileriyle değiştirilmesi ve bina yalıtımına ilişkin teşvik açıklamalarının sorulması üzerine Yıldız, şunları kaydetti:


"Enerji tasarrufu ve verimliliği en önemli yerli kaynağımız. Yerli kaynaklardan her yıl 15 milyar lira civarında tasarruf edebileceğimiz ve son 3 yıldır da hamdolsun her yıla dönük genel tespitlerimizde 2,5-3 milyar lira bir tasarrufumuz oldu. Bu büyük bir baraj yapmaktan kurtulmak ve bunu ekonomiye kazandırmak anlamına geliyor."


Bu konuda bakanlıkların geniş uzlaşı içerisinde çalışmalar yaptığını anlatan Yıldız, Maliye Bakanı Şimşek'e açıklamalarından dolayı teşekkür etti. 2012 yılının başından itibaren tasarrufu olmayan beyaz eşya üretiminin durdurulduğunu anımsatan...